Visa profil: Marie_AOA - Allt för Föräldrar

medlemspresentation Marie_AOA

Medlemsnamn Marie_AOA
Reg.datum 2003-08-16
Senaste aktivitet 2015-03-06
Presentation:

Jag är 33 år och har 2 söner & 1 dotter. Alexander: 11 år, Oliver: 8 år & Alicia: 7 år.

**Alexander vägde 4070 gram och var 53 cm lång när han föddes i vecka 36+4. Han har Sotos syndrom som påverkar honom och oss ganska mycket i vårt vardagliga liv, många kommentarer, frågor och så, tyvärr. Han fick den diagnosen när han var ca 4 år. Sotos innebär i korta drag att han ser lite äldre ut på längden t.ex. Alltså han ser äldre ut, som 2 - 3 år äldre ungefär. Han är tidig i det mesta, som prat, tappade tänder tidigt, mycket klok osv. De flesta sotosbarn kommer i puberteten tidigt. Han fick en liten blödning under den dramatiska förlossningen. Kanske beror det på det, kanske inte. Ingen vet för det är ett mycket ovanligt s.k. "dolt handikapp" så inga studier finns. Ca 50-80 personer i hela Sverige har fått diagnosen. Det syns inte på honom att han har sotos syndrom.


*


Våren/sommaren 2006 fick han en diagnos till; atypisk autism. Han fick då en resursperson som hjälpte honom i skolan och på fritids. Hoppas han får det bra, lille gubben! Augusti-08 började Alexander trean och klarar sig utan resurs. Jippi!!! Jag håller tummarna att det ska gå bra! Nu går han i sexan och är "stor och cool". ;) Inget av funktionshindren syns på honom. Han har ansträngningsastma också.


Favoritfärg: Blå och grön. Han är ”pojkig” av sig.*
**Oliver vägde 4990 gram och var 54 cm när han föddes i vecka 39+6. Stor kille, med andra ord, men nu väger han lite lite för sin ålder. Han har gått hos dietist, specialmat. mycket undersökningar osv. har visat att han har gastro esofagal reflux (ät/sväljproblem, glapp i magmunnen). Maten stannar för länge i magsäcken i stället för att åka ut i tarmarna så han känner inte hunger så tidigt som vi. På de flesta barn "läker" detta av sig själv, men inte hos Oliver. Förmodligen får han ha detta hela livet. Men annars helt kärnfrisk! Oftast växer detta bort, men inte på Oliver. Han är väldigt liten i maten. Liten, vår lillkille, men naggande god! Han har också amblyopi på sitt högra öga. Han hade atropindroppar förut och lappbehandling, nu bara täta besök hos ortoptisten. Blunda med ert höger öga så får man hur Oliver ser, hur han har det. Han måste koncentrera sig när han går i trappor och så. Han ser inte djupet i en trappa t.ex. Han har inget djupseende och inget tredimensionellt seende. Det har inte alls varit kul för honom, men han är en kämpe! I augusti 2009 var han på sitt sista besök på ögonmottagningen! Han har full syn på båda ögonen och behöver bara gå på de normala kontrollerna som de andra barnen hos skolsköterskan! :D Nu är det oktober 2011 och Oliver har dålig syn igen. :( Han ska få glasögon inom kort, hankommer att bli så fiiiin! :)


*


Han fick diagnosen högfungerande autism (HFA) hos normalbegåvade barn i juni-06. Inget av funktionshindren syns på honom. Han är högintelligent, tidig i mycket. Lärde sig att läsa och skriva tidigt t.ex. Han började skolan augusti-08 och har en personlig assistent som är med honom på dagarna. Det fungerar bra. Oliver är nu 8 år och löser korsord, läser stora, tjocka böcker och skriver och räknar helt flytande. :) Han läser helst böcker, inte så mycket tidningar. Han läser helst om rymden, läkarböcker, anatomi etc. :) Favortifärg: Röd.*


**Alicia vägde 4235 gram och var 51 cm lång när hon föddes i vecka 37+0. Det blev induktion (= igångsättning) p.g.a. stort barn för tiden. Induktionen startade 29/3 (vecka 36+3) 07:30 och hon föddes 2/4 (vecka 37+0) 04:10. "Bara" 4 dygn. *Puh!* I augusti 2009 fick hon diagnosen selektiv mutism (SM). Det är svår social fobi, d.v.s. att hon bara pratar i vissa situationer och bara med vissa människor. Alicia pratar bara med oss föräldrar, syskon, sin mormor, ett par kompisar och sin farbror. Ingen annan... Hon ÄLSKAR att rida, hästar är hennes allt. :D Nu är hon 7,5 år och går i ettan, går på trampett varje vecka och pratar mera. :) Favoritfärg: Rosa.*


Besök oss gärna på vår hemsida: www.famlille.se

Eller min blogg: www.mariemedfamilj.bloggagratis.se


Vägg

Du m�ste vara medlem f�r att kunna skriva i denna medlems v�gg. Medlem blir du enkelt h�r »
 1. Hej, frågar här med.. jag måste fråga en sak. Om det där gravidpaket som ni skickar ut. Jag fick ett, men kort efter så bytte ni sortiment. Läste då någonstans att man kunde få det nya paketet också??
 2. titta på gratis filmer http://www.nordic-tv.com
 3. Tack för hjälpen. Ja jag ser ju din gästbok nu och ser att du också haft besök av farbror A.
 4. Hej! Såg att du hade tittat in till mig. Det var trevligt. Hoppas du har en bra dag.
 5. Hej!
  Marie - har du läst Torey Haydn:s böcker om selektiv mutism? Bara undrar...
  Kram
  Anna
 6. Hejsan.. jag bor lite utanför karlskrona..norröver mot skogen =) och här öste regnet hela dagen..men finare idag =)
  Linnet e skickat..längesen... antar av din fråga att det inte nått dig...ska kolla upp det under dagen..jag återkommer..
  Fick du mitt meddelande ang jackan? =)
  ha det gott..

 7. Hej Marie. Hur är läget i din del av Blekinge.. Här öser regnet ner.. trist .. vill ju ha sommar nu .. särskilt nu när barnen snart går ut skolan... kramiz
 8. hej, jag var med om en cykelolycka, blev medvetlös, kraftig hjärnskakning slog upp halva ansiktet..Det växte in fyra stenar i mitt ansikte som jag fick operar bort i junimen idag ett år sedan är jag nästan återställd, har några ärr.
 9. Hej,

  om du byter bild här på din press och säger till så kommer jag och hämtar. Känn igen brådksa utan gör det när det passar dig. Du laddar upp den nya genom dina inställningar och så laddar du upp en profilbild, då försvinner den du har nu.

  Hälsningar / Malin
 10. Hej Marie,

  kikar in för att hämta en bild på dig till inspiratörssidan.
  Såg att du blev väl emottagen av din "extra familj".

  Roligt att se en press med så mkt fina färger & bilder!

  Hälsningar / Malin
Visar besökarmeddelanden 1 till 10 av 57
 
Sidan 1 av 6 123 ... SistaSista
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar