Finns det någon av er som har fått internatskola beviljat för ert barn/er tonåring mer i förebyggande syfte? För oss gäller det ett barn som är i början av tonåren, som har såna svårigheter att han ligger i en mycket stor riskzon att det ska kunna gå riktigt illa för honom under högstadiet/gymnasiet. Han går nu i åk 6. Vi söker men det är inte säkert att det finns någon internatskola som godkänner hans diagnoser. Och kvar står bara att vända sig till soc och försöka få in honom på ett HVB-hem. Men... jag är tveksam om vi skulle bli trodda eftersom han ser såååå gullig ut och är sååå social när vuxna träffar honom och trevlig och ingen skulle tro att det är såna problem (bara skolan och vi förstår och ser)

- han ligger lågt på WISC/begåvningstesten strax över gränsen till vad utvecklingsstörda har, så han måste konkurrera med ungdomar där de flesta är bättre, han får förmodligen F i alla kärnämnen.
- han är mycket mycket lättledd och har redan lurats av kompisar på facebook att stjäla mycket pengar av en annan kompis, iPhone, iPod, blivit avlurad egen mobil mot en bmx som var stulen + att killen på FB sen begärt att få pengar av honom, iPhone, och iPod. Sedan blivit lurad att snatta av klasskompisar på affär och åkte fast, sedan blivit allvarligt mobbad på en social media app (han har tagit bort den nu), blivit avlurad alla majblommepengar av en annan "kompis" osv. osv. osv. Vi och skolan jobbar mkt med att lära honom säga nej till kompisars förslag.
- han har adhd-liknande diagnos. Många med adhd luras till cannabis nu i Stockholm t ex, personer speciellt med adhd mår mkt bra av cannabis, eftersom de t ex blir lugna av det.
- ljuger och stjäl hemma om han får tillfälle (vi gömmer alla pengar).

Vi har hjälp och stöd, så det är inte det som jag frågar om.

Vi pratade med en rektor på en skola som vi tittade på häromdagen och berättade om vår son och hon sa att han skulle kunna hamna riktigt snett pga hans "ryggsäck"...

Vi vill ev i första hand att han får gå på internat under högstadiet - iförebyggande syfte eftersom de har proffessionell personal som kan jobba målmedvetet med hans svårigheter. Sedan, ev, vi får se hur utvecklingan blir, sedan kanske han kan bo hemma under gymnasiet om han får plats på ngt bra gymnasium i Stockholmstrakten (specialgymnasium).