Annons:
Många föräldrar känner frustration över skolgången – här är lärarens bästa pluggtips som kan hjälpa ditt barn i skolan

Många föräldrar känner frustration över skolgången – här är lärarens bästa pluggtips som kan hjälpa ditt barn i skolan

Det är vanligt att många barn känner frustration när de sitter hemma med sina läxor. Vad som kändes så enkelt i skolan blir plötsligt krångligt och svårt. Som förälder vill man givetvis hjälpa till, men det är inte alltid man har möjligheten, kompetensen eller tiden.

Emil arbetar som lärare i Matematik och NO på en grundskola i Helsingborg. Han är en av flera lärare som använder Schoolido med sina elever. Schoolido är en digital lärtjänst för barn som vill jobba på sina betyg, få hjälp med läxor, förbereda sig inför prov eller få ett extra stöd under skolgången.

Det är otroligt lyxigt, eleverna har läxhjälp i plattan eller datorn var de än befinner sig. Texterna är enkla att förstå samtidigt som de håller väldigt hög kvalité, det gillar eleverna, säger Emil.

Det blir även så mycket enklare för eleverna. Allt finns på ett och samma ställe vilket sparar dem otroligt mycket tid. Jag har några elever nu som siktar på A och de använder Schoolido flitigt. Det som är så bra är att det är en komplett tjänst, Schoolido är egentligen allt som krävs.

 

Behöver ditt barn lite extra pepp inför hösten? Här är Emils fem bästa pluggtips:

 

1. Använd tillförlitliga källor

Att använda tillförlitliga källor är A och O i en uppsats. Men hur ska man egentligen veta vilka källor som är tillförlitliga och bra att använda sig av?

Allt innehåll på Schoolido är kvalitetsgranskat och förankrat i läroplanen. Eleven slipper ägna timmar till att söka efter tillförlitliga källor på nätet och får mer tid till uppsatsen eller inlämningsuppgiften.

 

2. Förberedelser

Det är inte meningen att man ska sitta i timmar och förbereda sig inför nästa kurs eller område, men om man läser på lite i förväg kommer man kunna hänga med mycket bättre på lektionen.

 

3. Ställ frågor

Det är alltid bättre att räcka upp handen en gång för mycket än en gång för lite.

Genom att ställa frågor kan man komma otroligt långt. Har man dessutom förberett sig lite innan kan man ställa frågor som gör att man utvecklar sin kunskap lite till, säger Emil.

På Schoolido finns forumet Schoolroom där man som elev kan ställa frågor och få personlig hjälp av utbildade lärare och av andra elever.

 

4. Ge inte upp

När något känns krångligt eller är svårt att förstå är det lätt att ge upp.

Ta hjälp och försök tills du verkligen förstår. Det är också viktigt att försöka hitta ett motstånd så man hela tiden utvecklas.

 

5. Fokusera

Ofta har man ett ganska kort fokusspann, och för att slippa bli distraherad kan det vara en bra idé att stänga av mobilen under tiden man pluggar.

Startsträckan är ganska lång så kollar man mobilen varje gång det plingar till så är det ganska svårt att komma igång igen.

 

Idag har Schoolido innehåll för barn i årskurs 7 till 9 men kommer inom kort även att släppa flera ämnen för årskurs 4-6.

Vill du ge ditt barn en chans att prova Schoolido? Just nu får du som Allt för föräldrar besökare prova fritt i 30 dagar – använd kampanjkoden aff18

Registrera dig här! Spana även in videon nedan för att lära dig mer om Schoolido!

 

I samarbete med Schoolido

Annons