Visa profil: Xappoline - Allt för Föräldrar

medlemspresentation Xappoline

Medlemsnamn Xappoline
Reg.datum 2003-09-03
Senaste aktivitet 2013-01-25
Presentation:
Äldsta föddes den mars 2004 med en muskelsjukdom kallad SMA. Den gör honom mycket muskelsvag. Sjukdomen gör att han inte kan sitta eller stå utan stöd. Han är svag i alla muskler, vilket ger påverkan på andningen. Han har en maskin som andas åt honom om natten.


Det är många som har svårt att förstå hur svag han är. Han kan exempelvis inte lyfta en sked till sin mun eller få ett streck på papperet efter en krita.


På sin andra födelsedag fick han sin elrullstol! Numer kör han som en kung.Äldsta är inte en sjuk pojke. Han har samma intressen som jämnåriga och han kletar, petar, pillar, trixar, tjatar, fixar, badar, fipplar, kastar, gastar, fnissar, pekar, klappar, smakar och skojar. Han har ett strålande humör, ett väldigt tålamod och en fantasi kapabel till allt. Han tycker om att titta på film, spela dator, samla sniglar och läsa böcker.Äldstas pappa och jag delade på oss när han var 1 år eftersom jag inte kunde acceptera det sätt som han valde att vara familj på (det mer frånvarande sättet...). Jag har sedan varit anställd av kommunen för att vara hemma med sonen på heltid. Äldsta var då hos sin pappa varannan helg. Högst. Mycket av mitt har jag fått avstå från, i perioder allt. Under några månader vaknade han för hjälp en gång var 17e minut, hela natten.
Då kändes livet tufft.Idag är mitt liv oslagbart. Jag bor i hus med min sambo, Äldsta bor varannan vecka här, varannan vecka där. Hans pappa är numer en utmärkt och ansvarstagande pappa. Äldsta började på förskola som 3½-åring och jag fått ett bra och roligt arbete. Nätterna är bättre, assisterar min son kanske 6-7 gånger per natt. Livet känns annorlunda av sömn, egentid och kärlek.


Nu har vi syskon också. Ett litet Yngre blev det en dag i maj 2010. Det var en tuffare graviditet denna gång, på grund av ryggont kunde jag bara stå eller ligga de sista månaderna, jag hade tusen urinvägsinfektioner och sist GBS. Jag blev igångsatt.


Nu väntar vi en sista, en tredje. Sen får det fasen räcka!
Återfinns framförallt på Ankomst 03/04 och 05/10, Funktionshinder och Vårdbidrag samt ibland på Mat & Dryck och ibland smyger jag runt.

Vägg

Du m�ste vara medlem f�r att kunna skriva i denna medlems v�gg. Medlem blir du enkelt h�r »
 1. vad fint du skriver o vilken ödmjukhet imför livet
 2. Det var inte igår direkt! Såg dig på Vårdbidragssnacket. GRATTIS till bebisen, åh så roligt och spännande!!! Hoppas att Kevin mår bra! Anton mår bra, men man har upptäckt en tarmförträngning på honom som ska opereras i höst. Det har varit väldigt mycket jobbiga undersökningar för honom, men han har klarat det bra ändå. Vi hörs!! Lycka till nu!! KRam/Cecilia (m Anton som har DS)
 3. hej kikade in här då vi är i samma ankomst grupp. Vad fint du skriver om ditt liv. kanske svårt för någon som inte är i samma sits att fullt förstå men dina ord är beskrivande.

  kram kram
 4. Nu måste jag få häva ur mig en komplimang: Du är den vackraste människa jag sett på mycket länge!
 5. Hej! Jag ramlade in på din sida helt oplanerat ;) du skriver så vackert!
  Tack!

  gräddnos
 6. Vilken urgullig pojke du har och så fint du skriver om honom också.
  kramar från oss!
 7. Det är inte denna tapet du menar?

  http://www.borastapeter.se/rendered_ram/30634625/724382018201182011_st.jpg

  Din son är så fin!:-)
 8. Klart det gör! Många andra skulle lägga sig under en sten och tycka synd om sig själv till dödagar...
 9. Vad fint du skriver om din härliga kille! :)
 10. Måste säga att du är en tuff tjej... bor i närheten också ser jag...
Visar besökarmeddelanden 1 till 10 av 36
 
Sidan 1 av 4 123 ... SistaSista
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar