Annons:
Tillbaka till vardagen – 6 bra rutiner inför läggningen

Tillbaka till vardagen – 6 bra rutiner inför läggningen

Nu när vardagen börjar igen efter sommarlovet kan det vara lite knepigt att hitta tillbaka till kvällsrutinerna och få barnen i säng i bra tid så de orkar både leka och lära nästa dag. Genom att hålla sig till samma rutiner varje dag blir det kvällsbestyren lite smidigare. Här är fyra rutiner att hålla på för att få pigga och glada barn!
 

Sex kvällsrutiner att hålla på


1. Gör av med dagens energi

När barnen kommer hem från förskola och skola brukar de ha energi kvar, och för att de ska komma till ro senare är det bra att de får springa av sig lite innan kvällen börjar. Något som barnen brukar gilla är Move it som är en tjänst från SF Kids. På Move It finns 20 olika filmer där flera instruktörer - som består av både barn och vuxna - visar olika koregrafier som barnen får hoppa och röra på sig till, och med musik som barnen gillar. Det här passar alla åldrar, och både barn och vuxna kan vara med! 


2. Middagsdags

När barnet fått göra av med lite energi är det dags för middag. Middagen är en bra tid för familjen att hinna prata med varandra om dagen, för i vår hektiska vardag är det få stunder vi tar oss tid att bara sitta ner och prata, så har ni 


3. Släck ner lite i hemmet

Våra kroppar är smarta – de vet att mörker innebär natt och sömn så genom att släcka ner lite i hemmet förbereder du barnet på att hen ska sova.
 

4. Varva ner med barnens favoriter

Efter en dag att massa intryck och aktiviteter är det bra om barnet får varva ner på kvällen. Ett sätt att göra det på är att mysa tillsammans i soffan framför en bra serie eller film som barnet väljer. SF Kids Play är en smart tjänst med alla barnens favoriter med allt ifrån Greta Gris och LasseMajas Detektivbyrå till Pippi Långstrump och Byggare Bob. Det går även att ladda ner programmen i förväg om ni behöver titta offline om ni är på resa eller liknande!
 

5. Förbereda för läggning

När barnet har kommit ner i varv och klockan närmar sig läggdags är det dags att klä på pyjamasen, borsta tänderna och kanske lägga fram kläder till morgondagen. Det är bra att förbereda för läggningen på samma sätt varje dag så att barnet själv vet exakt vad som gäller.
 

6. Natta med en bok

När barnet väl lagt sig i sängen är det skönt att avrunda dagen med en godnattsaga i sängen. På SF Kids Play finns det över 200 barnböcker att lyssna på, vilket passar både små och stora barn. Det kan även vara skönt att som förälder få varva ner genom att lyssna på en bok, så kryp ner bredvid barnet i sängen och lyssna på ljudboken du med innan barnet somnar. Då får ni en mysig stund tillsammans – ett perfekt sätt att avsluta dagen på!

 

Just nu får du SF Kids Play för att testa både Move It, kolla film och serier och lyssna på ljudböckeri hela tre månader helt kostnadsfritt och utan bindningstid. Använd rabattkoden SKOLSTART2018 för att ta del av erbjudandet! Koden gäller endast för nya medlemmar. Bli medlem på SF Kids Play här!

 

I samarbete med SF Kids Play

Image result for sf kids play logga
 

 

 

Annons