Istället för ströbröd?
Mat & dryck
  1. Medlem sedan
    Jul 2003
    #1

    Istället för ströbröd?

    Vad kan man mer använda att bröa en kakform med? Vet att mamma brukade ta mannagryn men det har jag inte heller hemma...
    Carolina med E 0403, V 0609 och lillebror F född 1/9 -08
    Ny blogg om mitt dubbelliv:
    http://mittsicilianskaliv.blogspot.com

    Titta gärna in på matbloggen!
    http://sisterfood.blogspot.com
  2. 1
    Istället för ströbröd? Vad kan man mer använda att bröa en kakform med? Vet att mamma brukade ta mannagryn men det har jag inte heller hemma...
  3. Medlem sedan
    May 2006
    #2
    kokos
  4. 2
    kokos
  5. Medlem sedan
    Feb 2004
    #3
    Havregryn, mannagryn, polenta, sesamfrön, kokos, vanligt mjöl ... Brukar jag använda, beror lite på vad man stoppar i kakformen. Borde även fungera med hackad/flagad mandel med lite extra mjöl ovanpå.
  6. 3
    Havregryn, mannagryn, polenta, sesamfrön, kokos, vanligt mjöl ... Brukar jag använda, beror lite på vad man stoppar i kakformen. Borde även fungera med hackad/flagad mandel med lite extra mjöl ovanpå.
  7. Medlem sedan
    Jul 2003
    #4
    Har jag tyvärr inte heller...
  8. 4
    Har jag tyvärr inte heller...
  9. Medlem sedan
    Jul 2003
    #5
    Hm, havregryn, mjöl och sesamfrön har jag hemma av det du räknar upp. Det ska vara till en vanlig äppelsockerkaka, så mjöl är nog bäst då va? Man kanske kan blanda det med lite kanel?
  10. 5
    Hm, havregryn, mjöl och sesamfrön har jag hemma av det du räknar upp. Det ska vara till en vanlig äppelsockerkaka, så mjöl är nog bäst då va? Man kanske kan blanda det med lite kanel?
  11. Medlem sedan
    May 2006
    #6
    Vanligt mjöl låter bäst tycker jag med till detta.
    Mums att blanda i lite kanel!

    Lycka till!!!
  12. 6
    Vanligt mjöl låter bäst tycker jag med till detta.
    Mums att blanda i lite kanel!

    Lycka till!!!
  13. Medlem sedan
    Nov 1999
    #7
    Brukade krossa hårdbröd då ströbrödet tagit slut. Har även provat med chips vid ett tillfälle. (efter tips på nätet
    -^- Dagen jag skapades hade den goda guden fått dubbel portion humor -^-

    -65kg och lite till ....
  14. 7
    Brukade krossa hårdbröd då ströbrödet tagit slut. Har även provat med chips vid ett tillfälle. (efter tips på nätet
  15. Medlem sedan
    Nov 2004
    #8
    Vanligt vetemjöl eller grovare mjöl går alldeles utmärkt att bröa en kakform med.
  16. 8
    Vanligt vetemjöl eller grovare mjöl går alldeles utmärkt att bröa en kakform med.
  17. Medlem sedan
    Sep 2002
    #9

    Mannagryn

    går perfekt
    Det löser sig...
  18. 9
    Mannagryn går perfekt
  19. Medlem sedan
    Jul 2003
    #10
    Chips låter skumt i mina öron... får inte ihop det salta med det söta Inte för att vi har några hemma ändå men i alla fall.
  20. 10
    Chips låter skumt i mina öron... får inte ihop det salta med det söta Inte för att vi har några hemma ändå men i alla fall.
  21. Medlem sedan
    Jul 2003
    #11
    Japp, det har jag testat nu. Funkade utmärkt
  22. 11
    Japp, det har jag testat nu. Funkade utmärkt
  23. Medlem sedan
    Jul 2003
    #12
    Fast det skrev jag ju redan i orginalinlägget att jag inte hade hemma
  24. 12
    Fast det skrev jag ju redan i orginalinlägget att jag inte hade hemma
  25. Medlem sedan
    Oct 2006
    #13
    sesamfrön, mannagryn, cocos eller i värsta fall strösocker (det ska det vara i vissa recept, som upp & nedkaka).
  26. 13
    sesamfrön, mannagryn, cocos eller i värsta fall strösocker (det ska det vara i vissa recept, som upp & nedkaka).
  27. Medlem sedan
    Oct 2006
    #14
    Nej, då är sesamfrö jättegott, eller strösocker...
  28. 14
    Nej, då är sesamfrö jättegott, eller strösocker...
  29. Medlem sedan
    Sep 2002
    #15

    Hahahaha

    ja du ser virrjohanna
    Det löser sig...
  30. 15
    Hahahaha ja du ser virrjohanna

Liknande trådar

  1. ströbröd?
    By Kajsa-Lisa in forum Mat & dryck
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2010-03-02, 09:22
  2. Hur funkar glutenfritt ströbröd?
    By jessikao in forum Mat & dryck
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2008-12-22, 08:19
  3. ströbröd vs vitt bröd
    By Knixx in forum Mat & dryck
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2006-12-01, 20:44
  4. GI-vänligt ströbröd?
    By Frippa in forum Vikt
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2006-08-22, 09:44
  5. Ströbröd??
    By New York-mamman in forum Utlandsföräldrar
    Svar: 17
    Senaste inlägg: 2006-03-07, 12:08
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar