Tillbaka till vardagen – här är 6 bra rutiner inför läggningen

Tillbaka till vardagen – här är 6 bra rutiner inför läggningen

Sommaren lider mot sitt slut, och med det ska rutiner in i vardagen igen. Och vi alla vet nog hur knepigt det kan vara att hitta tillbaka till kvällsrutinerna och få barnen i säng så de orkar leka och lära sig nästa dag. Genom att hålla sig till samma rutiner varje dag blir kvällsbestyren lite smidigare. Här är sex rutiner att hålla på för att få pigga och glada barn!

Sex kvällsrutiner att hålla på


1. Gör av med dagens energi

När barnen kommer hem från förskola och skola brukar de ha energi kvar, och för att de ska komma till ro senare är det bra att de får springa av sig lite innan kvällen börjar. Något som barnen brukar gilla är Move it som finns på SF Kids. Move it har två säsonger med 10 avsnitt vardera där barnen verkligen får dansa, hoppa och röra sig i takt med instrukörerna i avsnitten. 

Vi utmanar även er föräldrar att hoppa in!  

2. Middagsdags

När barnen fått göra av med lite energi är det dags för middag. Middagen är en bra tid för familjen att hinna prata med varandra om dagen, för i vår hektiska vardag är det få stunder vi tar oss tid att bara sitta ner och prata. Passa på att varva ner här. 

3. Släck ner lite i hemmet 

Förbered inför nattning med hjälp av att släcka ner i hemmet när kvällen börjar närma sig. Vår kropp är smart och vet om att mörker innebär natt och sömn. 

4. Varva ner med barnens favoriter 

Efter en dag med massa intryck och aktiviteter är det bra om barnet får varva ner på kvällen. Ett sätt att göra det på är att mysa tillsammans i soffan framför en bra serie eller film som barnet väljer. SF Kids är en smart tjänst med alla barnens favoriter med allt ifrån Greta Gris och LasseMajas Detektivbyrå till Pippi Långstrump och Byggare Bob. Det går även att ladda ner programmen i förväg om ni behöver titta offline om ni är på resa eller liknande!

Med rabattkoden SKOLSTART2019 får ni två månader SF Kids helt kostnadsfritt

5. Förbered för läggning

Kanske den svåraste utmaningen. Men om ni har släckt ner i hemmet och varvat ner med barnens favoriter så kan det hela gå smidigt. Nu är det dags att klä på pyjamasen, borsta tänderna och lägga fram kläder till morgondagen. Det är bra att förbereda för läggningen på samma sätt varje dag så att barnet själva vet exakt vad som gäller.

6. Natta med en bok

När barnet väl lagt sig i sängen är det skönt att avrunda dagen med en godnattsaga i sängen. På SF Kids finns det över 200 barnböcker att läsa eller nyssna på, vilket passar både små och stora barn. Det kan även vara skönt att som förälder få varva ner genom en bok, så kryp ner bredvid barnet i sängen och lyssna på ljudboken eller läs för ditt barn. Då får ni en mysig stund tillsammans – ett perfekt sätt att avsluta dagen på!

Just nu får ni SF Kids för att testa både Move It, kolla film, serier och lyssna på ljudböcker i två månader helt kostnadsfritt och utan bindningstid. Använd rabattkoden SKOLSTART2019 för att ta del av erbjudandet! Koden gäller endast för nya medlemmar. Bli medlem på SF Kids här!

I samarbete med SF Kids