Vi har infört det här hemma för ett tag sen. Både gott och roligare (man/jag hittar nya rätter hela tiden som jag vill prova!). Och så förstås miljöriktigt och ofta nyttigt.
Jag använder inte kött, fisk, fågel eller skaldjur, helt enkelt, när jag lagar vegetariskt. Mjölkprodukter, ägg o s v, det använder jag däremot.
Vegetarisk lasagne är väldans gott, jag gör med bl a keso och det blir asgott.
Idag åt vi stekt halloumi, färsk tomatpasta, en sjukt god bönsallad och så lite grönsallad och paprika.
Jag har gjort morotsbiffar med en tomatsås till, och en stark grönsaksröra som vi åt till pasta och toppade med fetaost. Massor av fräsch sallad till förstås.
Förra veckan gjorde jag cannelloni som jag fyllde med en god röra med bl a keso och ricotta och grönsaker.
Om man gillar ärtsoppa kan man ju göra det, utan fläsk.
Grönsakssoppor är ju också hur goda som helst!
En linsgryta med kokosmjölk gjorde jag för ett tag sen, den var också kalasgod!
Prova olika gryn till maten - jag rekommenderar bl a Frebacos kvarngryn!
Säg till om du vill ha recept på nåt av det jag nämnt.