Skapa ditt drömhem - enkla inredningsval som gör skillnad

Skapa ditt drömhem - enkla inredningsval som gör skillnad

Golv, köksluckor och färgen på väggarna. Det är inredningsval som kan göra stor skillnad i ditt hem. Att vara med och skapa detaljerna i ditt drömhem från start är något som blir möjligt om du köper nyproduktion.
– Det är helt klart väggfärgerna som gör störst skillnad i en bostad, säger Jenny Andersson, kundansvarig på Skanska.

Drömmer du och din familj om att flytta in i ett hus där ni slipper renovera och dessutom får vara med från start och välja en del av inredningen själva? Då kan nyproduktion vara något för er. Utanför Göteborg växer det nya området Öjersjö Hagar fram med villor och parhus i ett barnvänligt område med närhet till naturen. Läs mer om projektet här. 

Välj din egen stil

Inredningsexperter från Skanska har noga valt ut en originalinredning men utöver det finns det många val du kan göra för att sätta en personlig prägel på ditt drömhem.
– Det är möjligt att välja det mesta av inredningen inuti husen. Allt ifrån golv, väggfärg, köksinredning med luckor, handtag, bänkskiva, stänkskydd och vitvaror till vilket kakel och klinker du vill ha i badrummen. Du kan även välja badrumsinredning som spegelskåp, kommod, dusch, badkar och handdukstork, säger Jenny Andersson, kundansvarig på Skanska.

Trender i inredning

Vitt har länge varit ett klassiskt och tidlöst val av väggfärg men trenderna pekar nu mer åt att välja något annat när det kommer till kulör på väggarna.
– Många väljer nu andra väggfärger än vitt. Ofta någon ton av beige i de större rummen och mer modiga färger i till exempel sovrummen. Även annan färg på köksluckorna än vitt är populärt. Fler vågar utmana utseendet i köket med olika typer av handtag, säger Jenny.

Inredningsvalen som gör störst skillnad

Inredningsval kan förhöja ett helt hem och det finns vissa detaljer som gör större skillnad än andra när det kommer till att skapa ditt drömhem.
– Jag skulle säga att det helt klart är väggfärgerna som gör störst skillnad i en bostad och där har vi flera kostnadsfria alternativ. Även val av köksluckor gör stor skillnad i köket, säger Jenny.

Smartare hem med Smarta Hem

Du har möjlighet att göra ditt hem uppkopplat med Smarta Hem när du flyttar in. Det innebär att din vardag blir lite enklare och lite tryggare.
– Med Smarta Hem kan du göra allt från att ligga i sängen och släcka lamporna till att du kan sluta oroa dig över om du lämnade kaffebryggaren på, säger Jenny.

I Öjersjö ingår det ett paket som innehåller:

• Tre uppkopplade vägguttag
• Två uppkopplade taklampsuttag
• Digitalt lås till ytterdörren
• Scenarioknapp
• Två uppkopplade brandvarnare
• Vattenläckagevakt under diskbänken i kök
• Programmerbar basstation


Jennys 3 bästa inredningstips

1. Gör smarta val för just dig. Älskar du att laga mat kanske du ska lägga extra pengar på en ugn med ångfunktion men mindre fokus på ett badrum till exempel.

2. Tänk ”egoistiskt” hur ni själva vill ha det för att trivas. Ni kommer förhoppningsvis att bo där många år framöver.

3. Välj lite mer färg på väggarna för att få ett mer ombonat hem.

Läs mer om Öjersjö Hagar här