Hej!
Min son är 13 år och är oftast frisk, men när han är sjuk får han nästan alltid feber. Och ibland rätt hög feber. Brukar pendla mellan 38 och 40 grader om man inte ger febersänkande tillräckligt tätt. Idag gick han hem från skolan p.g.a. feber. Han hade 38,9 först när han tempade sig själv. Jag fick säga till flera gånger i telefon från jobbet att han måste ta panodil innan han gjorde det. För han orkar inte och glömmer och somnar ibland när han har hög feber.

Sen var han hyfsat pigg när jag kom hem, men då glömde jag att han borde tempa! Men han åt smörgås och mandarin och fick i sig ordentligt med dricka och var uppe en sväng. Sen vid läggdags kom jag på att vi verkligen borde tempa och då hade han 39,6! Han fick en panodil och sover nu.

Skulle ni våga lämna er 13-åring ensam hemma och åka till jobbet nästa dag om det var erat barn? Saken är den att jag åker hemifrån före kl 6 och jobbet ligger 1 timma + 40 minuters resa bort. Och hur mycket och hur ofta skulle ni rekommendera febersänkande?

Min sambo börjar senare på morgonen och kan kolla läget på morgonen, men kommer inte kunna vara hemma. Hon kan kanske åka hem från sitt jobb nån gång under dan eftersom det är närmare, men det är inte säkert att hon hinner. Och det är mitt barn, så det är mitt ansvar. Skulle ni åka till jobbet eller inte om ni var jag? Om inte - skulle ni ta ut semester eller hur skulle ni göra? Han är ju för hängig för att dra med till vårdcentralen, vilket man behöver om man ska ha VAB för en 13-åring.