Planera barn

Nidblödning: Här är allt du vill veta

Om du bara är några dagar in i graviditeten och symptomen fortfarande är osäkra, kan kroppens signaler vara högst förvirrande. En nidblödning kan däremot vara ett säkert tecken på att du är gravid!

En nidblödning är en kort, mensliknande blödning. Den skiljer sig från vanliga mensen på så sätt att den är ljusare, klumpfri och kortare än den vanliga menstruationen.

Nidblödning - när ägget fäster i livmodern

Blödningen uppstår när ägget fäster i livmodern, cirka 7-14 dagar efter ägglossningen. Då man vanligen får nidblödning nära i tiden när man skulle ha mens, blir många förvirrade över hur de ska tolka blödningen. Är det en mindre riklig mens? Kom mensen lite tidigare än väntat? Det är faktiskt så att inte alla får nidblödning när ägget fäster.

Hur vet man om det är en nidblödning?

Rådet som ges är att ha tålamod och vänta. Blir blödningarna kraftigare och mer lik en vanlig mens, så är det troligen det du har fått. Om den däremot upphör snabbt kan du vänta ytterligare några dagar och sedan ta ett graviditetstest. Tidiga graviditetssymptom kan vara svårtydda, och speciellt om man verkligen hoppas på att bli gravid. Risken för att man inbillar sig är stor. Försök att inte analysera minsta lilla sak för mycket, det bästa är att vänta och ta ett graviditetstest när du kan få ett säkert svar!

TIPS! Få föräldraguiden gravid helt gratis

LÄS ÄVEN: Ägglossning - 4 symtom

Visste du att du kan få hem vårt Gravidpaket helt gratis? Inom några veckor efter registrering får du vår tidning hemskickad tillsammans med värdecheckar och rabattkuponger. Klicka här för att beställa Gravidpaketet.

Powered by Labrador CMS