Test Annons:
Hela denna sektion är ett annonsamarbete med Natusan
Så håller du bebisens hud hälsosam

Så håller du bebisens hud hälsosam

I takt med att bebisen växer och blir mer aktiv kan det kännas som om man inte gör annat än att tvätta, torka och hålla rent. När du tvättar din bebis ofta behöver du dock tänka på att återfukta huden så att den håller sig hälsosam.

Studier har påvisat skillnaderna mellan bebishud och vuxen hud. Bebisars hud är ömtåligare än huden hos en vuxen eftersom den fortsätter att utvecklas under barnets första år. Den är betydligt känsligare för irriterande ämnen och förändringar i temperatur och luftfuktighet. Därför behöver du skydda din bebis hud mot yttre faktorer som till exempel sol, vind, kyla, vatten, torr luft, klädesplagg och för starka rengöringsprodukter.

Bebisars hud är det första skyddet mot omvärlden, och det är viktigt att den återfuktas på rätt sätt så att den håller sig hälsosam och inte torkar ut.

 

Använd återfuktande rengöringsprodukter

Om du tvättar din bebis ansikte och händer ofta är det viktigt att använda en rengöringsprodukt som varsamt både rengör och återfuktar huden.

När bebisen är nybadad är det även viktigt att använda en återfuktande lotion. För trots att bebisars hud lättare tar upp fukt utifrån, förlorar den också fukt snabbare än vad vuxen hud gör. Därför är det bra att återfukta huden regelbundet för att förhindra att huden torkar ut.

Klicka här för att komma till NATUSAN®

Annons