Har ditt barn vattkoppor? Så kan du lindra klådan

Har ditt barn vattkoppor? Så kan du lindra klådan

Vattkoppor – en jobbig och kliande åkomma som barn förr eller senare får. Som tur är insjuknar man bara en gång i livet, men när vattkopporna väl kommit väntar en jobbig period med kliande prickar och sömnlösa nätter. Det finns dock sätt att behandla dem på och som lindrar klådan.  
 

Symptom

Vattkoppor är en vanlig infektionssjukdom med hög spridningsrisk, men som den absoluta majoriteten endast får en gång i hela livet och då oftast under barndomen. Från det att barnet smittas brukar det ta ungefär tio till tjugo dygn innan symptomen märks, sedan brukar det ta ungefär en vecka innan barnet är friskt igen. Vanliga symptom är:

- Feber
- Huvudvärk
- Trötthet
- Röda små utslag på kroppen
 

Lindring av symptomen

Ofta förknippas vattkoppor främst av de små röda utslag och blåsor som uppstår över hela kroppen, vilka kliar. Vattkopporna brukar gå över av sig själv, men för att lindra klådan finns det flera saker du som förälder kan göra:

- Håll huden ren
- Lindra klåda
- Undik vissa läkemedel (som t.ex. inuprofen och NSAID då det kan öka risken för allvarliga infektioner)
- Använd PoxClin CoolMousse – Den enda produkten specifikt framtagen för lindring vid vattkoppor
 

Om Poxclin

PoxClin Coolmousse används för att lindra symptom vid vattkoppor så som irritation, klåda och överkänslighet. Skummet är mjukt, lätt att applicera och tas snabbt upp av huden. PoxClin Coolmousse kan lindra även större områden vid vattkoppor och minskar klåda och förbättrar hudens tillstånd och uppbyggnad. Moussen brgränsar även sekundär infektion. Använd PoxClin CoolMousse minst tre gånger om dagen eller vid behov. PoxClin CoolMousse kan förvaras i kylskåp för att öka den kylande effekten.

PoxClin CoolMousse finns att köpa på ditt närmaste apotek. Läs mer på poxclin.se.


I samarbete med PoxClin