Alla datum för Black Friday och Black Week 2022

Då är det Black Friday och Black Week 2022

Black Friday närmar sig med stormsteg och vill man passa på att fynda under denna shoppingveckan gäller det att ha koll på datumen. Vi listar datumen på årets största shoppingdagar!

När är det Black Friday 2022?

Har du skrivit julklappslistan och är redo att börja bocka av så ska du ha koll på Black Friday - dagen då många butiker sätter ner sina priser för en ökad konsumtion. Sveriges största readag infaller alltid den fjärde november och det här året blir det fredagen den 25 november. Då har man chansen att göra klipp i butiker inom alla nischer.

Är Black Friday 2022 dålig för miljön?

Black Friday och köphetsen kring dagen har under de senaste åren blivit mer och mer omtalad och uppmålad som en miljöbov då vi handlar (kanske mer än vi behöver) än vad vi hade gjort annars. Det finns också dem som motsätter sig den här åsikten och menar på att Black Friday är perfekt att slå till på de köp som man ändå planerat att göra - med en chans att få produkterna till bättre pris, och att man dessutom kan skicka ett större paket istället för flera små beställningar.

När börjar Black Week 2022?

Eftersom Black Friday varit en succé för de flesta butiker genom åren har många valt att starta sina erbjudanden tidigare och tidigare, vilket nu har resulterat i många marknadsför Black Week där man startar rean på måndagen innan Black Friday. Det här året börjar Black Week alltså den 21e November.

Vad är Cyber måndag?

Precis som att man ville förlänga den intensiva handeln kring Black Friday och Black Week så tog man chansen att förlänga erbjudande fram till måndagen efter Black Friday. Så vad som började som en rea-dag är nu en hel vecka. Sista dagen på rean kallas Cyber måndag och infaller måndagen den 28 november 2022.

På hemsidan Handel.se kan man läsa att mer än vad tredje svensk handlar sina julklappar under Black Week och att dessa dagar blir ett startskott på årets julhandel.

Black week - Lista med alla datum!

  • Black Friday är den 25 november

  • Black Week startar 18 november

  • Cyber Monday är den 28 november

LÄS MER: Black Friday - Leksaker

Powered by Labrador CMS