Klä dig rätt för backen

Klä dig rätt för backen

Lager på lager och varma material är säkra kort när det kommer till att klä sig rätt i backen. Förutom en bra jacka och skidbyxor bör du tänka på detta:

 

1. Underställ.

Kanske det viktigaste av allt! Det är det som är närmast kroppen och håller dig varm hela dagen.

2. Skidstrumpor.

Har man ett par ordentliga skidstrumpor ska du inte ha vanliga strumpor under utan vara barfota, då de vanliga strumporna i bomull gör att du blir kall och skidstrumpornas funktion försvinner. Välj ett par skidstrumpor i exempelvis merino ull för bästa funktion och som även håller borta fukt och lukt.

3. Fleece-tröja eller liknande.

Skidkläder bör helst bestå av olika lager som kan tas av eller på för att hålla en lagom temperatur och undvika fukt. Ett bra andralager är speciellt viktigt när det är kallt och enbart understället inte håller dig varm. Mellanlagrets främsta uppgift är därför att fungera värmande. Även andningsförmågan hos mellanlagret är viktigt för att fukten som understället transporterar inte ska bli fast mellan de två.

4. Ett par bra vantar.

Fryser man lätt är tumvantar att rekommendera, annars bör man anpassa vantarna efter årstiden eller vilken typ av åkning man sysslar med.

5. Halsvärme.

En halsduk eller en hopsydd scarf som även kan dras upp över öronen och ansiktet är praktiskt och värmande.

6. Mössa (under hjälmen).

För att man har mössa på vintern helt enkelt.

 

Branäs sportshop hittar ni allt som behövs för en varm och cool skidstass, med märken såsom Oakley, Scott, Bula, Five Seasons, Seger, Cébé, Poc, Sweet, Craft, Kari Traa, Bagheera, Lindberg, Tuxer och Burton.

Kör så det ryker!