Annons:
Hem & fritid
 1. lilla jag
  #1

  vuxenlekar

  Hej! Förslag på några bra vuxenlekar inomhus??
 2. 1
  vuxenlekar Hej! Förslag på några bra vuxenlekar inomhus??
 3. Medlem sedan
  jul 2000
  #2

  En hel drös förslag

  kommer här. Jag har samlat dem från bl a det här snacket, men har tyvärr inte hunnit leka igenom dem själv. De ligger och väntar på att få bli använda *ler*.
  Hoppas du hittar något som passar bra!
  Lekar:

  Vem dricker snabbast!
  Till den här leken/tävlingen behöver du: två ljus, två öl, och två tändsticksaskar. (Glömde jag nämna två frivilliga deltagare?) Vinnaren av de två är den som dricker upp sin öl först. Reglerna är dessa: Man får bara dricka så länge som det egna ljuset är tänt. Deltagarna får blåsa ut varandras ljus för att hindra motståndaren från att dricka. Man måste tända sitt eget ljus med hjälp av tändstickorna.

  Mexican
  Det här är en spritlek, som kan gå hårt åt vissa personer med extrem otur. Ert sunda förnuft får själva bestämma vilka regler ni ska applicera, samt hur strikt de ska följas.
  De ursprungliga reglerna är dessa:
  • Man startar leken med att lägga ett glas med sprit i \"potten\". Sedan skall varje speldeltagare slå varsitt kast med två tärningar.
  • Poängen från tärningskastet räknas ut så här: Den tärning som visar mest placerar man först, och den tärning som visar minst hamnar sist. Sedan läser man av (tiotals)siffran. Ex: Om man slår en femma och en sexa blir poängen 65
  • Om bägge tärningarna visar samma siffra (t ex två 4:or) så lägger personen som kastade tärningarna en extra snaps i potten och slipper dricka själv i denna omgång. Man blir så att säga \"Home free\".
  • Om man har otur och slår en (1:a och 3:a) dvs 31 - även kallad, \"Scumbag\", så måste man ta en snaps (inte från spriten som ligger i potten) och sedan slå igen.
  • Den som slår lägsta slaget ska själv dricka upp hela potten. Men...
  • Om man slår det absolut lägsta, dvs 21, så slipper man potten och man får privilegiet att utse vem som helst av deltagarna till att dricka upp hela potten. (Här kan man alltså ta chansen att låta personen som slog lägsta slaget slippa undan från potten.)
  • Oftast brukar slaget 32 vara det avgörande och sämsta kastet. Om två eller flera personer har slagit likadana kast (de lägsta kasten som avgör att man får potten), får dessa kasta om tärningarna och inbördes jämföra sina nya slag med varandra för att avgöra vem av dem som får potten.
  När potten är uppdrucken, fyller man åter glasen med sprit och placerar dem i potten, för en ny omgång. Här är det ibland läge för vissa personer att stå över en omgång eller helt sluta spela! Läs gärna igenom reglerna igen. Lägg följande kast på minnet och försök lära dig deras innebörd:
  Home free (två likadana siffror)
  Scumbag (31)
  Absolut lägsta (21)
  Lägsta kastet (dricker potten) storleksordningen blir som följer:
  32, 41, 42, 43, 51, 52, 53, 54, 61, 62, 63, 64, 65

  Kors-rak
  Den här leken är en ringlek, där deltagarna ska försöka lista ut ett mönster/en kod. Den som introducerar leken (lekledaren) vet den rätta koden. Kodorden är:
  rak-rak
  rak-kors
  kors-rak
  kors-kors
  och orden står för om deltagarna sitter med raka ben eller korslagda ben. Man utgår alltid från sig själv först och tittar sedan på hur personen till vänster om en själv sitter=detta blir den rätta koden.
  Så om spelledaren börjar (vi låtsas att han sitter med korsade ben), (och personen till vänster om honom sitter med raka ben), säger han \"kors-rak, det är rätt\". (Hade han t ex sagt kors-kors hade han talat om att det var fel.)
  Därefter är det personen som sitter till vänster om lekledaren som får gissa på någon av de fyra kombinationerna, lekledaren talar sedan om i fall det är fel eller rätt. Sedan är det nästa persons tur att gissa osv. Man brukar gå medsols runt i ringen. Leken håller på så länge deltagarna har lust, eller så kan man köra den kortare varianten och avsluta leken när en person har listat ut koden.

  Bytanamnleken
  För ca 10 eller fler personer. Ju fler, desto större utmaning. Alla går runt och skakar hand med varandra, och säger sitt namn. T.ex. \"Jag heter Helena\" - \"Jag heter Karl\". Och då ska Alltså Helena säga till den andra person hon skakar hand med att hon heter Karl, och Karl ska säga att han heter Helena. Sen om Helena (som numera heter Karl för ett kort ögonblick) skakar hand med Johan så heter hon Johan, och Johan heter Karl. Sen går det ut på att alla ska få tillbaka sitt eget namn, och då sätter sig den personen ner. Så om ingen fjantar sig, eller glömmer sitt tillfälliga namn, så ska det sluta med att alla sitter ner. Så detta är mer som en utmaning, fast en jätterolig sådan! Ha det så skoj!

  Kortleken
  Lekledaren har två kortlekar. För varje värde på korten bestäms en kroppsdel (ex : fot, näsa, hand, mage, rygg, armbåge..). Lekledaren drar två kort och läser upp vilka kroppdelar t.ex. \"näsa mot mage\" som de motsvarar. Nu gäller det för varje lag att plocka fram två personer som kan uppfylla kravet. Lekledaren kontrollerar att kroppsdelarna verkligen rör vid varandra och placerar ett av de dragna korten mellan dem. Om två personer redan är med i \"konstruktionen\" men kan uppfylla kravet får de självklart göra det. Det är alltså inte nödvändigt att plocka in fler deltagare om man inte vill. Det laget som tappar ett kort eller ger upp förlorar.

  Skorea!
  Alla deltagarna lägger sina skor i en hög på golvet och blandar dem ordentligt. Två personer får ögonbindel på sig och ska försöka att para ihop skorna. Blir det rätt läggs det paret åt sidan tillsvidare, blir det fel slängs skorna tillbaka i högen igen. Efter utsatt tid räknar man ihop hur många par skor som blev rätt. Sedan läggs skorna tillbaka i högen, två nya deltagare får ögonbindlarna och leken börjar om. Flest antal rätta skopar vinner.

  Bingo dans
  Alla männen får en bingo-bricka. Alla kvinnorna får sig tilldelat ett nummer (som de ska hålla tyst om!). Efter varje dans avslöjar kvinnan sitt nummer för mannen hon dansat med. Finns det numret på hans bricka kan han kryssa det. Sedan fortsätter dansen tills någon av männen har en rad eller brickan full.

  Blindbock - En annorlunda version
  5 st plastmuggar
  1 st ögonbindel
  1 st stol
  Börja med att placera ut plast muggarna efter varandra med ca. 1 meters mellanrum. Sen ställer Du stolen ca 1 meter bakom sista muggen, därefter ber Du 1 \"tävlande\" att memorera banan innan Du sätter för ögonbindeln, Sen ber du den \"tävlande\" att gå slalom genom muggarna och till sist sätta sig på stolen. Alla övriga får hjälpa till att med sina röster styra den \"tävlande\" genom banan. Du ber den \"tävlande\" starta och går samtidigt före och plockar bort både muggar och stol. Sen kan alla övriga fest deltagare njuta av det spektakel som utspelar sig.

  Skriv historier
  Alla får ett ark papper och en penna. Alla skriver en manlig person som alla känner till högst upp på pappret. Sedan viker man ner en flik så att namnet inte syns och skickar pappret ett steg medurs. Man får INTE titta på det som personen före har skrivit!
  Nu skriver alla en känd kvinnlig person under det manliga namnet, viker ner det och skickar ett steg medurs. Man fortsätter och skriver t ex vad personerna gjorde (t ex badade), var det gjorde det (t ex i lekstugan), när detta hände (t ex igår), något han sa då ( t ex Du är söt), något hon svarade (t ex Aldrig i livet!), och till sist skriver man hur det hela slutade (t ex De fick 14 barn).
  När berättelserna är klara får var och en läsa upp den berättelse den har på \"sitt\" papper. Det brukar bli knasiga historier och mycket skratt.

  Sovsäcken
  Man behöver sovsäckar (en per par). Man delar upp sig i par (kille-tjej). Sedan så ska man krypa in i sovsäcken (parvis). När alla är klara ska killen och tjejen byta kläder med varandra. Hur mycket man ska byta är då upp till lekledaren. Givetvis är de som först kommer ut ur sovsäcken färdigombytta segrare.

  Klädormen
  Deltagarna delas upp i lag som med hjälp av kläderna de har på sig ska göra så långa strängar av kläder som möjligt. Lek för de modiga. Längst sträcka kläder vinner.

  Klädnypor
  Listan kan säker göran hur lång som hellst av vad man kan göra med dessa.
  Dela upp dina polare i två lag eller fler, det beror ju på hur många ni är.
  Ställ en stol mitt i rummet.
  Be en deltager att lämna rummet.(lag1)
  Låt en deltagare ställa sig på stolen.(lag1)
  Be en motståndare sätta på sig ögonbindel.(lag2) Ge honnom ex antal klädnypor.
  Han ska sedan sätta fast dessa på den som står på solen.
  Ta in den som lämnade rummet innan, han/hon ska ha ögonbindel innan deltageren stiger in i rummet.(lag1)
  Deltagaren ska nu ta bort så många nypor som möjligt på tid eller så många han hittar.(lag 1) Det blir mycket kännande och letande innan leken är slut.


  Uppdrag under tallriken
  Detta är extra kul om man är många på festen.
  Alla får var sitt uppdrag, till exempel under tallriken vid måltiden. Uppdragen ska vara lite annorlunda, som \"torka din bordsgranne om munnen då och då\", \"ta mat från din bordsgrannes tallrik då och då\", \"avbryt och berätta om din semester ofta\", \"rapa högt och ljudligt\", \"säg att det här var det värsta du ätit\", \"skåla för sommaren ofta\" \"kommentera en och samma tavla då och då\", \"sträck dig över bordet efter mat så att det stör\" osv. Man kan hitta på hur mycket som helst, och om alla är med på noterna så blir det jättekul!

  Bomulls-stafett
  Stafett för 3-4 personer (eller fler beroende på utrymme och tillgång till skålar etc.).
  Tävlingsbanan består av ett bord på vardera sidan och på respektive bord står en skål.
  Den ena skålen är fylld med bomullsbollar. Stafetten går ut på att man med
  förbundna ögon med sked ska förflytta bomullsbollarna från skål ett till
  skål två utan att röra/lägga på bomullsbollarna med händerna.
  Den som först förflyttat alla bollarna har vunnit.
  Det kan se väldigt roligt ut när de i stort sett smyger över golvet med en
  tom sked - vilket inträffar ganska ofta eftersom man varken känner om
  man har något på skeden eller får hjälpa till att lägga på bollarna på skeden.

  Käka knäckebröd
  Käka knäckebröd med kniv och gaffel på porslinstallrik och på tid.

  \"Känna\" igen varandra.
  Detta är en lite närgången men ack så rolig lek.
  Fungerar bra om man har ett tjejlag och ett kill-lag bestående av par, och kan
  varieras intill det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stop.
  Sätt killarna på varsin stolsrygg med fötterna på sitsen. Ta av strumporna och dra upp byxbenen. Detta görs medan tjejerna befinner sig i ett annat rum. Släpp in en tjej i taget med förbundna ögon. Hon skall sedan genom att känna på killarnas ben, lista ut vem av dom som är deras kille. Laget får ett poäng per rätt gissning.
  PS! Killarna behöver inte vara med i det motsatta laget.

  Bytanamnleken
  För ca 10 eller fler personer. Ju fler, desto större utmaning. Alla går runt och skakar hand med varandra, och säger sitt namn. T.ex. \"Jag heter Helena\" - \"Jag heter Karl\". Och då ska Alltså Helena säga till den andra person hon skakar hand med att hon heter Karl, och Karl ska säga att han heter Helena. Sen om Helena (som numera heter Karl för ett kort ögonblick) skakar hand med Johan så heter hon Johan, och Johan heter Karl. Sen går det ut på att alla ska få tillbaka sitt eget namn, och då sätter sig den personen ner. Så om ingen fjantar sig, eller glömmer sitt tillfälliga namn, så ska det sluta med att alla sitter ner. Så detta är mer som en utmaning, fast en jätterolig sådan! Ha det så skoj!

  Bingo dans
  Alla männen får en bingo-bricka. Alla kvinnorna får sig tilldelat ett nummer (som de ska hålla tyst om!). Efter varje dans avslöjar kvinnan sitt nummer för mannen hon dansat med. Finns det numret på hans bricka kan han kryssa det. Sedan fortsätter dansen tills någon av männen har en rad eller brickan full.
  Blindbock - En annorlunda version
  5 st plastmuggar
  1 st ögonbindel
  1 st stol
  Börja med att placera ut plast muggarna efter varandra med ca. 1 meters mellanrum. Sen ställer Du stolen ca 1 meter bakom sista muggen, därefter ber Du 1 \"tävlande\" att memorera banan innan Du sätter för ögonbindeln, Sen ber du den \"tävlande\" att gå slalom genom muggarna och till sist sätta sig på stolen. Alla övriga får hjälpa till att med sina röster styra den \"tävlande\" genom banan. Du ber den \"tävlande\" starta och går samtidigt före och plockar bort både muggar och stol. Sen kan alla övriga fest deltagare njuta av det spektakel som utspelar sig.

  Tipspromenad för födelsedagen
  I förväg görs frågor med svar enligt 1X2-principen. Samtliga frågor bör handla om födelsedagsbarnets eget liv, t ex \"i vilket ämne lyckades Wille bli underkänd i studentexamen?\" eller \"vart gick Willes senast tjänsteresa?\". Vitsen är att frågorna ska komma ur olika tidsperioder ur livet, så att ingen bland gästerna kan känna till ALLA svaren, men ALLA gästerna känner till åtminstone några.
  Gästerna delas in i lagom stora lag, där personer från olika kategorier (vän, släkting, arbetskamrat ...) ingår, och som inte känner varandra. Inom lagen måste man nu samarbeta under tipspromenaden (det räcker att sätta upp frågorna längs ett par väggar) för att finna de rätta svaren. Folk lär känna varandra - och födelsedagsbarnet! - lite bättre. Ju roligare frågor desto mer uppsluppen stämning! När svaren är inlämnade (lagvis) meddelar födelsedagsbarnet själv facit och korar eventuella vinnare (gärna samtliga lag!).

  Verktygsleken
  Berätta inte i förväg vad leken går ut på!
  Ta fram lite olika redskap och verktyg, t ex potatisskalare, hammare, träslev, såg, sked etc.
  Låt deltagarna välja två verktyg vardera och därefter delar du ut en potatis till var och en.
  Nu ska deltagarna med hjälp av de verktyg de valt, försöka få en så lång sammanhängande bit potatis som möjligt.
  Det kan bli hur tokigt som helst.
  Tänk till exempel när någon valt en träslev och en hammare!

  Blind uppställning
  Alla får ett nummer på varsin lapp som man inte visar för någon annan. Sedan ska man blunda och ställa sig i nummerordning, utan att prata!

  Balanslek på rep
  Lägg ut ett långt rep på golvet och be alla festdeltagarna att ställa sig med båda fötterna på repet, bredvid varandra.
  Lekledaren säger sedan åt alla att ställa sig i födelsedagsordning, med 1:a januari längst ut till vänster och 31:a december längst ut till höger.
  Man måste hela tiden ha en fot på repet och får därför klättra och krama sig förbi varandra.
  Fungerar bra som uppvärmningslek.
  Sedan kan man dela in deltagarna i lag eftersom alla nu står blandat, så att de fyra första personerna bildat ett lag och de fyra nästa ett lag osv.
  Leta potatis
  Dela upp er i fyra lag.
  Deltagarna skall ha en strut över ansiktet.
  Struten skall vara ca 45-50 cm lång med ett hål på ca 45-50 mm i den andra änden.
  Den måste täcka hela ansiktet, så att det bara går att se igenom det lilla hålet.
  En deltagare från vardera laget skall nu ställa sig i en kvadrat på ca 6 x 6 meter, som inhägnas med rep t ex.
  Deltagarna tar på sig struten.
  Lägg ut 10 st potatisar i kvadraten och sedan får deltagarna börja leta.
  Övriga i laget får lotsa sina letande vänner till potatisarna genom uppmuntrande tillrop.


  Kramisar
 4. 2
  En hel drös förslag kommer här. Jag har samlat dem från bl a det här snacket, men har tyvärr inte hunnit leka igenom dem själv. De ligger och väntar på att få bli använda *ler*.
  Hoppas du hittar något som passar bra!
  Lekar:

  Vem dricker snabbast!
  Till den här leken/tävlingen behöver du: två ljus, två öl, och två tändsticksaskar. (Glömde jag nämna två frivilliga deltagare?) Vinnaren av de två är den som dricker upp sin öl först. Reglerna är dessa: Man får bara dricka så länge som det egna ljuset är tänt. Deltagarna får blåsa ut varandras ljus för att hindra motståndaren från att dricka. Man måste tända sitt eget ljus med hjälp av tändstickorna.

  Mexican
  Det här är en spritlek, som kan gå hårt åt vissa personer med extrem otur. Ert sunda förnuft får själva bestämma vilka regler ni ska applicera, samt hur strikt de ska följas.
  De ursprungliga reglerna är dessa:
  • Man startar leken med att lägga ett glas med sprit i \"potten\". Sedan skall varje speldeltagare slå varsitt kast med två tärningar.
  • Poängen från tärningskastet räknas ut så här: Den tärning som visar mest placerar man först, och den tärning som visar minst hamnar sist. Sedan läser man av (tiotals)siffran. Ex: Om man slår en femma och en sexa blir poängen 65
  • Om bägge tärningarna visar samma siffra (t ex två 4:or) så lägger personen som kastade tärningarna en extra snaps i potten och slipper dricka själv i denna omgång. Man blir så att säga \"Home free\".
  • Om man har otur och slår en (1:a och 3:a) dvs 31 - även kallad, \"Scumbag\", så måste man ta en snaps (inte från spriten som ligger i potten) och sedan slå igen.
  • Den som slår lägsta slaget ska själv dricka upp hela potten. Men...
  • Om man slår det absolut lägsta, dvs 21, så slipper man potten och man får privilegiet att utse vem som helst av deltagarna till att dricka upp hela potten. (Här kan man alltså ta chansen att låta personen som slog lägsta slaget slippa undan från potten.)
  • Oftast brukar slaget 32 vara det avgörande och sämsta kastet. Om två eller flera personer har slagit likadana kast (de lägsta kasten som avgör att man får potten), får dessa kasta om tärningarna och inbördes jämföra sina nya slag med varandra för att avgöra vem av dem som får potten.
  När potten är uppdrucken, fyller man åter glasen med sprit och placerar dem i potten, för en ny omgång. Här är det ibland läge för vissa personer att stå över en omgång eller helt sluta spela! Läs gärna igenom reglerna igen. Lägg följande kast på minnet och försök lära dig deras innebörd:
  Home free (två likadana siffror)
  Scumbag (31)
  Absolut lägsta (21)
  Lägsta kastet (dricker potten) storleksordningen blir som följer:
  32, 41, 42, 43, 51, 52, 53, 54, 61, 62, 63, 64, 65

  Kors-rak
  Den här leken är en ringlek, där deltagarna ska försöka lista ut ett mönster/en kod. Den som introducerar leken (lekledaren) vet den rätta koden. Kodorden är:
  rak-rak
  rak-kors
  kors-rak
  kors-kors
  och orden står för om deltagarna sitter med raka ben eller korslagda ben. Man utgår alltid från sig själv först och tittar sedan på hur personen till vänster om en själv sitter=detta blir den rätta koden.
  Så om spelledaren börjar (vi låtsas att han sitter med korsade ben), (och personen till vänster om honom sitter med raka ben), säger han \"kors-rak, det är rätt\". (Hade han t ex sagt kors-kors hade han talat om att det var fel.)
  Därefter är det personen som sitter till vänster om lekledaren som får gissa på någon av de fyra kombinationerna, lekledaren talar sedan om i fall det är fel eller rätt. Sedan är det nästa persons tur att gissa osv. Man brukar gå medsols runt i ringen. Leken håller på så länge deltagarna har lust, eller så kan man köra den kortare varianten och avsluta leken när en person har listat ut koden.

  Bytanamnleken
  För ca 10 eller fler personer. Ju fler, desto större utmaning. Alla går runt och skakar hand med varandra, och säger sitt namn. T.ex. \"Jag heter Helena\" - \"Jag heter Karl\". Och då ska Alltså Helena säga till den andra person hon skakar hand med att hon heter Karl, och Karl ska säga att han heter Helena. Sen om Helena (som numera heter Karl för ett kort ögonblick) skakar hand med Johan så heter hon Johan, och Johan heter Karl. Sen går det ut på att alla ska få tillbaka sitt eget namn, och då sätter sig den personen ner. Så om ingen fjantar sig, eller glömmer sitt tillfälliga namn, så ska det sluta med att alla sitter ner. Så detta är mer som en utmaning, fast en jätterolig sådan! Ha det så skoj!

  Kortleken
  Lekledaren har två kortlekar. För varje värde på korten bestäms en kroppsdel (ex : fot, näsa, hand, mage, rygg, armbåge..). Lekledaren drar två kort och läser upp vilka kroppdelar t.ex. \"näsa mot mage\" som de motsvarar. Nu gäller det för varje lag att plocka fram två personer som kan uppfylla kravet. Lekledaren kontrollerar att kroppsdelarna verkligen rör vid varandra och placerar ett av de dragna korten mellan dem. Om två personer redan är med i \"konstruktionen\" men kan uppfylla kravet får de självklart göra det. Det är alltså inte nödvändigt att plocka in fler deltagare om man inte vill. Det laget som tappar ett kort eller ger upp förlorar.

  Skorea!
  Alla deltagarna lägger sina skor i en hög på golvet och blandar dem ordentligt. Två personer får ögonbindel på sig och ska försöka att para ihop skorna. Blir det rätt läggs det paret åt sidan tillsvidare, blir det fel slängs skorna tillbaka i högen igen. Efter utsatt tid räknar man ihop hur många par skor som blev rätt. Sedan läggs skorna tillbaka i högen, två nya deltagare får ögonbindlarna och leken börjar om. Flest antal rätta skopar vinner.

  Bingo dans
  Alla männen får en bingo-bricka. Alla kvinnorna får sig tilldelat ett nummer (som de ska hålla tyst om!). Efter varje dans avslöjar kvinnan sitt nummer för mannen hon dansat med. Finns det numret på hans bricka kan han kryssa det. Sedan fortsätter dansen tills någon av männen har en rad eller brickan full.

  Blindbock - En annorlunda version
  5 st plastmuggar
  1 st ögonbindel
  1 st stol
  Börja med att placera ut plast muggarna efter varandra med ca. 1 meters mellanrum. Sen ställer Du stolen ca 1 meter bakom sista muggen, därefter ber Du 1 \"tävlande\" att memorera banan innan Du sätter för ögonbindeln, Sen ber du den \"tävlande\" att gå slalom genom muggarna och till sist sätta sig på stolen. Alla övriga får hjälpa till att med sina röster styra den \"tävlande\" genom banan. Du ber den \"tävlande\" starta och går samtidigt före och plockar bort både muggar och stol. Sen kan alla övriga fest deltagare njuta av det spektakel som utspelar sig.

  Skriv historier
  Alla får ett ark papper och en penna. Alla skriver en manlig person som alla känner till högst upp på pappret. Sedan viker man ner en flik så att namnet inte syns och skickar pappret ett steg medurs. Man får INTE titta på det som personen före har skrivit!
  Nu skriver alla en känd kvinnlig person under det manliga namnet, viker ner det och skickar ett steg medurs. Man fortsätter och skriver t ex vad personerna gjorde (t ex badade), var det gjorde det (t ex i lekstugan), när detta hände (t ex igår), något han sa då ( t ex Du är söt), något hon svarade (t ex Aldrig i livet!), och till sist skriver man hur det hela slutade (t ex De fick 14 barn).
  När berättelserna är klara får var och en läsa upp den berättelse den har på \"sitt\" papper. Det brukar bli knasiga historier och mycket skratt.

  Sovsäcken
  Man behöver sovsäckar (en per par). Man delar upp sig i par (kille-tjej). Sedan så ska man krypa in i sovsäcken (parvis). När alla är klara ska killen och tjejen byta kläder med varandra. Hur mycket man ska byta är då upp till lekledaren. Givetvis är de som först kommer ut ur sovsäcken färdigombytta segrare.

  Klädormen
  Deltagarna delas upp i lag som med hjälp av kläderna de har på sig ska göra så långa strängar av kläder som möjligt. Lek för de modiga. Längst sträcka kläder vinner.

  Klädnypor
  Listan kan säker göran hur lång som hellst av vad man kan göra med dessa.
  Dela upp dina polare i två lag eller fler, det beror ju på hur många ni är.
  Ställ en stol mitt i rummet.
  Be en deltager att lämna rummet.(lag1)
  Låt en deltagare ställa sig på stolen.(lag1)
  Be en motståndare sätta på sig ögonbindel.(lag2) Ge honnom ex antal klädnypor.
  Han ska sedan sätta fast dessa på den som står på solen.
  Ta in den som lämnade rummet innan, han/hon ska ha ögonbindel innan deltageren stiger in i rummet.(lag1)
  Deltagaren ska nu ta bort så många nypor som möjligt på tid eller så många han hittar.(lag 1) Det blir mycket kännande och letande innan leken är slut.


  Uppdrag under tallriken
  Detta är extra kul om man är många på festen.
  Alla får var sitt uppdrag, till exempel under tallriken vid måltiden. Uppdragen ska vara lite annorlunda, som \"torka din bordsgranne om munnen då och då\", \"ta mat från din bordsgrannes tallrik då och då\", \"avbryt och berätta om din semester ofta\", \"rapa högt och ljudligt\", \"säg att det här var det värsta du ätit\", \"skåla för sommaren ofta\" \"kommentera en och samma tavla då och då\", \"sträck dig över bordet efter mat så att det stör\" osv. Man kan hitta på hur mycket som helst, och om alla är med på noterna så blir det jättekul!

  Bomulls-stafett
  Stafett för 3-4 personer (eller fler beroende på utrymme och tillgång till skålar etc.).
  Tävlingsbanan består av ett bord på vardera sidan och på respektive bord står en skål.
  Den ena skålen är fylld med bomullsbollar. Stafetten går ut på att man med
  förbundna ögon med sked ska förflytta bomullsbollarna från skål ett till
  skål två utan att röra/lägga på bomullsbollarna med händerna.
  Den som först förflyttat alla bollarna har vunnit.
  Det kan se väldigt roligt ut när de i stort sett smyger över golvet med en
  tom sked - vilket inträffar ganska ofta eftersom man varken känner om
  man har något på skeden eller får hjälpa till att lägga på bollarna på skeden.

  Käka knäckebröd
  Käka knäckebröd med kniv och gaffel på porslinstallrik och på tid.

  \"Känna\" igen varandra.
  Detta är en lite närgången men ack så rolig lek.
  Fungerar bra om man har ett tjejlag och ett kill-lag bestående av par, och kan
  varieras intill det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stop.
  Sätt killarna på varsin stolsrygg med fötterna på sitsen. Ta av strumporna och dra upp byxbenen. Detta görs medan tjejerna befinner sig i ett annat rum. Släpp in en tjej i taget med förbundna ögon. Hon skall sedan genom att känna på killarnas ben, lista ut vem av dom som är deras kille. Laget får ett poäng per rätt gissning.
  PS! Killarna behöver inte vara med i det motsatta laget.

  Bytanamnleken
  För ca 10 eller fler personer. Ju fler, desto större utmaning. Alla går runt och skakar hand med varandra, och säger sitt namn. T.ex. \"Jag heter Helena\" - \"Jag heter Karl\". Och då ska Alltså Helena säga till den andra person hon skakar hand med att hon heter Karl, och Karl ska säga att han heter Helena. Sen om Helena (som numera heter Karl för ett kort ögonblick) skakar hand med Johan så heter hon Johan, och Johan heter Karl. Sen går det ut på att alla ska få tillbaka sitt eget namn, och då sätter sig den personen ner. Så om ingen fjantar sig, eller glömmer sitt tillfälliga namn, så ska det sluta med att alla sitter ner. Så detta är mer som en utmaning, fast en jätterolig sådan! Ha det så skoj!

  Bingo dans
  Alla männen får en bingo-bricka. Alla kvinnorna får sig tilldelat ett nummer (som de ska hålla tyst om!). Efter varje dans avslöjar kvinnan sitt nummer för mannen hon dansat med. Finns det numret på hans bricka kan han kryssa det. Sedan fortsätter dansen tills någon av männen har en rad eller brickan full.
  Blindbock - En annorlunda version
  5 st plastmuggar
  1 st ögonbindel
  1 st stol
  Börja med att placera ut plast muggarna efter varandra med ca. 1 meters mellanrum. Sen ställer Du stolen ca 1 meter bakom sista muggen, därefter ber Du 1 \"tävlande\" att memorera banan innan Du sätter för ögonbindeln, Sen ber du den \"tävlande\" att gå slalom genom muggarna och till sist sätta sig på stolen. Alla övriga får hjälpa till att med sina röster styra den \"tävlande\" genom banan. Du ber den \"tävlande\" starta och går samtidigt före och plockar bort både muggar och stol. Sen kan alla övriga fest deltagare njuta av det spektakel som utspelar sig.

  Tipspromenad för födelsedagen
  I förväg görs frågor med svar enligt 1X2-principen. Samtliga frågor bör handla om födelsedagsbarnets eget liv, t ex \"i vilket ämne lyckades Wille bli underkänd i studentexamen?\" eller \"vart gick Willes senast tjänsteresa?\". Vitsen är att frågorna ska komma ur olika tidsperioder ur livet, så att ingen bland gästerna kan känna till ALLA svaren, men ALLA gästerna känner till åtminstone några.
  Gästerna delas in i lagom stora lag, där personer från olika kategorier (vän, släkting, arbetskamrat ...) ingår, och som inte känner varandra. Inom lagen måste man nu samarbeta under tipspromenaden (det räcker att sätta upp frågorna längs ett par väggar) för att finna de rätta svaren. Folk lär känna varandra - och födelsedagsbarnet! - lite bättre. Ju roligare frågor desto mer uppsluppen stämning! När svaren är inlämnade (lagvis) meddelar födelsedagsbarnet själv facit och korar eventuella vinnare (gärna samtliga lag!).

  Verktygsleken
  Berätta inte i förväg vad leken går ut på!
  Ta fram lite olika redskap och verktyg, t ex potatisskalare, hammare, träslev, såg, sked etc.
  Låt deltagarna välja två verktyg vardera och därefter delar du ut en potatis till var och en.
  Nu ska deltagarna med hjälp av de verktyg de valt, försöka få en så lång sammanhängande bit potatis som möjligt.
  Det kan bli hur tokigt som helst.
  Tänk till exempel när någon valt en träslev och en hammare!

  Blind uppställning
  Alla får ett nummer på varsin lapp som man inte visar för någon annan. Sedan ska man blunda och ställa sig i nummerordning, utan att prata!

  Balanslek på rep
  Lägg ut ett långt rep på golvet och be alla festdeltagarna att ställa sig med båda fötterna på repet, bredvid varandra.
  Lekledaren säger sedan åt alla att ställa sig i födelsedagsordning, med 1:a januari längst ut till vänster och 31:a december längst ut till höger.
  Man måste hela tiden ha en fot på repet och får därför klättra och krama sig förbi varandra.
  Fungerar bra som uppvärmningslek.
  Sedan kan man dela in deltagarna i lag eftersom alla nu står blandat, så att de fyra första personerna bildat ett lag och de fyra nästa ett lag osv.
  Leta potatis
  Dela upp er i fyra lag.
  Deltagarna skall ha en strut över ansiktet.
  Struten skall vara ca 45-50 cm lång med ett hål på ca 45-50 mm i den andra änden.
  Den måste täcka hela ansiktet, så att det bara går att se igenom det lilla hålet.
  En deltagare från vardera laget skall nu ställa sig i en kvadrat på ca 6 x 6 meter, som inhägnas med rep t ex.
  Deltagarna tar på sig struten.
  Lägg ut 10 st potatisar i kvadraten och sedan får deltagarna börja leta.
  Övriga i laget får lotsa sina letande vänner till potatisarna genom uppmuntrande tillrop.


  Kramisar

Liknande trådar

 1. Tips på vuxenlekar önskas!
  By Vilmamamma in forum Hem & fritid
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2007-04-14, 16:37
 2. Vuxenlekar! Tips?
  By erika79 in forum Hem & fritid
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2007-03-06, 06:59
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar
annons

Faktabank

Artiklar och nyttig information

Annons:
Annons: