Planera barn

3 tips för dig som försöker bli gravid

3 tips för dig som försöker bli gravid

Är det äntligen dags för er att ta nästa steg och utöka familjen? Då finns det vissa saker som kan vara bra att ha i åtanke!

Från att ni aktivt har börjat försöka, kan det ta allt i från någon månad, till år innan du faktiskt blir gravid. Att sätta press på sig själv i ett sånt läge är aldrig bra, men det du däremot kan göra är att försöka underlätta så mycket som möjligt för att faktiskt lyckas plussa:

1. Lär känna din kropp

Om du vet exakt när din ägglossning sker, ökar chanserna markant för att bli gravid. Därför vill många som aktivt försöker att bli gravid vill ha stenkoll på sin ägglossning, men den kan vara lite knepig att räkna ut ibland! Skaffa då nåt utav de ägglossningstest som finns på marknaden, så vet ni mer säkert. Först måste du räkna ut hur lång din menscykel är, sedan kan du räkna ut exakt vilka dagar du har ägglossning.

2. Kosttillskott

Folat/folsyra och järn är två viktiga ämnen som kroppen behöver under graviditeten. Extra folsyra ska börja tas från så tidigt som möjligt, fram till den 12e graviditetsveckan, vilket alltså innebär att du kan börja ta det så fort du misstänker att du är gravid. Detsamma gäller för järntillskott. Då det kan ta upp till sex månader innan låga järndepåer fylls upp till det normala, kan det vara klokt att börja med järntillskott redan innan graviditeten. Passar dessutom något av detta in på dig, är järntillskott verkligen något du borde fundera på:

- Du är vegan

- Du är blodgivare

- Du är glutenintolerant

- Du brukar ha riklig menstruation

Blutsaft är ett kosttillskott som innehåller vitaminer och järn, och är lättupptaglig för kroppen. Den finns både i flytande form och som tabletter, och intas dagligen. Tabletterna innehåller dessutom folsyra vilket gör att du får i dig både järn och folsyra i samma tablett. Börja ta kosttillskottet innan du blir gravid, för att ha jämna järnnivåer under hela graviditeten.

3. Stressa mindre

Återigen, stress och press gör ingen nytta! Det psykiska kan ta ut sig själv i fysisk form, och göra att du har svårare att bli gravid. Försök ha inställningen "när det väl händer så är det meningen" - oavsett om det är inom någon månad eller ett år efter att ni börjat!

Tänk på att kosttillskott inte ersätter en varierad kost. Det är alltid viktigt med en mångsidig, balanserad och hälsosam livsstil.

Vill du läsa mer om Blutsaft? Klicka här!

I samarbete med Blutsaft

Powered by Labrador CMS