Jag tar mig tid att skriva in det här superreceptet till er trots att jag har två som klänger på mig - så nu j-ar bakar ni! :-)
Den är enkel, man bara rör ihop allt. Jättegod till te, ihop med bär och glass eller bara som den är. Speciellt om man använder råsocker tycker jag.
Mjuk gammeldags havrekaka med mandelsmak
3 dl havregryn
1,5 dl mjölk
75 gram smör
2 ägg
1,5 dl socker (gärna råsocker)
3-4 bittermandlar eller 0,5-1 kryddmått bittermandelarom (grön flaska som finns bland karamellfärgerna)
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Blanda havregryn och mjölk. Smält smöret. Rör ner ett ägg i taget i havregrynsskålen. Tillsällt socker, mandel och smör. Bland mjöl och bakpulver och rör ner. Häll smeten i smord och bröad form (eller sockra inuti formen med ett tunt lager råsocker, blir knaprigt gott!)
Grädda i 175-200 i 30-40 minuter.
1
Recept: mjuk havrekaka med mandel = GOD! Jag tar mig tid att skriva in det här superreceptet till er trots att jag har två som klänger på mig - så nu j-ar bakar ni! :-)
Den är enkel, man bara rör ihop allt. Jättegod till te, ihop med bär och glass eller bara som den är. Speciellt om man använder råsocker tycker jag.
Mjuk gammeldags havrekaka med mandelsmak
3 dl havregryn
1,5 dl mjölk
75 gram smör
2 ägg
1,5 dl socker (gärna råsocker)
3-4 bittermandlar eller 0,5-1 kryddmått bittermandelarom (grön flaska som finns bland karamellfärgerna)
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Blanda havregryn och mjölk. Smält smöret. Rör ner ett ägg i taget i havregrynsskålen. Tillsällt socker, mandel och smör. Bland mjöl och bakpulver och rör ner. Häll smeten i smord och bröad form (eller sockra inuti formen med ett tunt lager råsocker, blir knaprigt gott!)
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.