Annons:
Har du slutat att hoppa på studsmattan? – Du är inte ensam

Har du slutat att hoppa på studsmattan? – Du är inte ensam

För många kvinnor är helt vanliga saker som att nysa, skratta, hoppa eller springa något de verkligen försöker undvika. Orsaken är att de lider av ansträngningsinkontinens, och det är vanligare än du tror.
 
Scenario: Det killar i näsan, och du känner att nysningen är på väg. “Jäklar” är allt du hinner tänka innan det är för sent.  
Scenario: Du leker med barnen och bestämmer dig för att våga dig upp på studsmattan. Efter tre hopp ångrar du dig.
Scenario: Du skrattar så att du tror att du ska kissa på dig. Sen kissar du på dig.
 
Om det här är något du känner igen så är du på inget sätt ensam. En tredjedel av alla kvinnor har eller kommer att få besvär med ofrivilligt urinläckage.  Den vanligasta formen är ansträngningsinkontinens. Ansträngningsinkontinens är, precis som det låter, när olika former av ansträngning gör att det läcker urin. Det kan hända när du springer, skrattar, nyser eller lyfter något tungt.
 
Runt hälften av de drabbade upplever att det påverkar vardagslivet negativt och eftersom det fortfarande är ett så tabubelagt ämne är det många som till och med döljer det för sin partner.
 

Många väljer att använda bindor och trosskydd. Det finns också operationer som stöttar upp urinröret, men för många är det en för drastisk åtgärd och dessutom får man inte opereras om man planerar att få barn.

Nu finns ett hjälpmedel på marknaden som reducerar eller stoppar läckaget så man inte kissar på sig.  Efemia är en ny medicinteknisk produkt som du själv sätter in i slidan. Efemia stödjer mitten av urinröret vid ansträngning för att förhindra urinläckage.
 
 
Efemia, hjälpmedel mot stressinkontinens
 
Om du vet att du ska kuta runt lite extra eller om du vet att du ska skratta hela kvällen med tjejgänget är Efemia ett bra stöd. Du kan använda det varje dag (förutom under mens) eller bara när du vet att du behöver det lite extra.
 

Stöden finns i tre olika storlekar; 30, 35 och 40 mm. För att ta reda på vilken storlek du behöver kan du beställa en provförpackning på efemia.se. Den innehåller ett stöd av varje storlek så att du kan prova dig fram i lugn och ro.

 
 Du behöver alltså inte vara rädd för studsmattan och du behöver inte oroa dig när du springer efter barnen, för det finns stöd att få. Självklart ska du heller aldrig behöva vara rädd för att skratta. Om du känner dig sugen på ett gott skratt redan nu, bör du kolla in filmen nedan.
 
 
Låt inget stoppa dig
Med Efemia kan du ta kontroll över ditt läckage.

Läs mer om det medicintekniska hjälpmedlet Efemia här!

 

 

Presenteras i samarbete med Efemia

Efemia

Annons:
Annons