Annons:

Hela denna del är ett samarbete med Destination.se

Här är 8 av världens häftigaste nöjesfält

Här är 8 av världens häftigaste nöjesfält

Runt om i världens finns det många roliga nöjesparker av olika slag att besöka. Här har vi valt ut 8 stycken som ligger utspridda i Europa, Nordamerika och Asien.

1. Nagashima SPA Land, Kuwana, Japan

Denna ”nöjespark” innefattar både nöjespark. Köpcentrum och blomsterträdgård i ett. Närmare 6 miljoner besökare hittar till parken varje år!

Nagoya flygplats

2. Universal Studios, Florida, USA

Har du någon gång sett en Hollywoodfilm? Antagligen. I så fall är Universal Studios något för dig. Nöjesparken är uppbyggd kring populära filmer som ET, Shrek och Transformers, bland annat. Det är mycket att se och det finns dessutom massa åkattraktioner som kan få igång adrenalinet lite. Drygt 6 miljoner besökare hittar hit varje år!

Orlando flygplats
 

SE MER: Billiga flyg till sol och värme
 

3. Legoland, Billund, Danmark

Nöjesparken Legoland ligger i vårt grannland Danmark. Nöjesparken, som framför allt är mest känt för sina stora legokreationer. Legoland är dock mycket mer än så, här finns bland annat ett miniland, åkattraktioner, ett vilda västern-landskap och en lådbilsbana för de yngre besökarna. Legoland har runt 1,7 miljoner besökare varje år.

Köpenhamns fygplats

4. Disneyland park, Paris, Frankrike

Här är ett av världens Disneylands. Detta byggdes 1992 och har glatt många barn (och vuxna) sedan dess. Disneyland Park liknar på många sett de större parkerna i USA, men är närmare oss här i Sverige. Här kan ni träffa massor av Disneys karaktärer som Musse, Mimmi, Snövit och Shrek, se shower och åka roliga attraktioner. Varje år besöker drygt 11 miljoner människor parken, och alla dessa kan inte ha fel!

Paris flygplats

5. Gardaland, Castelnuovo del Garda, Italien

Gardaland ligger sydost om den Italienska sjön Gardasjön och har varje år cirka 3 miljoner besökare. Här hittar du 32 roliga attraktioner, ett akvarium, vattenruschbanor och roliga shower.  Du hittar dit med flyg till Bergamo och sedan är det 11 mils resa ner till Gardasjön, antingen med buss eller med tåg.

Flyg till Bergamo Italiten och om det inte finns, till Milano

6. Lotte World, Seoul, Sydkorea

Detta stora komplex innehåller världensstörsta inomhusnöjespark med både skridskobana och utomhusaktiviteter. Det finns även ett historiskt museum där man som besökare kan ta del av, och lära sig om, Koreas förflutna. Komplexet har drygt 6 miljoner besökare varje år.

Seoul

7. Ocean Park, Hong Kong

Denna park är både en nöjespark och en vattenpark. I nöjesparken hittar du bland annat Hong Kongs största berg- och dalbana och i vattenlandet kan du se delfiner, valrossar, sälar och pandor. Till parken kommer varje år närmare 7,5 miljoner besökare.

Hong Kong

8. Tropical Islands, Berlin, Tyskland

Tropical Islands är Europas största äventyrsbad och ligger på ett stort flygfält sex mil söder om Berlin. Utifrån sett är Tropical Island bara ett grått skal men inuti är ett helt paradislandskap uppbyggt. Där finns regnskog, 600 exotiska växtarter, sandstränder, konstgjort solljus, tropiska fåglar, en minigolfbana och en luftballong! Här är det 26 grader året om. 6000 personer får vistas i paradiset samtidigt och under högsäsong ringlar köerna sig långa utanför.

Berlin

Annons