Skrivet: 2015-03-03, 10:26
#1
3 dagar gammal köttfärssås
förvarad i kyl.
Skulle ni äta det?
och nej det är inte min kyl det handlar om för så länge skulle jag inte spara mat i kyl.
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.
förvarad i kyl.
Skulle ni äta det?
och nej det är inte min kyl det handlar om för så länge skulle jag inte spara mat i kyl.
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.
Jag hade ätit det utan problem, jag går på lukt och smak, smakar det bra, luktar det bra och obruten kylkedja. Inga problem såhär års.
Här kan vi utan problem spara köttfärssås i 3-4 dagar i kylen.
att kylkedjan var obruten
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.
Absolut! Skulle dock vara noga med att värma den ordentligt, gärna koka den 5 minuter innan jag åt den. Ser inga som helst problem med det, sparar ofta mat så länge (hatar att slänga mat).
Varför skulle du inte spara lagad mat 3 dagar i kylen? Beror givetvis på vad det är med det finns ju mängder med mat rätter som har längre hållbarhet än så..Jupp, under förutsättning att jag vet att det är ok hanterat och att det ser fräscht ut så skulle jag äta köttfärsåsen.
så hoppas det skötts ordentligt.
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.
efter senast
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.
Skolkök? Då har man säkert varit extra noga med att gå från varmt (servering) till att kyla ned ordentligt och då är det säkert inga problem.
I hemmet säger jag som övriga som svarat - säkert inga problem, kolla lukt och värm upp ordentligt.
hemma har man ju mer koll
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.
Självklart. Bara den värms upp ordentligt. Om det var i skolkök är väl personalen utbildad och vet detta - eller tycker du de hellre borde slängt all köttfärssås?
Varför? Slänger du andra livsmedel i förtid också? Läser nu att detta var i skolvärlden och då kan jag iof ha mer funderingar om detta. De har tydliga regler för vad som gäller angående rester och jag tror att de följer dom. Om inte annat så får du väl belysa frågan med kostansvarig på enheten. Hur vet du att maten inte varit fryst emellan serveringarna?
Köttfärsen har säkert inte ens varit ute i matsalen, om det lagades för mkt har den kanske bara varit kvar i sina matbehållare.
hellre det än att bli dålig
Har efter restaurangmat blivit matförgiftad 2 gånger och de ska ju också veta gängse regler.
Att det inte varit fryst är förstås bara en gissning...Jag tror bara att de haft det i kyl.
Undrar om de ens har frysar?
Det hade de inte på den skola där jag arbetade.
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.
Amen du, då vet du ju inte ens om den faktiskt varit fryst... Är du upprörd över att de serverat köttfärsen?
utbildning ger inte alltid det den ska.
Med 2 matförgiftningar i bagaget så är jag försiktig
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.
just den frågan om tillgång till frysar.
Jag tycker inte att man serverar 3 dagar "gammal" mat.
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.
Om jag lite försiktigt påpekar här, förstår du då vad jag menar med det jag skrev för några dagar sen om att du verkar leta "orättvisor" och fel som begås, och som du kan uppröra dig över?....
Tar det inte väldigt mycket ork och tid att engagera sig så hårt i alla möjliga småsaker?...
Ursäkta, men det där med att maila är ju bara fruktansvärt pinsamt. Man tror ju knappt det är sant! Jag blir mållös...
Så, maten serverades igår? Och hur många har hittills blivit matförgiftade? Har du själv blivit matförgiftad av att äta i det skolköket någon gång, eller dina barn?
Så kan det förstås vara. Ännu mindre anledning till oro med andra ord då