Bounce i Kungens Kurva

Vi firade Alice 12-års dag med ett besök på Bounce i Kungens Kurva efter skolan. Det är en äventyrspark med trampoliner, en parkour-, och freerunningarea och ninja-hinderbana. Nästan alla gånger Alice väljer en familjeaktivitet, så blir det på någon trampolinpark och Bounce är den absoluta favoriten av dem alla (tyvärr i fel ände av stan för vår del).

För den som vill besöka Bounce så gör man klokast i att boka sitt besök i förväg eftersom det är insläpp vid varje heltimme. Varje session är en timme lång och under tiden man går loss i arenan finns flera instruktörer på plats. De har tillsyn och ger en hjälpande hand eller lite tips och råd om man frågar.

Alice är som en liten studsboll på trampolinerna. Hon tricksar med rondater, gör massor av flickisar, volter och flyger upp i luften med världens spänst! Det var genom hennes tips som även jag lärde mig göra framåtvolter förut, men jag är långt ifrån lika duktig som hon är!

Bounce i Kungens Kurva

Bounce i Kungens Kurva

Bounce i Kungens Kurva

Bounce i Kungens Kurva

Alice träffade Tomas från YouTube-kanalen ”Tomas och Malin”. De har filmat flera gånger från Bounce i Kungens Kurva och han är en av hennes största inspirationskällor när det kommer till att hoppa i trampoliner. Hur bra födelsedag?!

Efteråt ville Alice att vi skulle äta middag på IKEA. Av alla märkliga ting, så gillar hon verkligen IKEA och speciellt deras köttbullar… Får hon dessutom ett äpple till efterrätt, så är livet perfekt!

När vi satt och åt hörde vi samtalet från sällskapet som satt vid bordet bakom oss. Vi tyckte det var särskilt roligt eftersom ett av barnen vid grannbordet också fyllde år, hade precis varit på Bounce och därefter kommit till IKEA för att äta. Alice tyckte det var kul att det var fler barn som uppskattade samma aktiviteter på födelsedagen. Pricken över i:et blev när vi sedan hörde att födelsedagsbarnet också heter Alice… Vad är oddsen att det blir så många lika?

Grattis älskade Alice 12 år!

”Om du vill bli bra på något så behöver du öva på det ända tills du klarar av det. Och när du klarar av det, så behöver du öva ännu mer för att bli ännu bättre!” Det sa du till mig för några år sedan och det är precis så DU gör och alltid har gjort.

När du vill klara av något, så går du helhjärtat in i det. Du övar, övar, övar och övar ända tills du kan. Varje dag hörs dina stapplande steg i vardagsrumsgolvet när du övar på ditt handgående. Vecka efter vecka. Månad efter månad. Du tröttnar inte, för du ger aldrig upp förrän du är i mål. Precis så som du har gjort med många andra saker, som när du skulle lära dig alfabetet, klockan och multiplikationstabellen.

Du tar dig försiktigt framåt i livet utan att göra några större väsen av dig. Du är så trygg i dig själv att du varken känner ett behov av att sticka ut eller ens försöka passa in i mängden. Du går alltid din egen väg och låter dig inte dras med i strömmen. Du vill bara vara som du är och är nöjd med det. Och det ska du vara, för du är helt fantastisk precis som du är!

Utåt sett är du ganska lugn, men inuti bor en stark personlighet med de allra klokaste tankarna. Du älskar att prata om feminism, könstillhörighet, genusperspektiv, politik, sociala normer och poängterar alltid allas lika värde och rätten att få vara precis som man själv vill vara. Samhället skulle må bra av att ha ledare med din människosyn! Och hela världen skulle må bra om fler kunde ha ett så stort hjärta som du har.

Du är kreativ och är otroligt skicklig på att rita. När du var tre år gammal sa du: ”Förstår du mamma, att det är viktigt för mig att få rita varje dag?”. Precis så som du övar på ditt handstående och dina flickisar varje dag, så är du lika dedikerad att rita något varje dag. Det är därför du är så duktig på dina intressen. Du har ju också stenkoll på allt som har med Star Wars och Marvel-hjältar att göra.

Det är ordning på dig. Du skriver regelbundet inköpslistor och skickar till mig när jag har glömt att köpa mjölk eller smör. Du skriver förslag på matsedel och listor av olika slag; allt från vad som ska packas ned i skolväskan till långa listor med förslag på saker man kan göra när man har tråkigt hemma. Du sätter upp listor på insidan av skåpdörrar och kom-ihåg-lappar på strategiska platser. Du gillar när det är ordning och struktur på saker.

Du gillar att se lösningar på saker, är nyfiken och vill alltid lära dig mer. Du tycker om att lyssna, höra andras tankar och ibland försvinna in i din egen värld för att reflektera.

Jag är världens stoltaste och lyckligaste som får äran att vara mamma till just dig!

Min älskade lilla Alice. Grattis på din 12-års dag! 

 

Martin Stenmarck – Syskonkärlek

Norrköping, lördag 28 oktober. Tänk att växa upp med 11 syskon, fyra olika pappor och en mamma som lever ett turboliv i 180. Minns du den första nervösa dagen i årskurs ett? Tänk dig då att du blir tvungen att börja första klass i tre olika skolor, för att familjen ständigt flyttar till nya adresser…

Det var jag, en kompis till mig och hans fru som åkte ner till Norrköping i lördags. Där mötte vi hans pappa och pappans sambo som hade åkt dit från ett annat håll. När vi skulle äta middag anslöt vi till ett större gäng släktingar till min kompis. Jag var en outsider i hela släktsammanhanget, men det var verkligen inga konstigheter.

Vi skulle allihopa se Martin Stenmarcks nya show ”Syskonkärlek – Räkna med bråk”.

Martin Stenmarck Syskonkärlek Räkna med Bråk
Höstkväll i Norrköping

Min kompis och Martin är bröder. Varför jag hängde med var för att ämnet uppväxt har kommit upp på agendan många gånger när jag och min kompis har surrat om livets stora och små gåtor. Jag som själv har en märklig uppväxt tycker det är intressant att ta del av andras historier. Inte minst att reflektera kring hur det format oss som personer.

Min kompis (och Martin, förstås) växte upp tillsammans med 11 syskon, en väldigt impulsiv mamma, en rad bonuspappor och en ständigt packad flyttlass.

Inför föreställningen har Martin samlat information från sina syskon. Även om historierna vittnar om ett ständigt kaos, så är kärnan i föreställningen en hyllning till deras mamma som gick bort vid 51 års ålder. I föreställningen berättar Martin anekdoter från sin uppväxt. Det är galet, kaotiskt och stundtals komiskt. Med detta väver han in publiken i en känsla, som han sedan toppar med någon av sina tidigare låtar och låttexterna blir plötsligt mer kraftfulla än någonsin tidigare.

Martin Stenmarck Syskonkärlek Räkna med Bråk
Hantlar på hotellrummet
Martin Stenmarck Syskonkärlek Räkna med Bråk
Konserthuset i Norrköping
Martin Stenmarck Syskonkärlek Räkna med Bråk
Tack för bra föreställning, Martin!
Martin Stenmarck Syskonkärlek Räkna med Bråk
Dagen efter i Norrköping – strålande sol och blå himmel!

För någon helt utomstående tror jag att showen ger en personligare bild av Martin än den showartist som han annars är. Han visar en helt annan bild av sitt artisteri och är sådär skönt avslappnad på scenen.

Efter showen var vi ett gäng som samlades i en hotellbar, pratade om showen, arbetet kring den, känslorna som kom när den framfördes och grävde oss ännu djupare in i historierna. Det blev en väldigt trevlig kväll – tack till alla som bidrog!

Martin kör en Sverigeturné med ”Syskonkärlek” och jag tycker absolut att ni ska se den. Leta upp en lämplig stad och boka biljett!

”If you do what you always did, you will get what you always got”

Jag har nyligen börjat på nytt jobb och dessutom i en ny bransch för mig. Både arbetsuppgifterna och mina prestationer har överträffat mina förväntningar, så jag är otroligt nöjd! Det bor visst något annat än pedagog och tränare i mig!

Jag trivs med företaget och dess värderingar, ledningen och kollegorna. Till skillnad mot alla år som egen företagare, så känns det lyxigt med kollektivavtal, betalda semesterdagar, övertidsersättning, OB-tillägg och så vidare. Risken för att bli huggen i ryggen känns betydligt mindre än när man står på egna ben… Jag må gilla risker ibland och har vågat kasta mig ut i okända stup flera gånger, men trygghet är ändå viktig.

Tjänsten är en anställning på deltid, vilket passar alldeles utmärkt så att jag kan jobba deltid med träning också. Alla borde ha två jobb i olika branscher för att hålla motivationen på topp!

”If you do what you always did,
You will get what you always got”

Nytt jobb innebär så klart nya vanor. Det här jobbet innebär att jag har en längre sträcka att pendla. Jag jobbar nämligen i en annan stad – i Uppsala.

En annan ändrad vana är träningen. Jag har under de senaste åren kunnat styra träningen till vilken tid på dygnet som helst. Morgonträning har alltid varit min favorit och nu behöver jag gå upp SUPERTIDIGT för att hinna träna. Det är inte en big deal för mig, förutom att det tar emot att sticka iväg om det är becksvart ute. Om det har varit en sen kväll dagen innan, så har jag prioriterat sömnen istället. Men… Det bästa är att det aldrig är trångt på gymmet en tidig morgon!

Nu har jag en ledig helg efter fullsmockade arbetsveckor. Det lämpar sig så himla bra att jag har planerat in något kul tillsammans med en kompis och hans familj. Det väntar en liten roadtrip söderut, en show, middag och hotellövernattning. Ni ska få veta mer senare!

När saker faller på plats

onlinedejting

Det här året har varit allting annat än tursamt för mig. Det har förvisso hänt massor av bra och härliga saker, men motgångar har avlöst varandra och många gånger har jag tänkt att ”en sak till, så brister jag…”. Förstå då känslan när allting äntligen böjar falla på plats och den envisa lilla glöden inuti blir starkare igen. Det är lycka!

Imorse när jag gick hemifrån låg det frost på marken. Det var mörkt och blåste kyligt, men jag värme mig med en kaffetermos och kände mig tillfreds med att den kalla tiden på året är på ingång nu. En tanke som slog mig var att; trots att saker skaver, så känner jag mig… Gladare, piggare, mer sprudlande och energisk än vad jag gjort på flera månader. Det är amazing!