Bästa godisreceptet?
Ordet är fritt
  1. Medlem sedan
    Apr 2001
    #1

    Bästa godisreceptet?

    Efter att ha testat Linneas helfestliga och ettersöta marmelad (kommer att göras flera gånger, barnen blev galna haha) tänkte jag snika åt mig några fler godisrecept. Vi är inga knäck- eller ischokladtyper, moderaten är tokallergisk mot nötter och mandel så många recept går ju bort direkt.

    Vi ska ha julplanering i kväll med fem vuxna och tre barn så om du har ett recept som inte kräver fjorton timmars konstant övervakande tar jag jättegärna emot fler tips
    unlearn
  2. 1
    Bästa godisreceptet? Efter att ha testat Linneas helfestliga och ettersöta marmelad (kommer att göras flera gånger, barnen blev galna haha) tänkte jag snika åt mig några fler godisrecept. Vi är inga knäck- eller ischokladtyper, moderaten är tokallergisk mot nötter och mandel så många recept går ju bort direkt.

    Vi ska ha julplanering i kväll med fem vuxna och tre barn så om du har ett recept som inte kräver fjorton timmars konstant övervakande tar jag jättegärna emot fler tips
  3. Medlem sedan
    Feb 2000
    #2
    Med tanke på era allergier och vad ni gillar går de flesta av våra recept bort. Men kvar är i alla fall corn flakes godis. Vi har inget favoritrecept, det blir olika varje år. Det finns väl två stora varianter med varianter inom sig. Den som görs med choklad och den som görs med kakao.

    Vi gjorde någon med vit choklad och citron någon gång också. Den var god, men det var svårt att få den att stelna!
  4. 2
    Med tanke på era allergier och vad ni gillar går de flesta av våra recept bort. Men kvar är i alla fall corn flakes godis. Vi har inget favoritrecept, det blir olika varje år. Det finns väl två stora varianter med varianter inom sig. Den som görs med choklad och den som görs med kakao.

    Vi gjorde någon med vit choklad och citron någon gång också. Den var god, men det var svårt att få den att stelna!
  5. Medlem sedan
    Aug 1998
    Forumvärd
    #3

    Fungerar marsipan?

    Eller är det mandel i det också? För länge sedan gjorde jag en chokladtäckt marsipanbaserad (eller var det mandelmassa?) längd med konjak i som fick stå i kylen och sedan skars upp i skivor som var utomordentligt god. Minns inte detaljerna men jag kan kolla om jag hittar receptet, om det hade varit intressant?

    Vi har inga allergier så jag tänker inte så noga på exakt vad som är i olika saker.

    Vem som helst kan bli förlåten när de haft fel.
    Det svåra är att bli förlåten för att du har haft rätt!

    Värd hos Allt för Föräldrar
  6. 3
    Fungerar marsipan? Eller är det mandel i det också? För länge sedan gjorde jag en chokladtäckt marsipanbaserad (eller var det mandelmassa?) längd med konjak i som fick stå i kylen och sedan skars upp i skivor som var utomordentligt god. Minns inte detaljerna men jag kan kolla om jag hittar receptet, om det hade varit intressant?

    Vi har inga allergier så jag tänker inte så noga på exakt vad som är i olika saker.
  7. Medlem sedan
    Apr 2001
    #4
    Jamen flinggodis låter ju toppen!
  8. 4
    Jamen flinggodis låter ju toppen!
  9. Medlem sedan
    Apr 2001
    #5
    Går också bort, marsipan består av mandel och socker. Annars kan jag tänka mig att konjaksgodis skulle gå hem hos åtminstone fyra av de fem vuxna så om du har något annat på lut tar jag tacksamt emot det.
  10. 5
    Går också bort, marsipan består av mandel och socker. Annars kan jag tänka mig att konjaksgodis skulle gå hem hos åtminstone fyra av de fem vuxna så om du har något annat på lut tar jag tacksamt emot det.
  11. Medlem sedan
    Aug 1998
    Forumvärd
    #6

    OK, var rädd för det

    Jag har som sagt inte så bra koll på ingredienser: Är det gott äter vi det!
    Jag får kika i min receptpärm i kväll och se om jag har något att föreslå.

    Vem som helst kan bli förlåten när de haft fel.
    Det svåra är att bli förlåten för att du har haft rätt!

    Värd hos Allt för Föräldrar
  12. 6
    OK, var rädd för det Jag har som sagt inte så bra koll på ingredienser: Är det gott äter vi det!
    Jag får kika i min receptpärm i kväll och se om jag har något att föreslå.
  13. Medlem sedan
    Jun 2005
    #7

    Tips

    http://www.ica.se/recept/bountybollar-714212/

    http://www.arla.se/recept/saffranstryffel/

    Saffranssnittar

    ca 35 stycken.

    1 kuvert saffran, ½ g
    1 dl socker
    150 g smör
    1½ msk ljus sirap
    1½ tsk bakpulver
    3½ dl vetemjöl

    Gör så här:
    1.Sätt ugnen på 175 grader. Stöt saffranet till ett fint pulver med 1 tsk av sockret.
    2.Lägg smöret i en bunke. Tillsätt resten av sockret och saffransblandningen. Rör blandningen ljus och porös.
    3.Tillsätt sirapen. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver. Arbeta snabbt samman till en deg. Dela degen i tre jämnstora bitar.
    Rulla ut dem plåtlånga och lägg över på plåt med bakpapper. Platta till dem lätt.
    4.Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter.Skär längderna i sneda snittar medan de fortfarande är lite varma.

    OBS:Ta fram smöret i början annars är det hårt...

    ----------------------------------------------------------------
    Pepparkaksflarn
    För 12-24 personer.

    Pepparkaksflarn
    Källa: www.kakor.net
    Uppladdad av: Bodil56
    17748
    Ingredienser
    3 dl honung
    100 gram smör
    3 dl strösocker
    1 ägg
    2 tsk bikarbonat
    1/2 tsk salt
    4 dl vetemjöl
    1 tsk kanel
    1 tsk ingefära
    1/2 tsk nejlikor

    Gör så här
    Börja med att röra ihop honung, smör, socker och ägget.
    Blanda bikarbonatet, vetemjöl, salt och kryddorna.
    Häll i mjölblandningen i honungsblandningen och rör ihop till en mycket lös deg.
    Låt degen vila kallt under en timme, detta för att degen skall stelna lite och göra
    det något mer lättjobbat.


    Hetta upp ugnen till 175 grader.


    Smöra en plåt, klicka sedan ut små klickar c:a 2 teskedar av smeten/degen. Håll stora
    avstånd mellan klickarna, på en normalstor plåt är 3 rader med 4 klickar i varje lagom.
    Sätt i plåten något under mitten i ugnen, grädda flanen ljust bruna. Detta tar c:a 5-8
    minuter. Låt plåten kallna ett par minuter och lossa sedan flanen med en vass tunn kniv.
    Skär man för tidigt är flanen för mjuka, går det för lång tid så kan flanen bli spröda
    och ganska lätt gå sönder.

    Lägg flanen plant för att svalna.
    ------------------------------------------------------------------------
    Cheesecake med pepparkaka och choklad
    Buffé nr 12 2009, sid 21

    Ingredienser
    Portioner: för 8-10 personer

    75 g smör
    150 g pepparkakor
    250 g vit choklad
    75 g mörk choklad
    400 g färskost av philadelphiatyp
    1 dl kesella (10%)
    1 dl socker
    lingon att garnera med

    Tillagningstid: Över 20 min
    Svårighetsgrad: Medel


    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare
    till en smulig deg. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar
    kant, ca 24 cm i diameter, gärna en hjärtformad. Grädda bottnen
    i 8–10 minuter.
    3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen.
    Grovhacka den mörka chokladen.
    4. Blanda färskost, kesella och socker. Tillsätt den smälta vita
    chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den
    hackade chokladen.
    5. Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar.
    Garnera med lingon runt kanten.
    -------------------------------------------------------------
    Punschkulor
    100 gr margarin
    ½ dl vatten
    ½ dl punsch
    2 dl socker
    3 dl vetemjöl
    2 msk kakao
    Garnering:
    Strössel eller kokos

    Smält margarinet och rör ner övriga ingredienser till en jämn smet
    som sedan läggs svalt att vila i ca ½ timme. Forma till lagom stora
    kulor som sedan rullas i strössel eller kokos.
    Förvara i kyl eller frys.
    -------------------------------------------------------------
    Svensk nougat
    5 dl socker
    1 krm salt
    1½ dl honung eller ljus sirap
    1 1/4 dl vatten
    2-3 äggvitor
    75 gr rostade nötkärnor

    Blanda socker, salt, honung eller sirap och vatten i en kastrull
    och koka allt på hög värme ca 1 tim. Koka tills blandningen börjar
    bli tjockflytande och svagt ljusgul till färgen.
    Doppa en sked i sockerlagen och därefter i ett glas med kallt vatten.
    Massan ska då vara lite seg men gå att bryta sönder. Vispa äggvitorna
    till hårt skum och tillsätt den heta sockerlagen i en fin stråle under
    fortfarande kraftig vispning i ca 10 minuter.
    Den ska vispas till dess att den tjocknar och blir seg. Ju längre Du
    vispar desto fastare och segare blir nougaten. Hacka nötterna grovt
    och blanda ner i smeten. Häll upp den på bakplåtspapper och forma
    till 4 smala längder ca 2 cm breda.
    Låt stå ett tag tills smeten torkat något. Skär sedan i tjocka bitar.
    Linda in dem i plastfolie.
    -------------------------------------------------------------
    Punschknappar
    3 dl vispgrädde
    5 dl socker
    4 droppar arrak
    2 tsk kakao garnering:
    400 gr mörk blockchoklad
    krossat strössel

    Blanda grädde, socker och siktat kakaopulver i en hög, smal,
    stor kastrull. Koka upp och rör om ett par gånger. Rör sedan
    om så lite som möjligt och koka den kraftigt.
    Kokas massan långsamt kan den bli sockrig. Massan ska bli 115
    grader eller låt koka ca 20 minuter. När du kan forma smeten
    mellan tummen och pekfingret till en tråd är den färdig. Akta
    så att Du inte bränner Dig. Tillsätt arrak och häll smeten i
    en skål.
    Ställ den i ett vattenbad och vispa med elvisp till massan är
    så fast att den kan formas till kulor.
    Lägg dem på bakplåtspapper och platta till dom lite lätt.
    Bryt chokladen och smält i vattenbad.
    Doppa pralinerna i chokladen med hjälp av en gaffel. Strö över
    krossat strössel och låt de stelna.
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Gräddkola
    3 dl vispgrädde
    ½ dl ljus sirap
    3 dl socker

    Blanda allting i en tjockbottnad kastrull och koka tills den
    håller för kulprovet. Kan röra sig om en timma. Häll ut på
    bakplåtspapper och låt massan stelna. Skär i lagom stora bitar
    och förvara svalt.
    ----------------------------------------------------------------------
    Chokladkola
    3 msk kakao
    2 dl socker
    2 dl ljus sirap
    3 dl grädde

    Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp det
    för att sedan låta den koka på svag värme till kulprovet är bra.
    Häll upp i en bakplåtspappersklädd form och skär den när den har
    svalnat i lagom stora bitar.
    -----------------------------------------------------------------
    Moccakola
    3 dl vispgrädde
    ½ dl ljus sirap
    3 dl socker
    2 ½ msk snabbkaffe

    Blanda allting i en tjockbottnad kastrull och koka tills den håller
    för kulprovet. Kan röra sig om en timma. Häll ut på bakplåtspapper
    och låt massan stelna. Skär i lagom stora bitar och förvara svalt.
    ------------------------------------------------------------------
    Vaniljkola
    2 dl vispgrädde
    3 dl strösocker
    2 msk vaniljsocker
    1 dl ljus sirap
    2 msk glykos
    100 gr smör

    Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt alla övriga ingredienser.
    Koka till kulprovet är bra. Rör dock inte för mycket i kastrullen.
    Häll upp på bakplåtar klädda med bakplåtspapper och låt svalna.
    Klipp sedan i önskad storlek och rulla in i smörpapper. Förvara
    torrt och svalt.
    ---------------------------------------------------------------------
    Fudge
    5 dl mjölk
    50 gr smör
    1 tsk salt
    2 msk vaniljsocker
    1½ dl kakao
    8 dl socker

    Blanda mjölk, socker, salt och kakao i en stor tjockbottnad kastrull.
    Koka upp och låt det koka kraftigt med omrörning till den håller för
    kulprovet. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smör och
    vaniljsocker. Rör ordentligt, gärna vispa, till smeten har svalnat
    och även tjocknat en smula. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form
    och låt det stelna. När den sedan är kall så skär Du upp lagom
    stora bitar som sedan ska förvaras kallt.
    Medgång gör vänner, motgång prövar dem.

  14. 7
    Tips http://www.ica.se/recept/bountybollar-714212/

    http://www.arla.se/recept/saffranstryffel/

    Saffranssnittar

    ca 35 stycken.

    1 kuvert saffran, ½ g
    1 dl socker
    150 g smör
    1½ msk ljus sirap
    1½ tsk bakpulver
    3½ dl vetemjöl

    Gör så här:
    1.Sätt ugnen på 175 grader. Stöt saffranet till ett fint pulver med 1 tsk av sockret.
    2.Lägg smöret i en bunke. Tillsätt resten av sockret och saffransblandningen. Rör blandningen ljus och porös.
    3.Tillsätt sirapen. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver. Arbeta snabbt samman till en deg. Dela degen i tre jämnstora bitar.
    Rulla ut dem plåtlånga och lägg över på plåt med bakpapper. Platta till dem lätt.
    4.Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter.Skär längderna i sneda snittar medan de fortfarande är lite varma.

    OBS:Ta fram smöret i början annars är det hårt...

    ----------------------------------------------------------------
    Pepparkaksflarn
    För 12-24 personer.

    Pepparkaksflarn
    Källa: www.kakor.net
    Uppladdad av: Bodil56
    17748
    Ingredienser
    3 dl honung
    100 gram smör
    3 dl strösocker
    1 ägg
    2 tsk bikarbonat
    1/2 tsk salt
    4 dl vetemjöl
    1 tsk kanel
    1 tsk ingefära
    1/2 tsk nejlikor

    Gör så här
    Börja med att röra ihop honung, smör, socker och ägget.
    Blanda bikarbonatet, vetemjöl, salt och kryddorna.
    Häll i mjölblandningen i honungsblandningen och rör ihop till en mycket lös deg.
    Låt degen vila kallt under en timme, detta för att degen skall stelna lite och göra
    det något mer lättjobbat.


    Hetta upp ugnen till 175 grader.


    Smöra en plåt, klicka sedan ut små klickar c:a 2 teskedar av smeten/degen. Håll stora
    avstånd mellan klickarna, på en normalstor plåt är 3 rader med 4 klickar i varje lagom.
    Sätt i plåten något under mitten i ugnen, grädda flanen ljust bruna. Detta tar c:a 5-8
    minuter. Låt plåten kallna ett par minuter och lossa sedan flanen med en vass tunn kniv.
    Skär man för tidigt är flanen för mjuka, går det för lång tid så kan flanen bli spröda
    och ganska lätt gå sönder.

    Lägg flanen plant för att svalna.
    ------------------------------------------------------------------------
    Cheesecake med pepparkaka och choklad
    Buffé nr 12 2009, sid 21

    Ingredienser
    Portioner: för 8-10 personer

    75 g smör
    150 g pepparkakor
    250 g vit choklad
    75 g mörk choklad
    400 g färskost av philadelphiatyp
    1 dl kesella (10%)
    1 dl socker
    lingon att garnera med

    Tillagningstid: Över 20 min
    Svårighetsgrad: Medel


    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare
    till en smulig deg. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar
    kant, ca 24 cm i diameter, gärna en hjärtformad. Grädda bottnen
    i 8–10 minuter.
    3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen.
    Grovhacka den mörka chokladen.
    4. Blanda färskost, kesella och socker. Tillsätt den smälta vita
    chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den
    hackade chokladen.
    5. Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar.
    Garnera med lingon runt kanten.
    -------------------------------------------------------------
    Punschkulor
    100 gr margarin
    ½ dl vatten
    ½ dl punsch
    2 dl socker
    3 dl vetemjöl
    2 msk kakao
    Garnering:
    Strössel eller kokos

    Smält margarinet och rör ner övriga ingredienser till en jämn smet
    som sedan läggs svalt att vila i ca ½ timme. Forma till lagom stora
    kulor som sedan rullas i strössel eller kokos.
    Förvara i kyl eller frys.
    -------------------------------------------------------------
    Svensk nougat
    5 dl socker
    1 krm salt
    1½ dl honung eller ljus sirap
    1 1/4 dl vatten
    2-3 äggvitor
    75 gr rostade nötkärnor

    Blanda socker, salt, honung eller sirap och vatten i en kastrull
    och koka allt på hög värme ca 1 tim. Koka tills blandningen börjar
    bli tjockflytande och svagt ljusgul till färgen.
    Doppa en sked i sockerlagen och därefter i ett glas med kallt vatten.
    Massan ska då vara lite seg men gå att bryta sönder. Vispa äggvitorna
    till hårt skum och tillsätt den heta sockerlagen i en fin stråle under
    fortfarande kraftig vispning i ca 10 minuter.
    Den ska vispas till dess att den tjocknar och blir seg. Ju längre Du
    vispar desto fastare och segare blir nougaten. Hacka nötterna grovt
    och blanda ner i smeten. Häll upp den på bakplåtspapper och forma
    till 4 smala längder ca 2 cm breda.
    Låt stå ett tag tills smeten torkat något. Skär sedan i tjocka bitar.
    Linda in dem i plastfolie.
    -------------------------------------------------------------
    Punschknappar
    3 dl vispgrädde
    5 dl socker
    4 droppar arrak
    2 tsk kakao garnering:
    400 gr mörk blockchoklad
    krossat strössel

    Blanda grädde, socker och siktat kakaopulver i en hög, smal,
    stor kastrull. Koka upp och rör om ett par gånger. Rör sedan
    om så lite som möjligt och koka den kraftigt.
    Kokas massan långsamt kan den bli sockrig. Massan ska bli 115
    grader eller låt koka ca 20 minuter. När du kan forma smeten
    mellan tummen och pekfingret till en tråd är den färdig. Akta
    så att Du inte bränner Dig. Tillsätt arrak och häll smeten i
    en skål.
    Ställ den i ett vattenbad och vispa med elvisp till massan är
    så fast att den kan formas till kulor.
    Lägg dem på bakplåtspapper och platta till dom lite lätt.
    Bryt chokladen och smält i vattenbad.
    Doppa pralinerna i chokladen med hjälp av en gaffel. Strö över
    krossat strössel och låt de stelna.
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Gräddkola
    3 dl vispgrädde
    ½ dl ljus sirap
    3 dl socker

    Blanda allting i en tjockbottnad kastrull och koka tills den
    håller för kulprovet. Kan röra sig om en timma. Häll ut på
    bakplåtspapper och låt massan stelna. Skär i lagom stora bitar
    och förvara svalt.
    ----------------------------------------------------------------------
    Chokladkola
    3 msk kakao
    2 dl socker
    2 dl ljus sirap
    3 dl grädde

    Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp det
    för att sedan låta den koka på svag värme till kulprovet är bra.
    Häll upp i en bakplåtspappersklädd form och skär den när den har
    svalnat i lagom stora bitar.
    -----------------------------------------------------------------
    Moccakola
    3 dl vispgrädde
    ½ dl ljus sirap
    3 dl socker
    2 ½ msk snabbkaffe

    Blanda allting i en tjockbottnad kastrull och koka tills den håller
    för kulprovet. Kan röra sig om en timma. Häll ut på bakplåtspapper
    och låt massan stelna. Skär i lagom stora bitar och förvara svalt.
    ------------------------------------------------------------------
    Vaniljkola
    2 dl vispgrädde
    3 dl strösocker
    2 msk vaniljsocker
    1 dl ljus sirap
    2 msk glykos
    100 gr smör

    Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt alla övriga ingredienser.
    Koka till kulprovet är bra. Rör dock inte för mycket i kastrullen.
    Häll upp på bakplåtar klädda med bakplåtspapper och låt svalna.
    Klipp sedan i önskad storlek och rulla in i smörpapper. Förvara
    torrt och svalt.
    ---------------------------------------------------------------------
    Fudge
    5 dl mjölk
    50 gr smör
    1 tsk salt
    2 msk vaniljsocker
    1½ dl kakao
    8 dl socker

    Blanda mjölk, socker, salt och kakao i en stor tjockbottnad kastrull.
    Koka upp och låt det koka kraftigt med omrörning till den håller för
    kulprovet. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smör och
    vaniljsocker. Rör ordentligt, gärna vispa, till smeten har svalnat
    och även tjocknat en smula. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form
    och låt det stelna. När den sedan är kall så skär Du upp lagom
    stora bitar som sedan ska förvaras kallt.
  15. Medlem sedan
    Aug 2005
    #8
    Något som är mycket enkelt är att göra kexchoklad. Säkert dyrare än att köpa färdiga, och inte mycket godare, men en sak som treåringar och fummelpellar och säkert moderater kan fixa lätt

    Jag har inget exakt recept, men smält valfri choklad i valfri mängd..... Jag smälter bl.a. Dubbelnougat men det går väl bort för moderaten.

    Bred på ett tunt, men inte föööör tunt, lager på rån och bygg på höjden med 3-4 st.

    In i kylen och dela med vass kniv. Jag brukar dela i 3 delar.
    Vill man så kan man pensla på smält choklad, kanske tom först ljus och sedan ringla över mörk, eller så gör man inget mer.
  16. 8
    Något som är mycket enkelt är att göra kexchoklad. Säkert dyrare än att köpa färdiga, och inte mycket godare, men en sak som treåringar och fummelpellar och säkert moderater kan fixa lätt

    Jag har inget exakt recept, men smält valfri choklad i valfri mängd..... Jag smälter bl.a. Dubbelnougat men det går väl bort för moderaten.

    Bred på ett tunt, men inte föööör tunt, lager på rån och bygg på höjden med 3-4 st.

    In i kylen och dela med vass kniv. Jag brukar dela i 3 delar.
    Vill man så kan man pensla på smält choklad, kanske tom först ljus och sedan ringla över mörk, eller så gör man inget mer.
  17. Medlem sedan
    Aug 2010
    #9
    Om du bara smälter valfri god choklad går det att stoppa i det mesta och göra gott godis av.

    Ungarna har te x gjort:
    * Marabou mjölkchoklad med krossade mariekex och rispuffar som de gjort små kluttar av.
    * Marabou saltlakrits med lite ytterst lite kokosfett som ischoklad (vi gillar inte vanlig. (Samma sak med både apelsinkrokant och polka-choklad.
    * Vit choklad med Dumle, rullat bollar och doppat i choklad och kokos.
    * 5-minuterskola.

    Inget av detta tar ju mer än 15 minuter så man hinner göra många olika lätta varianter på ett par timmar
    Ta fram sånt ni tycker är gott och blanda hej vilt! Med smält choklad som bas går det som sagt att göra massor av gott!
  18. 9
    Om du bara smälter valfri god choklad går det att stoppa i det mesta och göra gott godis av.

    Ungarna har te x gjort:
    * Marabou mjölkchoklad med krossade mariekex och rispuffar som de gjort små kluttar av.
    * Marabou saltlakrits med lite ytterst lite kokosfett som ischoklad (vi gillar inte vanlig. (Samma sak med både apelsinkrokant och polka-choklad.
    * Vit choklad med Dumle, rullat bollar och doppat i choklad och kokos.
    * 5-minuterskola.

    Inget av detta tar ju mer än 15 minuter så man hinner göra många olika lätta varianter på ett par timmar
    Ta fram sånt ni tycker är gott och blanda hej vilt! Med smält choklad som bas går det som sagt att göra massor av gott!
  19. Medlem sedan
    Sep 2009
    #10
    Polkabräck är väldigt enkelt att göra. Barnen tycker det är roligt att hamra=) Man behöver


    100 gram vit choklad
    100 gram mörk choklad
    1/2 påse med polkagrisar
    Bra att ha är en hammare

    Smält chokladen över vattenbad eller micro ( på lägsta effekt )
    Ta fram i en bakplåtsklädd form cirka 15 gånger 20 cm, lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt medan du smälter choklad nummer två.
    Under tiden hamrar du polkagrisarna till karamellströssel. Låt dem ligga kvar i påsen, så skvätter det inte så mycket. Häll på lager två av chokladen och strö polkagrisarna över, och ställ svalt tills du kan skära upp lagom stora bitar av godiset.
    Förvaras framme i rumstemperatur en stund innan servering.
    Mamma till V dec 09, V jan 11, V jan 12 och V och V apr 13
  20. 10
    Polkabräck är väldigt enkelt att göra. Barnen tycker det är roligt att hamra=) Man behöver


    100 gram vit choklad
    100 gram mörk choklad
    1/2 påse med polkagrisar
    Bra att ha är en hammare

    Smält chokladen över vattenbad eller micro ( på lägsta effekt )
    Ta fram i en bakplåtsklädd form cirka 15 gånger 20 cm, lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt medan du smälter choklad nummer två.
    Under tiden hamrar du polkagrisarna till karamellströssel. Låt dem ligga kvar i påsen, så skvätter det inte så mycket. Häll på lager två av chokladen och strö polkagrisarna över, och ställ svalt tills du kan skära upp lagom stora bitar av godiset.
    Förvaras framme i rumstemperatur en stund innan servering.
  21. Salander
    #11
    Fazers blockchoklad är ju nötfri. Utgå från den. Egen rischoklad är ju gott.
  22. 11
    Fazers blockchoklad är ju nötfri. Utgå från den. Egen rischoklad är ju gott.
  23. Medlem sedan
    Apr 2001
    #12
    Tack för svaren, det blev ett par plåtar som ungarna redan tryckt i sig så jag får testa några av era recept i helgen
  24. 12
    Tack för svaren, det blev ett par plåtar som ungarna redan tryckt i sig så jag får testa några av era recept i helgen
  25. Medlem sedan
    Jun 2004
    #13
    Marsipan är väl helt enkelt en finare variant av mandelmassa. Med ännu mera mandel antar jag, ingredienserna i båda är väl mandel och socker.
  26. 13
    Marsipan är väl helt enkelt en finare variant av mandelmassa. Med ännu mera mandel antar jag, ingredienserna i båda är väl mandel och socker.
  27. Medlem sedan
    Aug 2000
    #14
    Man kan ersätta mandel i tex knäck med solroskärnor. De har dessutom precis lagom storlek för att simulera hackad mandel utan hackandet.
  28. 14
    Man kan ersätta mandel i tex knäck med solroskärnor. De har dessutom precis lagom storlek för att simulera hackad mandel utan hackandet.
  29. Medlem sedan
    Aug 2000
    #15
    Man ska kunna göra egen mandelmassa till allergiker på pumpakärnor. Har inte testat själv, men det borde vara ganska enkelt. Hälften pumpakärnor och hälften socker som mixas till en slät (nåja) massa.
  30. 15
    Man ska kunna göra egen mandelmassa till allergiker på pumpakärnor. Har inte testat själv, men det borde vara ganska enkelt. Hälften pumpakärnor och hälften socker som mixas till en slät (nåja) massa.
  31. Medlem sedan
    Dec 2005
    #16
    Jag kokar karameller också men det är lite mer vuxenaktivitet att göra.
  32. 16
    Jag kokar karameller också men det är lite mer vuxenaktivitet att göra.
  33. Medlem sedan
    Mar 2003
    #17
    Mindre mandel men mer socker. Marsipan är mer lättarbetat när man gör figurer annars tycker jag att mandelmassa är godare.
  34. 17
    Mindre mandel men mer socker. Marsipan är mer lättarbetat när man gör figurer annars tycker jag att mandelmassa är godare.
  35. Medlem sedan
    Mar 2003
    #18
    Bountybollar! Supergott och lättgjort.
  36. 18
    Bountybollar! Supergott och lättgjort.
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar