Efter ett blogguppehåll

Det var minsann på tiden att det dyker upp ett nytt blogginlägg. Det var ju inte igår, eller förra veckan eller ens förra månaden… Här har tiden stått stilla medan livet har rullat på i vanlig ordning. Jag ska försöka snabbt summera ihop året som gått. Strukturerad som jag är, så tar vi det i olika stycken.

BLOGGEN
Under början av förra året tappade jag motivationen att blogga. Det dök upp lite sporadiska inlägg under årets första halvår, men sedan har det varit helt tyst. Jag vet inte riktigt varför, men jag antar att jag inte fann något behov i att dela med mig av saker utan har istället hållit mig utanför sociala medier. Det är knappt så att jag ens har varit särskilt aktiv i övriga kanaler heller även om det har dykt upp något livstecken lite då och då på typ Instagram och på Facebook. För min del har det känts ganska märkligt att inte skriva varje dag med tanke på att bloggen har varit en del av min vardag under många år. Det tog tid för mig att acceptera att lusten plötsligt försvann men å andra sidan har en lång bloggpaus varit välbehövligt för att jag har kunnat landa i mina tankar på andra sätt och ventilera åt andra håll.

Barnen är inte små längre, så det har känts helt irrelevant att dela med mig av vår vardag – Alice och Antonio är två stora barn nu, som fyller 10 och 12 år i höst (!) vars integritet jag respekterar och inte vill utelämna offentligt utan att de själva godkänt det.

Sedan tror jag faktiskt att det faktum att jag hade sönder min dator 2 gånger inom loppet av 5 månader gjorde att jag lessnade lite på allting som har med teknik och datorer att göra… Det räckte liksom att ha mina online-klienter och hålla reda på alla mappar och dokument som har att göra med mina kunders träning och mitt företag.

Allt eftersom har blogglusten dykt upp igen och jag tror och hoppas på att bloggen snart är vid liv igen.

IMG_2710

RESOR
I vår familj gillar vi att resa, men eftersom jag har varit nyföretagare så har fokus inte varit där på sistone. I fjol tog jag äntligen ledigt och vi åkte till Italien. Det var inte den lugnaste och mest avkopplande resan då vi var i Rom, Napoli och Amalfikusten, vilka givetvis allihopa var välbesökta under högsäsong. Trots att vi stötte på en del utmaningar, så tycker jag att jag och barnen hanterade saker bra och har Italien som ett ganska trevligt minne ändå. Vi är dock alla tre överens om att det gärna får dröja länge innan vi återvänder dit… När vi ska till Medelhavet, så är Grekland the place to be!

IMG_6033

TRÄNING
Min träning har periodvis gått riktigt bra. Iblnad har den prioriterats lie mindre på grund av mycket jobb och ibland har jag kunnat mysa mig igenom långa pass utan en tid att passa. Träning är för mig något som jag gör för att jag tycker att det är kul och tröskeln till att träna känns aldrig hög. Tack vare den starka grund jag byggt upp under 2015 och 2016, så har träningen varit både skadefri och jag har blivit fysiskt både starkare och uthålligare.

IMG_6567

JOBB
Det här är ett område som har stått högt i kurs under året. Jag är inne på mitt tredje år som egenföretagare. Jag coachar online via Lofsangruppen och har jobbat som PT och coach på ConCor CrossFit. Ganska nyligen gjorde jag dock beslutet att söka nya utmaningar, så jag kommer finnas på Slagskeppet (Gärdet) istället.

IMG_5640

VARDAG
Oh my, detta har rullat på som en tombola. Ju större barnen blir, desto större blir utmaningarna. Logistiken och allt vardagspussel är en utmaning varje dag, inte minst för mig som lever som ensamstående mamma på heltid och har haft rätt så oregelbundna arbetstider. Jag har mina grejer och barnen har sina grejer. Hemligheten ligger i god planering (som fallerar ibland). Vissa dagar är jag hur pigg som hest, andra dagar stupar jag i säng.

Sådärja, det var en liten update. Nu tycker jag att bloggen förtjänar att vakna till liv igen!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *