Hej!

Börjar med att förtydliga att detta inte har med fotboll att göra. 🙂

Utan det gäller vilka stöd du som ensamstående förälder kan få av samhället, tex underhållsstöd, bostadsbidrag, mm.

I Sydkorea finns det inga stöd från samhället för ensamstående föräldrar. Därför är de beroende av familj och släktingar. Är du ung kvinna som blir gravid utan att vara gift blir du en paria. Din familj vill inte veta av dig och det är mer eller mindre olagligt med aborter. Skulle du få lov att genomföra en abort är det så dyrt att få har råd med det. Det finns inte någon allmän barnomsorg och du kanske inte får behålla ditt jobb när du blir gravid. Det innebär att de flesta unga ogifta kvinnorna inte ser någon möjlighet att behålla sina barn. Resultatet blir att barnen adopteras bort.

Detta börjar ändras mycket långsamt. Men varken samhället eller individer vet riktigt hur de ska gå tillväga för att ensamstående mammor ska kunna behålla sina barn. Här tittar de mycket på Sverige, då de ser att här kan du som ensamstående vara både förälder och arbeta med olika stöd från samhället.

En journalist från Korea önskar träffa några ensamstående föräldrar att intervjua. För att skriva i olika koreanska tidningar, skapa debatt och påverka både regeringen och privata aktörer.

Hon är mycket engagerad i att hjälpa ensamstående mammor i Korea. Vi är båda delaktiga i en förening som verkar för att hjälpa ensamstående mammor att kunna behålla sina barn.

Hon kan komma till Stockholm och Göteborg för intervjuer i juli eller augusti.

Ställ gärna frågor i tråden så ska jag försöka att besvara så gott jag kan och alla kan se svaren.

Hör gärna av er direkt till mig för mer information eller om ni kan tänka er att ställa upp på en intervju.

Hoppas att det är flera som är intresserade.

Hälsningar Anna-Lena