Så inreder du ett kreativt barnrum – 5 tips!

Så inreder du ett kreativt barnrum – 5 tips!

Såklart man vill att barnens rum ska väcka deras fantasi och kreativitet. Här är 5 enkla tips på hur du skapar ett kreativt barnrum.


Barn är av naturen kreativa. På ritpappret tar en ny värld vid och mjukisdjuren får liv när ingen vuxen ser på. Låt barnens fantasi flöda - här är 5 enkla knep!
 

1.Inred efter personlighet

Vem är det du har där hemma? Är hen en aktiv liten person som behöver mycket stimulans och underhållning, eller är det en mer stillsam krabat som älskar att pyssla, leka och bygga. Eller kanske rentav både och? Beroende på vem just ditt barn är: inred och anpassa rummet efter hens sätt att leka och koppla av.

 

2.Organisera!
 

Flätad stråkorg med handtag är både fin och praktisk. Vita korgbackar för pyssel och leksaker.

För många leksaker framme gör det svårt för barnet att välja. Att organisera barnrummet hjälper barnet till lek. Här är förvaringskorgar till stor hjälp. Bilar i en korg, dockor i en annan, lego i en tredje och så vidare. Klistra gärna upp bilder på korgarna så vet barnet vad som hör hemma var.

 

3. Gosa loss
 

Apan och giraffen bor också här! Fler fina mjukisdjur hittar du här >>

En myshörna med kuddar, plädar och filtar blir garanterat en favoritplats i sovrummet. Här kan man verkligen gå loss med mjukisdjur och mysiga ljusslingor/ lampor. Kanske är det här ni varvar ner efter en lång dag på förskolan eller bygger kojor på helgerna.

 

4. Bjud in till lek
 

Om tågbanan får stå framme blir leken mer spontan …

Ställ leksaksbilar på rad, bygg upp tågbanan tillsammans eller gör ett litet ”hus” till gosedjuren av ett hyllplan i bokhyllan. Om du dessutom varierar leksakerna som står framme så får barnet återupptäcka leksakerna som varit gömda i en låda.

 

5. Skapa en mini-ateljé
 

"Titta på min teckning!" Kartongdjur att färglägga, ritpapper på rulle som aldrig tar slut.

Pennor, penslar, pyssel och staffli! Att göra en del av barnrummet till liten ateljé är både fint och fantasitriggande. Det finns ingen hejd på mängden alster som snart kommer börja produceras!