Så tar du hand om minstingens tänder

Så tar du hand om minstingens tänder

Från det att ditt barn har fått tänder är det viktigt att hålla efter och inte slarva med munvården. Det här är något som varje förälder är medveten om, men som inte alltid är superpopulärt hos barnen – faktum är att tandborstningen ofta ger upphov till många tårar och skrik (vad barnen tycker är så hemskt med att ha rena tänder är fortfarande ett mysterium).

Olika sätt att underlätta underhållet av små barns tänder är därför ofta mer än välkommet. Och förutom att dagligen borsta tänderna (två gånger om dagen efter frukost och innan läggdags), så finns det andra sätt att ge minstingarnas tänder lite extra omsorg.

Här kommer ett tips som är både är gott och gör nytta!

DentaFresh Kids är en ny dental pastill för barn. Pastillerna innehåller hela 95% xylitol som hjälper till att stoppa syraangrepp på tänderna samt motverka karies och plack. Xylitol är ett sötningsmedel som förekommer naturligt i bland annat björkträd, bär, frukt och grönsaker. Efter varje måltid startar en syraattack på tänderna, där xylitol hjälper till att neutralisera syraattacken och stärka tänderna*. Sveriges Tandläkarförbund stöder användningen av xylitol som huvudsakligt sötningsmedel i pastiller.

Två DentaFresh Kids efter varje måltid fungerar därför som ett komplement till daglig munvård och tandborstning, samtidigt som det bidrar till en god munhälsa hos de små. Från två års ålder kan du ge ditt barn DentaFresh Kids efter varje måltid.

 

– Vi är otroligt stolta över våra första dentala pastiller för barn. DentaFresh Kids är ett fint komplement till tandborstning och vi är hedrade över att få ha Svenska Tandläkarförbundets symbol på våra dentala pastiller, säger Marie Schelin, Category and Portfolio Manager på Cloetta.

De små pastillerna smälter på tungan och finns i de barnvänliga smakerna päron och jordgubb. Att ta xylitol efter varje måltid är alltså en ny rutin som både smakar gott, och gör gott för tänderna!

DentaFresh Kids hittar du på välsorterade apotek, som till exempel här! 

 

*Intag av pastiller som innehåller xylitol och maltitol bidrar till att bibehålla tändernas mineralisering.

 

I samarbete med Läkerol DentaFresh Kids