Ett första möte med all-terrain – BUGABOO BUFFALO!

Tänk er tanken; att Bugaboo Donkey och Bugaboo Cameleon skulle få ett litet kärleksbarn. Ja, för man skulle kunna säga att Bugaboo Buffalo är som en korsning av dessa två. Man har helt enkelt valt det bästa från bägge vagnarna och skapat en ny och efterlängtad familjemedlem. Bugaboo Buffalo är nämligen en all-terräng-vagn, vilket innebär att den fungerar bra så väl på stan som ute i skogen.

Och hur vet jag det? Jo, för att jag har provkört vagnen, som en av de allra första i hela Sverige. Och världen. Jag var bjuden till den internationella pressvisningen i Amsterdam för ett par veckor sedan och fick träffa flera anställda på Bugaboos huvudkontor och kan intyga att det är ett glatt och engegerat gäng som älskar sitt jobb! Och Buffalo, ja – den är helt suverän!

bugaboo buffalobugaboo buffalo

Med nya Bugaboo Buffalo kan man nu konstatera att Bugaboo-familjen äntligen är komplett!

bugaboo buffalo
De svängbara hjulen (som givetvis går att låsa också) är lagom stora för att klara all typ av terräng är en av anledningarna till att Buffalo är en efterlängtad medlem i Bugaboo-familjen. Den fungerar att köra i alla typer av terräng. Hjulen är skumfyllda, vilket innebär att man slipper punktering och andra tråkigheter.

bugaboo buffalo
Tvåhjulsläget fungerar mycket smidigt och kan göras med ett litet ryck. Det är en toppenfunktion när man kör en tung vagn i sand, snö och slask.

bugaboo buffalo

Sitsen på Bugaboo Buffalo sitter högre upp än på föregående modeller. Föräldern slipper därmed böja sig ner alltför mycket för att sätta ner barnet i vagnen. Jag hör jubeln från alla långa föräldrar ända hit!

Sitsen sitter inte bara högre upp – den är BREDARE också! Detta är perfekt för växande barn och barn som har mycket kläder på sig. I ett kargt klimat som i Sverige är ju barnen rätt ordentligt påklädda under stora delar av året, så en bredare sits ger mer utrymme för barnet. Toppen, tycker jag!

bugaboo buffalo
Sa jag att Bugaboo Buffalo har en vändbar sits också? Den är lätt att vända med ett enda grepp! (Nu rycker det lite i mina äggstockar… tänk om jag hade småbarn igen… Oj, vad jag vill ha den här vagnen!)

bugaboo buffalo

Bugaboo Buffalo är godkänd för: ett barn upp till 23 kg (Cameleon 17 kg). Bagage i varukorgen upp till 10 kg. Och som det den första vagn i hela världen, så har Bugaboo Buffalo ett officiellt säkerhetsintyg för att kunna hänga upp till 6 kilo på styret. Som ett nytt tillskott har vagnen krokar på styret där man kan hänga väskor och påsar. Med detta är vagnen godkänd för lastmöjligheter upp till 16 kg, och så barnet, förstås! Bugaboo Buffalo är med andra ord en robust vagn, trots att vagnen i sig är en lättviktare!

bugaboo buffalo

Alla vita knappar på Bugaboo Buffalo här en funktion.

bugaboo buffalo

Givetvis testade vi om vagnen är så lättsam och robust som hävdades. Den fick genomgå en hel del kör-tester. Så väl upp-, och nerför trappor…

bugaboo buffalo

Backe upp, backe ner, på klumpigt underlag, gräs, sand, sten och stockar… Oh, yes. Den håller vad den lovar. Den är lättstyrd och handtaget är liksom på övriga Bugaboo-vagnar väldigt ergonomisk.

bugaboo buffalobugaboo buffalo

Sufletten på Bugaboo Buffalo går att fälla ner och med hjälp en av dragkedja kan man dra sufletten ett snäpp längre ner än på tidigare modeller, så att den skyddar maximalt för sol, regn, vind och snö. Det inbyggda UV-skyddet på sufletten är 50+. Perfekt för alla som brukar hänga filt över sufletten när bebisen ska sova!

bugaboo buffalobugaboo buffalo

Att fälla ihop Bugaboo Buffalo i ett enda stycke är superenkelt och går i princip att göras med en hand. Det går snabbt och det finns både en ”snabbvariant”, samt en variant som gör vagnen mycket kompakt. Som ihopfälld kan det vara både liggande och fristående för bästa förvaringsmöjligheter.

Varför var det inte så här enkelt när mina barn var små? Är en ny vagn en tillräckligt stark anledning till att önska fler barn?

bugaboo buffalo

Bugaboo Buffalo och Bugaboo Cameleon. Rätt lika till utseendet, men hjulen samt höjden och bredden på sitsen skiljer dem åt. Tittar man noggrannare hittar man en hel del andra skillnader också.

Bugaboo’s designer Max pratade och berättade om både Buffalo och Cameleon. Han jämförde dem och var brutalt ärlig i varför han har designat vagnarna på så lika men ändå olika sätt. Hans passion för vagnarna lyste igenom och han känner verkligen till minsta detalj om sina ”bebisar”!

bugaboo buffalobugaboo buffalo
Max demonstrerade så fint att man kan fälla teleskop-handtaget utåt på Buffalo och att man därmed gå längre steg med den jämfört med en Cameleon. Inga pyttesteg, här inte! Behöver man göra plats i te.x en trång buss, så kan man enkelt fälla fram styret för att ta så minimalt med plats som möjligt.

bugaboo buffalo

DISCOVER BUFFALO! Det senaste tillskottet i Bugaboo-familjen, Bugaboo Buffalo, är en absolut nödvändighet för familjen som älskar att upptäcka naturens skönhet likväl som att hänga på stan. Så om du älskar att upptäcka, gå ut och njut av åkturen!

Vad tyckte jag? Jo, jag tycker att vagnen är snygg, smidig, lättkörd och robust på samma gång. Den har i stort sett alla funktioner jag skulle önska på en vagn och mer därtill. Den är så oerhört innovativ att jag faktiskt ändå skulle vilja ha ett till barn…

15 mars 2013 släpps Bugaboo Buffalo i Sverige. Bugaboo Buffalo kommer i basfärgerna svart och sand, med skräddarsydda klädslar i färgerna off white, röd, rosa, petrolblå, kungsblå och svart. Pris: 11.500 kr. inkl. ligg-, och sittdel.

OBS! Om du vill låna en eller fler av mina bilder, så är det OK endast om du länkar till min blogg.

31 kommentarer

  1. Karin, Nej jag är på jobbet då! Är glad för pressvisningen i Amsterdam och möte med flera anställda på huvudkontoret! :-)

  1. Catya,
   Jag upplevde fjädringen och vagnen i helhet som stabil. Fjädringen sitter i framhjulet, liksom på föregående modeller och känns likadan som på Cameleon. Med tanke på att vagnen tål betydligt mer vikt, så tål fjädringen också hårdare tryck.

 1. Ooh, tack för kommentaren – nu hittade jag ju in och såg det härliga inlägget! Kul med Amsterdam – har ju hört om Lovisas mfl resa dit tidigare och det verkar ju inget annat än grymt!
  Ska bli kul att höra imorgon på pressvisningen lite mer. Fast jag erkänner att jag hade hoppats att priset inte flugit iväg så mycket!

  1. Jennie, jag tror den skulle vad lika bred. Längden kan man justera med handtaget, så att vagnen tar minimalt med plats.

 2. ”Bugaboo Buffalo kommer i basfärgerna svart och sand, med skräddarsydda klädslar i färgerna off white, röd, rosa, petrolblå, kungsblå och svart”

  Förstår jag det rätt att bara bastyget går att få i sand? ingen suflett?? gaah? jag som vill ha en helt sandfärgad :(

 3. Någon som vet ifall mannan använda sufletten till en Donkey också? Saknar att man inte kan dra ner den så man får skydd mot solen…

 4. Hej & tack för bilder & info!! Vet du om Buffalo har samma mått på längden på sittdelen? Förstod att den är lite bredare än vanlig cameleon, men är höjden samma? Har en vanlig CAM & en ganska stor gosse så jag blir glad om Do
  Ökat lite på längden med ;) tack!!! Eva

 5. Hur blir luften inne hos barnet om man drar ner suffletten så långt? då förutsätter jag att det finns ”lufthål” nånstans till det priset. Jag personligen skulle inte vilja dra ner suffletten så långt om det inte gick att öppna en luftintag på motsatt sida. man ser så ofta små bebisar som ligger instängda i sina liggvagnar med filtar för öppningen, speciellt på sommaren och jag mår lika dåligt varje gång. usch varmt å dåligt m luft. men en sån vagn till det priset borde ha tänkt på det:) vilken kul resa/jobb du varit på!

 6. Hej jg tänkte bara säga att Buffalon är inte godkänd att dra upp och ner för trappor, går den sönder när man gör det har man ingen rätt att reklamera.

 7. Vilken bra recension! Så spännande! Undrar bara vad du menade med att teleskophandtaget går att fälla utåt? Byta håll eller?

 8. Hej, här är mångasom frågat frågor till dig utan att få svar. Tror vi är flera som väntar på att du ska svara. Trevlig helg!

  1. Malin: Den ska fungera suveränt i ALL terräng! Den är anpassad särskilt för oss nordbor; både vad gäller hjulen men också att ryggstödet är bredare och rymmer ett barn som är ordentligt påklätt.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *