Njut av vintern - investera i en snöslunga!

Njut av vintern - investera i en snöslunga!

Vintern närmar sig med stormsteg och det gör även den första snön – beroende på var du bor i landet har den kanske redan fallit. Gör dig redo för den genom att investera i en snöslunga.

Det är mycket som är härligt med vintern men också en hel del som man kanske inte ser fram emot lika mycket. Hala gator, att stå och skrapa bilrutorna iskalla morgnar, vinterinfluensan och att i princip behöva gräva sig ut ur sitt eget hus när man ska till jobbet är några sådana saker.

Men det finns det saker du kan göra för att underlätta livet under vintern. Det är inte ovanligt att drabbas av ryggskott eller andra skador från överansträngning när du är ute och skottar snö. Med en snöslunga blir snöröjningen både mindre slitsam och går mycket snabbare.

En snöslunga är helt enkelt en automatisk snöskyffel som flyttar snön genom att slunga iväg den. Det finns flera olika typer av snöslungor, från de som passar en liten villatomt till slungor för dig som behöver röja stora ytor eller under besvärliga förhållanden. Hos Biltema hittar du både enkla modeller och riktiga värstingar.

Enstegsslunga eller tvåstegsslunga?

Det första valet du måste göra är om du ska ha en enstegssnöslunga eller en tvåstegssnöslunga.

En enstegsslunga är, precis som namnet kanske avslöjar, den enklare modellen. De kan röja snö på mindre ytor och fungerar bäst på jämna underlag och tunnare snölager. Om du bara behöver röja hemma på uppfarten borde en enstegsslunga vara tillräckligt. Fördelen med enstegsslungan är att den är billigare i pris och att den dessutom är mindre och smidigare i storlek.

Tvåstegsslungan är mer kraftfull än enstegsslungan och jobbar i två steg. Först slår den sönder snön för att sedan slunga iväg den. Detta gör att den passar bättre för packad snö och om du har ojämnt underlag, som till exempel grus. Tvåstegsslungan är den vanligaste snöslungan för hemmabruk. Det finns även en hel del bekvämligheter att titta efter som kan göra snöröjningen till ett större nöje, som uppvärmda handtag, elstart och belysning som gör att du kan röja säkert även i mörkret. Hos Biltema hittar du snöslungor i olika prisklasser, från 1 299 kronor till 10 999 kronor.

Njut av vintern och spana in alla modeller här!