Annons:

Hur kan jag trösta mitt gråtande spädbarn?

Innan ditt barn kan lära sig att trösta sig självt finns det ett par saker du kan göra för att hjälpa han eller henne att lugna sig.

Fråga: Mitt tre veckor gamla barn börjar skrika av ingen uppenbar anledning. Hur kan jag trösta henne?

Tips:

En av de svåraste saker man får höra som en ny mamma är ljudet av din bebis som gråter. Men tänk på det här: Att gråta är det enda sättet din bebis kan kommunicera på, i det här skedet. Trots allt kan hon inte säga "Mamma, min blöja är blöt!" eller "Jag är trött!".

För att trösta ditt gråtande barn bör du först kolla om det finns något problem: Är hon hungrig? Trött? Behöver hon byta sin Pampers-blöja? Verkar hon för varm eller för kall? Med tiden kommer du att börja höra skillnaderna i hennes gråt efter hjälp, och det kommer att hjälpa dig att förstå vad hon behöver lite snabbare. Under tiden, gå igenom checklistan - och hittar du rätt problem så kommer gråtandet troligtvis att upphöra.

Om din bebis inte har några trängande behov kanske hon bara är på det humöret. Använd expertteknikerna nedan och ta reda på vilken som fungerar bäst för din bebis. Mamma till undsättning!

1. Använd sugandet. Du har förmodligen märkt att din nyfödde inte kan få nog av att suga på sina egna fingrar - eller dina! När det kommer till spädbarnets utveckling är sugande en naturlig reflex som ett tre veckor gammalt barn troligen använder när hon är upprörd eller behöver lugna sig. När amningen är väl etablerad märker många mammor att nappar är nyckeln till förnöjelse, tröst och att distrahera en grinig bebis nästan omedelbart.

2. Vagga och bona om. Härma miljön din nyfödde var van vid innan hon föddes: Gör barnets säng mer ombonad - hon är van vid att det är trångt - för att få henne att känna sig trygg. Sjung vaggsånger eller spela dämpad musik - livmodern var bullrig med ljudet av dina hjärtslag och din röst. Eller prova att vagga henne lätt i dina armar eller sitt i en gungstol. Din bebis är van vid den jämna, rytmiska gången hos dina naturliga kroppsrörelser under graviditeten. Du kan också prova att sätta din bebis i en motoriserad vagga för att hjälpa till att lugna henne.

3. Håll henne tätt intill. Att hålla barnet tätt intill sig - i sina armar eller en mjuk hållare eller sjal - har visat sig minska gråten och hjälper till att skapa starka band mellan moder och bebis. Oroa dig inte för att överdriva hållandet eller bärandet. Små bebisar behöver mycket kärlek och uppmärksamhet och ger du den av fri vilja kommer du att belönas med mindre gråt och större belåtenhet.

Tänk på att bebisar ofta gråter mer på eftermiddagen eller på kvällen. Ta det inte personligt! Din bebis gråter inte för att du är en dålig mamma. Spädbarn gråter i allmänhet i mellan en till fem timmar per dygn, allt eftersom de anpassar sig till det här nya konstiga livet på utsidan. Försök att behålla lugnet och se till att få hjälp från familj och vänner när du behöver en paus. Sömnbrist och stora förändringar i dina gamla rutiner kan vara överväldigande i det här skedet av din karriär som förälder, men fortsätt! Försök att se det som en kort förlängning av din graviditet. Vila när din bebis sover, ät regelbundet och njut av varje ögonblick med din ögonsten - bebisar växer snabbt!


Vill du ta del av fler tips och råd? Klicka här »

 

Detta är en annons i samarbete med Pampers
 

Produkter

 

Annons