Annons:

Hela denna del är ett samarbete med Destination.se

Weekendtips på tu man hand

Weekendtips på tu man hand

Barnsemester i all ära. Det finns inte mycket som slår det mysiga och underbara i att se sina barn glädjas över sol och bad på semestern. Men ibland kan man behöva komma bort, antingen själv, med vännerna eller med sin kärlek. Här kommer fem bra tips på resmål att avnjuta en weekend i!

LondonEtt tips som alltid funkar. Många svenskar lockas årligen hit på grund av de parkerna, pubarna, fotbollen, shoppingen och kulturen. Och även om du kanske varit i London förut finns det alltid något nytt att upptäcka! Dessutom kan du fynda riktigt billiga flygresor hit, och boendemöjligheterna är många.

Här kan du förutom att strosa runt på Oxford Street även glida in och fynda i något av de stora varuhusen. Både Primark, Harrods och Selfridges & Co bjuder på något för alla besökare. Är ni ute efter något lite mer avslappnat och kulturellt, rekommenderar vi Camden Market, där du i trånga gränder kan fynda allt från kläder och vaser till mat och CD-skivor. Vill ni vara lite kulturella finns många bra museer och sevärdheter. Ett sådant är Tate Modern, där ni hittar högklassiga konstutställningar.

Romantikchans! Boka en ”Champagne Experience”  i pariserhjulet London Eye. Då går ni före i kön och får en kyld champagne att njuta av under den 30 minuter långa färden.

SE MER: Billiga flyg till London! 

 

Budapest


 

I Ungern hittar du Budapest, som är huvudstaden i landet. Staden ligger centralt i landet, och har verkligen blivit en uppstickare bland weekendresmålen de senaste åren. Att flyga till staden tar endast 2 timmar, så det är nära och bra för en weekend. Budafest är en klassisk centraleuropeisk huvudstad som präglas av otroligt mycket historia. Det staden är mest känd för är sina många fina spa-anläggningar och naturliga källor. Även de gamla byggnaderna och den goda men enkla maten lockar många just dit. Dessutom är staden en av Europas allra billigaste huvudstäder!

Romantikchans! Ta en romantisk båttur på Donaufloden, som är Europas näst längsta flod.

SE MER: Billiga flyg till Budapest!

 

New YorkAtt gå igenom vad du ska göra på en weekend i New York skulle ta år och dagar. Vi rekommenderar att man kanske väljer en långweekend i staden i stället, på grund av flygtiden. Det man först bör göra är att faktiskt fundera över vad man vill uppleva, då avstånden är ganska stora. Det som brukar fascinera oss nordbor är de många skyskraporna, så att ta sig upp i någon är helt klart ett måste. Antingen för att kika på utsikten en stund, eller kanske även för att sitta på en rooftop bar och sippa på en drink eller två. Vill man hålla sig lite närmre marken är Central Park – New Yorks största park belägen mitt på Manhattan. Den täcker hela 3,4 km och där kan du både jogga, ro båt, yoga och äta gott. Det finns helt enkelt något för alla. Vill man shoppa så är definitivt New York rätt ställe. Det kryllar av såväl lyxiga designbutiker som billiga marknader. Och ett hett tips är att ta sig över till Brooklyn, antingen gåendes via Brooklyn Bridge eller så kan man ta tunnelbanan. Att sitta på en bänk och blicka över Manhattans skyline är något som absolut etsar sig fast i hornhinnan.

Romantikchans! Åk häst och vagn i Central Park! Mysigare än så blir det inte. Är det vinter kan ni istället ta på er skridskorna och åka ihop.

SE MER: Billiga flyg till New York! 

 

Marrakech


Vill man till en otroligt färgstark stad är Marrakech rätt val. Här kan du njuta av vackra riader, shopping i världsklass och fina marknader med unika hantverk. Att bara strosa runt i staden och uppleva dess kontraster är otroligt häftigt. Vi rekommenderar att man tar sig till Djemaa el-Fna, som är lite av stadens kärkan. Här samlas hennamålare, ormtjusare och sagoberättare vilket utgör det mesta av det man tänker sig att Marrakech ska innehålla. Ett måste är även att besöka alla marknader inne i medina i gamla delen av Marrakech. Mattor, kryddor, arganoljor, tallrikar och mängder med andra fina saker går att fynda här. Här gäller det att pruta så mycket man kan. Glöm heller inte att stanna vid något matstånd på vägen. Gillar ni mode kanske ni även vill besöka Marrakechs mest berömda trädgård på adressen Rue Yves Saint Laurent. Precis som adressen avslöjar köptes trädgården av modeskaparen Yves Saint Laurent på 80-talet. Avsluta dagen med ett besök på Jad Mahal eller Lotus, två bra nattklubbar med magdans och bra DJ:s.

Romantikchans! Gå på hammam. Då blir ni lena i hy och sinne, vilket är en viktig del i det marockanska vardagslivet.

SE MER: Billiga flyg till Marrakech!

 

Marseille


Frankrikes näst största stad, och ännu en oupptäckt juvel längs Medelhavskusten. När man pratar Frankrike och weekendtips tänker många på Paris, Nice och Cannes. Men idag är faktiskt Marseille ett mer intressant resmål som kan vara värt att kika lite på. Förutom en stor inbjudande playa där ni kan sola och bada kan man även besöka den gamla hamnen med de många bra krogarna som finns där omrking. I Marseille finns faktiskt allt man kan önska sig. Gamla byggnader, bra konst, ett varierande nattliv och givetvis en hel del sol. Förr hade staden ett rykte om att vara lite farlig, och visst – man bör fortfarande se upp lite när man vandrar runt. Vill ni uppleva lite natur kan man ta sig till den fantastiska nationalparken Calanques, där man förutom att bada även kan paddla eller helt enkelt bara andas lite friskluft.

Romantikchans! Åk till Calanques, sitt och titta på de fantastiskt vackra vita kalkstensklipporna som har inspirerat många av Frankrikes mest kända konstnärer.

SE MER: Billiga flyg till Marseille!