Annons:

Allt för föräldrar förvärvar SayDada.se

Mediehuset Allt för föräldrar förvärvar webbshoppen SayDada.se av ValueTree Holdings AB. Förvärvet ingår i Allt för föräldrars satsning att bli den ledande aktören inom familjesegmentet på Internet i Sverige. Med köpet stärker Allt för föräldrar sin marknadsposition med en direkt kanal för handel av barnrelaterade produkter.

”Genom det här förvärvet stärker vi vår ställning på marknaden där föräldrar ska kunna hitta allt som rör föräldraskap och barn både via vårt diskussionsforum, vår faktabank och nu även genom köp av baby- och barnprodukter”, säger Peter Scheffer VD Allt för föräldrar AB.

SayDada.se lanserades under sommaren 2010 med en rikstäckande TV-reklamkampanj i TV4. Med sitt breda utbud av barnrelaterade produkter har webbshoppen trätt in som en ny aktör på marknaden. Med sina dryga 200 000 unika besökare i veckan förväntar sig Allt för föräldrar att snabbt utveckla webbshoppen till en av de större inom sitt segment.

”För att fokusera på verksamheten med försäljning av barnprodukter via distribution har vi beslutat att avyttra vår e-handelsverksamhet SayDada.se. Det är vår bedömning att Allt för föräldrar är rätt företag att utveckla SayDada.se. ValueTrees finansiella mål att ha en nettoomsättning överstigande 200 MSEK, med en rörelsemarginal överstigande 10 % under år 2011 ligger fast och påverkas inte av denna avyttring ”, säger Tomm Heibö, Koncernchef, ValueTree Holdings AB.

För mer information kontakta:
Allt för föräldrar AB: Peter Scheffer VD, 0708 663 994
ValueTree Holdings AB: Tomm Heibö, Koncernchef, 0738 380600

Om Allt för föräldrar
Allt för föräldrar AB är ett mediehus som vänder sig till målgruppen som är gravid och till småbarnsföräldrar. Idag är Allt för föräldrar en av Sveriges största communities på Internet för målgruppen med drygt 200 000 unika besökare i veckan, och tillsammans med Magasinet Föräldraguiden och sina unika e-DM aktiviteter når Allt för föräldrar över 80 procent av alla gravida och småbarnsfamiljer i Sverige. I styrelsen återfinns bla Peter Lindell, styrelseordförande, och Carl Palmstierna.

Om ValueTree Holdings AB (publ)
ValueTree Holdings AB (publ) är ett snabbväxande företag med försäljning via landtäckande nät av återförsäljare inom segmenten baby, lek och spel. Utöver egen utveckling och tillverkning av innovativa produkter säljer ValueTree en rad intressanta agenturprodukter till den nordiska marknaden. ValueTree är listat på AktieTorget. Läs mer på www.valuetree.se

Annons