har gjort en surdeg och matade den igår för första gången. Men degen luktar aceton. den vågar jag inte baka på. Är det bara att slänga? Ska den lukta så här? vad har blivit fel? går den att rädda eller är det bara att börja om?
1
surdegen luktar Aceton! har gjort en surdeg och matade den igår för första gången. Men degen luktar aceton. den vågar jag inte baka på. Är det bara att slänga? Ska den lukta så här? vad har blivit fel? går den att rädda eller är det bara att börja om?
Om den luktar skunk så släng den, då har du fått "fel" bakterier i den. Luktar det ättika/surt/syrligt så är det rätt. Lite syrlig, spritaktig doft kan också vara ok. (Tyvärr minns jag inte riktigt vad aceton luktar men det är väl också lite spritigt?)
Hur gjorde du surdegen?
2
Aceton? Inte ättiksaktigt då?
Om den luktar skunk så släng den, då har du fått "fel" bakterier i den. Luktar det ättika/surt/syrligt så är det rätt. Lite syrlig, spritaktig doft kan också vara ok. (Tyvärr minns jag inte riktigt vad aceton luktar men det är väl också lite spritigt?)
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.