Annons:
När en närstående går bort – vad händer nu?

När en närstående går bort – vad händer nu?

När en närstående går bort är det mycket som ska göras. Framför allt ska man få tid att sörja, men samtidigt är det mycket praktiskt som ska göras. Det tar inte sällan mycket tid, och inte minst ork, från de efterlevande i en tid när man ofta är som mest skör.

Vi gillar att planera för framtiden – för roliga resor vi vill göra, huset vi vill köpa och jobbet vi vill ha. Men för det oundvikliga som vi helst inte pratar om, att vi en dag inte kommer vara kvar längre, vill vi gärna blunda för och inte planera för. Men att planera för det är något av det finaste man kan lämna efter sig till sina efterlevande, för att de ska slippa administrativt och byråkratiskt krångel och istället kunna fokusera på sin sorg och att minnas den bortgångne.

När någon går bort lämnar hen kvar sig en stor tomhet, men ofta även många frågetecken. Hur ska boendet delas upp mellan barnen? Vad får nya sambon? Hur ville den bortgångne ha sin begravning? Vad är lösenordet till Facebook och mobilen, och vilka prenumerationer behöver sägas upp? Det är mycket frågor som ska besvaras och praktikaliteter som ska lösas. Om alla dessa, eller åtminstone vissa av dem, förenklas på något sätt är det en stor fördel för de efterlevande.

All information på ett och samma ställe

Något som förenklar allt det praktiska är om den bortgångne samlade alla sina viktigaste uppgifter, avtal, lösenord och så vidare på ett och samma ställe när hen fortfarande var i livet. En tjänst som gör just det är Whenever. Med Whenever kan all viktig information samlas på ett och samma ställe, vilket valda närstående får tillgång till genom sitt BankID. Det går även att upprätta avtal i Whenever, som till exempel ett samboavtal.

Det är enkelt att komma igång med Whenever. Du registrerar dig med ditt BankID och bjuder därefter in din eller dina utvalda kontaktpersoner. Sedan kan du börja samla din information i din digitala Whenever-pärm. Whenever har en prova-på-version av tjänsten som du kan testa redan idag. Vill du sedan låsa upp hela tjänsten kostar det 299 kronor/år.

En av de som skrivit om tjänsten är vår toppbloggare Lotta "Vimmelmamman" Gray, hennes inlägg kan du läsa här. Hon erbjöd sina läsare att testa den fulla versionen av tjänsten för bara 99 kronor första året, istället för 299. Även du kan ta del av rabatten som du får genom att använda rabattkoden Lotta_Gray. Här kan du registrera dig för att kostnadsfritt testa tjänsten, eller nyttja rabattkoden

I samarbete med Whenever

 

Annons