Planera barn

7 saker alla par bör göra innan de skaffar barn

Planerar ni att bli gravida snart? Tänk på att livet kommer att se väldigt annorlunda ut när ni blir en till i familjen, så passa på att vara lite egoistiska medan ni kan.

7 saker ni bör göra innan ni skaffar barn

1. Res

Självklart kan ni göra detta med barn också, men det dröjer ett tag innan ni kommer känna er redo att resa med bebis. Skjut inte upp på till exempel smekmånaden, utan passa på och åk iväg medan ni har möjlighet att fokusera enbart på varandra.

2. Var spontana

När en bebis kommer in i bilden är det inte lika lätt att sticka iväg till landet eller gå på en rockspelning.

3. Förenkla hemma

Rensa bort onödiga prylar och organisera. Med en bebis tillkommer alla möjliga grejer som behöver extra plats. Ett tips är också att städa grundligt innan bebisen kommer, eftersom att prioritet förmodligen inte kommer att ligga på städning framöver.

4. Ta sovmorgon

Inte så otippat, eller hur? Även om ni normalt inte är några sjusovare, utnyttja de lediga morgnarna till att slappa i sängen och äta långfrukostar.

5. Mys med varandra

Detta försvinner ju såklart inte bara för att ni får barn, men många par kan uppleva att närheten mellan dem minskar när fokuset ligger på bebisen. Pussas ofta och mycket helt enkelt!

6. Läs romaner

När bebisen har kommit kommer du nog snarare hänga på föräldraforum och läsa innehållsförteckningar snarare än romaner. Så passa på att njut av sköna lässtunder i favoritfåtöljen!

7. Njut av fina middagar

… och var ute sent! Dejtkvällar ensamma eller tillsammans med vänner kommer att minska gravt när ni får tillökning, så passa på att unna er att äta och dricka gott, och att få utnyttja de där snygga men ack så obekväma stilettklackarna.

TIPS! Få föräldraguiden gravid helt gratis

LÄS MER:

Kläder till en sommarbebis – det här packar du i BB-väskan

Ägglossning - 4 vanliga symtom

Gravid – 5 tidiga tecken som kan tyda på att du väntar tvillingar

Powered by Labrador CMS