Sänk kraven på dig själv under första tiden med din bebis

Sänk kraven på dig själv under första tiden med din bebis

Att vara föräldraledig med en liten bebis menar många är en helt fantastisk tid, som mest består av bebismys, långpromenader och kaffe-lattedrickande mest hela dagarna.

Verkligheten kan dock se väldigt annorlunda ut! Omställningen till livet med en bebis, där dina egna behov hela tiden är sekundära, är ofta svår och tar tid. Lägg då till extremt begränsad sömn, upp-och-nervänd dygnsrytm, och ett samhälle som bygger på sociala medier där en nybliven mamma förväntas leva i ett rosa skimmer där allt är tillsynes helt fantastiskt.

Men – att du gör ditt bästa är gott nog, och vi lovar; din bebis har det helt fantastiskt bra. Något du själv kan fundera på, är dock att sluta ge dig själv skuldkänslor, samt vad du faktiskt kan göra för att bli lite piggare:

 

Promenader

Du har säkert hört det förr, men dagsljus och frisk luft piggar upp! Nyttigt för både dig och bebisen. Är bebisen väldigt liten, kan det räcka med en kort promenad runt kvarteret.

 

Vila när du kan

Passa på när bebisen vilar – trots att det kliar i fingrarna att ta hand om hushåll och tvätt. Du gör ett toppenjobb som det är: tillåt dig själv att vila.

 

Järntillskott

De flesta vet att man ofta behöver extra järn under graviditeten. Men även under amning och kring menstruation kan kroppen behöva extra järn, vilket annars kan leda till att du känner dig trött, lättirriterad och orkeslös. Även om din dygnsrytm kommer att vara lite upp-och-ner-vänd ett tag, så kan du försöka att maximera din pigghet under den vakna tiden. Blutsaft är ett järntillskott som effektivt fyller på låga järnnivåer och bidrar till minskad trötthet. Det är skonsamt för magen och har använts av svenska kvinnor i över 60 år vilket ju alltid känns tryggt.

 

En till sak: även om du är trött och slutkörd, tänk på att den här tiden med din bebis aldrig kommer att komma tillbaka igen… så försök att njuta emellanåt!  

Tänk på att kosttillskott inte ersätter en varierad kost. Det är alltid viktigt med en mångsidig, balanserad och hälsosam livsstil.


Vill du läsa mer om Blutsaft? Klicka här!
 

I samarbete med Blutsaft