Ny matvecka
Mat & dryck
  1. Medlem sedan
    Oct 2014
    #1

    Ny matvecka

    och den första hela veckan efter ledigheten.

    -pulled poork och pitabröd ( lagas i dag söndag )
    -ost och lökpaj
    -fiskhamburgare ( på lax, torsk och räkor)
    -tacosoppa ( köttfärs o potatis med tacokrydda ) ja o lite majs, rivna morötter mm i
    -vegetariska pastagratäng
    -lax i kapprock och pressad potatis med vitvinssås
    -Risotto med svampfräs

    Får in tre vegetariska den här veckan ( målet är minst två) och två fisk.
    så hos er då?
  2. 1
    Ny matvecka och den första hela veckan efter ledigheten.

    -pulled poork och pitabröd ( lagas i dag söndag )
    -ost och lökpaj
    -fiskhamburgare ( på lax, torsk och räkor)
    -tacosoppa ( köttfärs o potatis med tacokrydda ) ja o lite majs, rivna morötter mm i
    -vegetariska pastagratäng
    -lax i kapprock och pressad potatis med vitvinssås
    -Risotto med svampfräs

    Får in tre vegetariska den här veckan ( målet är minst två) och två fisk.
    så hos er då?
  3. Pyssling
    #2
    Vi ska äta blodpudding! Det är något som vi inte haft sen barnen var små, ingen jättefavoriträtt men jag drabbades av nån slags spar-iver och ICA hade tre blodpudding för 20:- denna vecka så då slog jag till. Ska servera dem som Per Morberg gör, med stekt rödlök o äpple som tillbehör, förutom bacon o lingon. Tror det blir helt OK, jag gillar äpple till mat, tycker det passar bra till!

    Övriga dagar blir det:

    - Broccoligratäng med kassler
    - Ansjovistorsk med potatismos
    - Pasta o tonfiskgratäng

    Fredag hemgjord pizza
    Lördag entrecote, rotfruktsgratäng, trattkantarellsås
    Söndag fajitas
  4. 2
    Vi ska äta blodpudding! Det är något som vi inte haft sen barnen var små, ingen jättefavoriträtt men jag drabbades av nån slags spar-iver och ICA hade tre blodpudding för 20:- denna vecka så då slog jag till. Ska servera dem som Per Morberg gör, med stekt rödlök o äpple som tillbehör, förutom bacon o lingon. Tror det blir helt OK, jag gillar äpple till mat, tycker det passar bra till!

    Övriga dagar blir det:

    - Broccoligratäng med kassler
    - Ansjovistorsk med potatismos
    - Pasta o tonfiskgratäng

    Fredag hemgjord pizza
    Lördag entrecote, rotfruktsgratäng, trattkantarellsås
    Söndag fajitas
  5. Medlem sedan
    May 2001
    #3
    Ny vecka ja - vore skönt med bättre planering - men har utlandsbesök så lite hattigt känns det som.
    - finsk korvsoppa/gryta (en m potatis, en med kål till mig och maken)
    - ceasarsallad
    - wok med lövbiff
    - jordärtskockssoppa o våfflor
    - tacos - veggo finns - med valnötter, magiskt god, men lillingen är allergisk så det finns med kyckling
    - lör - trol ostpajjer med valfria tillbehör, rom o gräddfil, rostbiff, oliver tomatsallad
    - lax och spenatlasagne (restlax gravad från i julas)
    Joo - en helveggo, inte så mycket kött till ostpajerna. O en soppdag. Går åt rätt håll!
  6. 3
    Ny vecka ja - vore skönt med bättre planering - men har utlandsbesök så lite hattigt känns det som.
    - finsk korvsoppa/gryta (en m potatis, en med kål till mig och maken)
    - ceasarsallad
    - wok med lövbiff
    - jordärtskockssoppa o våfflor
    - tacos - veggo finns - med valnötter, magiskt god, men lillingen är allergisk så det finns med kyckling
    - lör - trol ostpajjer med valfria tillbehör, rom o gräddfil, rostbiff, oliver tomatsallad
    - lax och spenatlasagne (restlax gravad från i julas)
    Joo - en helveggo, inte så mycket kött till ostpajerna. O en soppdag. Går åt rätt håll!
  7. Medlem sedan
    Jul 2003
    #4
    Vår vecka:
    mån sobanudlar med aubergine, mango och stekt tofu
    tis trattkantarellsoppa och våfflor
    ons kalvfärsbullar i tomatsås, tagliatelle
    tors kyckling i ugn, rotsaker
    fre fisk, får se vad de har... röding kanske?
    lör tjälknöl och potatisgratäng (det var önskemål från dottern)
    sön hemgjord ravioli med ostfyllning (4 ostar) och valnötssås

    Tre vego här med!
  8. 4
    Vår vecka:
    mån sobanudlar med aubergine, mango och stekt tofu
    tis trattkantarellsoppa och våfflor
    ons kalvfärsbullar i tomatsås, tagliatelle
    tors kyckling i ugn, rotsaker
    fre fisk, får se vad de har... röding kanske?
    lör tjälknöl och potatisgratäng (det var önskemål från dottern)
    sön hemgjord ravioli med ostfyllning (4 ostar) och valnötssås

    Tre vego här med!
  9. Medlem sedan
    Jan 2001
    #5
    Fiskhamburgare låter intressant. Hur gör du dem?
  10. 5
    Fiskhamburgare låter intressant. Hur gör du dem?
  11. Medlem sedan
    Oct 2014
    #6
    Egentligen kan man ta vilka fisksorter som helst men ungefär så här:

    200 g kräftstjärtar och skalade räkor.
    500 g fisk, torsk, lax eller annan fast fisk.
    en halv tsk örtsalt
    svartpeppar efter smak
    cayennepeppar, en dutt efter smak.
    1 ägg
    ett par tsk vetemjöl.
    några matskedar grädde.
    Rör i hop allt till en smet i mixern, men spara gärna några räkor eller kräftstjärtar till garnering.
    Forma till biffar eller stek burgare

    stek dem i smör och servera med tillbehör. Man kan välja att panera dem i ströbröd eller steka dem utan. Gott vilket som och om man panerar så är det gott att ha någon krydda i ströbrödet som citronpeppar, lite dill eller något gott som passar.
  12. 6
    Egentligen kan man ta vilka fisksorter som helst men ungefär så här:

    200 g kräftstjärtar och skalade räkor.
    500 g fisk, torsk, lax eller annan fast fisk.
    en halv tsk örtsalt
    svartpeppar efter smak
    cayennepeppar, en dutt efter smak.
    1 ägg
    ett par tsk vetemjöl.
    några matskedar grädde.
    Rör i hop allt till en smet i mixern, men spara gärna några räkor eller kräftstjärtar till garnering.
    Forma till biffar eller stek burgare

    stek dem i smör och servera med tillbehör. Man kan välja att panera dem i ströbröd eller steka dem utan. Gott vilket som och om man panerar så är det gott att ha någon krydda i ströbrödet som citronpeppar, lite dill eller något gott som passar.
  13. Medlem sedan
    Jan 2001
    #7
    Tack! Serverar du dem med hamburgerbröd och sallad eller som biffar med tillbehör?
  14. 7
    Tack! Serverar du dem med hamburgerbröd och sallad eller som biffar med tillbehör?
  15. Medlem sedan
    Oct 2014
    #8
    Jopp eller båda delarna. I bland som hamburgare med diverse tillbehör och i bland med pressad potatis och någon cf så.
  16. 8
    Jopp eller båda delarna. I bland som hamburgare med diverse tillbehör och i bland med pressad potatis och någon cf så.
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar