Visa profil: emmyk - Allt för Föräldrar

medlemspresentation emmyk

Medlemsnamn emmyk
Reg.datum 2008-11-26
Senaste aktivitet 2014-01-14
Presentation:

Jag är en fyrabarnsmor som bor på landet på västkusten.


* Juni 2004 *
* Ervin 2006 *
* Nelia 2007 *
* Lilja 2007 *Vintern 2007 förändrades våra liv plötsligt. Vi väntade tvillingar som var beräknade att komma i mars men redan i november gick vattnet och några dagar senare var förlossningen oundviklig. Våra flickor föddes i graviditetsvecka 23+5 och vägde 605 och 640 gram.

Eftersom de föddes 17 veckor för tidigt var de inte redo att möta världen. De fick läggas i kuvöser och då deras lungor inte var färdigutvecklade fick de andningshjälp via respirator. När flickorna bara var några dagar gamla fick vi beskedet som fick jorden att rämna under våra fötter. Flickorna hade drabbats av hjärnblödningar och framtiden var ytterst oviss. Skulle de överleva så var risken stor för att de tvingades leva med handikapp av något slag.

Flickorna kämpade sig igenom dag för dag och de fick vara med om mycket den första tiden. Blodförgiftning, svampinfektion, hjärtoperation, ljumskbråck m.m. Men så kom en dag då de äntligen kunde följa med oss hem. Fyra månader gamla var de och storasyskonen som då var 1 och 3 år kunde äntligen få träffa sina småsyskon.

Den första kritiska tiden var över men våra liv var förändrade för all framtid. Flickornas hjärnblödningar hade gett dem CP-skador och vi fick tidigt kontakt med habiliteringen som var ytterligare en värld som vi inte kände till. Diagnoserna var inte några överraskningar men ändå så svåra att ta in. Ingen kunde berätta om hur svåra flickornas handikapp skulle bli utan det var bara för oss att hjälplöst vänta och se.

Idag är flickorna över ett år gamla och mirakulöst så hänger flickorna med i utvecklingen både motoriskt och intellektuellt. Än så kan mycket hända och först när de är fyra år vet vi vart detta bär hän men som det ser ut i dag så är framtidien mycket ljus.

Det känns som evigheter sedan som vi lämnade neonatalen med våra småflickor. Men tiden då våra flickors liv svävade mellan liv och död har ändrat mitt liv för alltid och har gjort mig till en annan människa. Jag är inte bara en fyrabarnsmor utan jag är också en prematurmamma och jag är så tacksam för det.

Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar