Annons:

Allt för föräldrar och Paranix lanserar luslarm för att bekämpa huvudlöss i skolor och på förskolor

Stockholm 31 augusti

Skolstart är även start på lussäsongen. Några veckor in på terminen brukar de första luslarmen komma och huvudlössen sprider sig snabbt från klass till klass, från förskolegrupp till förskolegrupp. Ett problem med bekämpningen av huvudlöss är att många föräldrar inte rapporterar till skolan när deras barn får löss, vilket gör att spridningen fortsätter. Därför lanserar nu Allt för föräldrar ett luslarm i samarbete med Paranix för att bekämpa spridningen av huvudlöss.

- Många tycker att det är pinsamt att berätta för andra när barnen får huvudlöss. Vi tycker att man ska göra tvärtom! För att stoppa spridningen av huvudlöss måste alla hjälpas åt att hålla utkik efter lössen och behandla med ett effektivt lusmedel så fort lössen slår till. Med vår nya larmfunktion på alltforforaldrar.se kan du både få larm och anonymt slå larm om förekomst av löss på ditt barns skola, berättar Peter Scheffer, VD på Allt för föräldrar.

Svenska löss har blivit resistenta mot de vanligaste lusmedlen

Den fjärde augusti ändrade Läkemedelsverket sina rekommendationer när det gäller behandling av huvudlöss. Istället för att rekommendera läkemedel som innehåller insektsgift rekommenderar man nu mekaniska lusmedel som förstahandsval vid behandling. Detta på grund av att lössen utvecklat resistens mot de läkemedel som tidigare rekommenderats. Ett nytt mekaniskt lusmedel är Paranix som finns att köpa på apoteket.

- Lössen försvinner inte av sig själv – det krävs behandling för att bli av med dem. Om du har upptäckt löss är ett bra mekaniskt lusmedel i kombination med luskam den bästa behandlingen - även mot resistenta löss, säger Sofia Ek, produktansvarig för Paranix på ACO Hud.

För att läsa mer om Allt för föräldrars luslarm, löss och behandling, se http://www.alltforforaldrar.se/skola/

För mer information kontakta:
Allt för föräldrar AB: Peter Scheffer VD, 0708 663 994; peter.scheffer@alltforforaldrar.se
Paranix: Sofia Ek, ACO Hud, tel; 076-327 96 19, mail; sofia.ek@aconordic.com

Om Paranix
Paranix är ett effektivt mekaniskt lusmedel från ACO Hud. Produktens aktiva substans silikonolja (dimetikon) kväver lössen vilket gör att den även tar död på löss som har utvecklat resistens mot de vanligaste läkemedelssubstanserna. Paranix har en verkningstid på 15 minuter och preparatet är helt doftfritt. Paranix innehåll är dessutom skonsamt mot barnens känsliga hårbotten. Paranix köper du på ditt apotek.

Om Allt för föräldrar
Allt för föräldrar AB är ett mediehus som vänder sig till gravida och till småbarnsföräldrar. Idag är Allt för föräldrar en av Sveriges största communities på Internet för målgruppen med drygt 200 000 unika besökare i veckan, och tillsammans med Magasinet Föräldraguiden och sina unika e-DM aktiviteter når Allt för föräldrar över 80 procent av alla gravida och småbarnsfamiljer i Sverige. I styrelsen återfinns bla Peter Lindell, styrelseordförande, och Carl Palmstierna. I augusti 2010 lanserade Allt för föräldrar Luslarm.

Annons