Vet inte varför jag kom att tänka på det, men för något år sedan höll en hel massa personer på mitt jobb på och 5:2-dietade (för mig en fullkomligt obegriplig diet ). Nu har jag inte hört någon ens nämna den på flera månader...
Håller ni på med 5:2 just nu?
Känner ni någon som kör 5:2 just nu?
Jag är rätt fascinerad av den här typen av fenomen, plötsligt ska "alla" hålla på med det... Jag minns när min pappa och hans sambo levde på kålsoppa (typ) i två månader för ca 20 år sedan, då gjorde "alla" det
5:2-dieten har försvunnit va? Vet inte varför jag kom att tänka på det, men för något år sedan höll en hel massa personer på mitt jobb på och 5:2-dietade (för mig en fullkomligt obegriplig diet ). Nu har jag inte hört någon ens nämna den på flera månader...
Håller ni på med 5:2 just nu?
Känner ni någon som kör 5:2 just nu?
Jag är rätt fascinerad av den här typen av fenomen, plötsligt ska "alla" hålla på med det... Jag minns när min pappa och hans sambo levde på kålsoppa (typ) i två månader för ca 20 år sedan, då gjorde "alla" det
Jag känner ingen som kör den just nu, läser emellanåt på nätet om de som kör den. Jag kan känna att svältdieter öht håller ej i längden. Iaf inte om man ska sköta ett jobb....
LCHF kommer ju stort nu, eller har ju varit på gång länge iofs. Dock är det ju ingen diet enligt förespråkarna. Mer en livsstil som ger hållbarhet vad gäller maten hela livet.
Där vet jag många som ännu behöver gå ner i vikt kombinerar med 16:8 då de vill boosta viktnedgång. Samt att de vid platåer kan köra 2-5 dagars ost- och äggdiet för att kicka igång viktnedgången igen.
Jag minns danska rigshospitalets diet för typ 15 år sedan. Man skulle bara äta kött, ägg och kaffe typ i två veckor.
3
Jag känner ingen som kör den just nu, läser emellanåt på nätet om de som kör den. Jag kan känna att svältdieter öht håller ej i längden. Iaf inte om man ska sköta ett jobb....
LCHF kommer ju stort nu, eller har ju varit på gång länge iofs. Dock är det ju ingen diet enligt förespråkarna. Mer en livsstil som ger hållbarhet vad gäller maten hela livet.
Där vet jag många som ännu behöver gå ner i vikt kombinerar med 16:8 då de vill boosta viktnedgång. Samt att de vid platåer kan köra 2-5 dagars ost- och äggdiet för att kicka igång viktnedgången igen.
Jag minns danska rigshospitalets diet för typ 15 år sedan. Man skulle bara äta kött, ägg och kaffe typ i två veckor.
Ja jag känner 1 person som håller på. Jag tror dock inte att det ger en önskade effekten, att gå ner i vikt, utan mer att h*n inte går upp i vikt. Jag ser i alla fall inte att personen går ner i vikt och h*n har hållt på ganska länga nu.
Visst går det trender i dieter, precis som i träningsformer, kläder och en massa annat. Vad nästa trend blir vet jag inte riktigt,,,raw food kanske?
4
Ja jag känner 1 person som håller på. Jag tror dock inte att det ger en önskade effekten, att gå ner i vikt, utan mer att h*n inte går upp i vikt. Jag ser i alla fall inte att personen går ner i vikt och h*n har hållt på ganska länga nu.
Visst går det trender i dieter, precis som i träningsformer, kläder och en massa annat. Vad nästa trend blir vet jag inte riktigt,,,raw food kanske?
Haha, den där soppdieten minns jag också och ffa att ju mer man åt, ju mer skulle man gå ned Självklart gick man ned i vikt drastiskt då soppan knappt innehöll några kalorier men detta magiska tänk har jag lite svårt för.
Jag vet faktiskt ett tiotal som inte har släppt 5:2-varianten riktigt och har en hel del LCHF-anhängare i omgivningen. Har nog provat de flesta varianter (även de som nämns ovan) men det enda jag trivs med är att röra på sig mer och äta vettigt.
5
Haha, den där soppdieten minns jag också och ffa att ju mer man åt, ju mer skulle man gå ned Självklart gick man ned i vikt drastiskt då soppan knappt innehöll några kalorier men detta magiska tänk har jag lite svårt för.
Jag vet faktiskt ett tiotal som inte har släppt 5:2-varianten riktigt och har en hel del LCHF-anhängare i omgivningen. Har nog provat de flesta varianter (även de som nämns ovan) men det enda jag trivs med är att röra på sig mer och äta vettigt.
Ju större hypen är kring något desto mer brukar det väl falla i glömska sedan, eller? Jo, jag har också reflekterat på att man inte hör speciellt mycket om 5:2 numera.
Håller inte på. Dieter är inget för mig.
Känner ingen som håller på heller.
Har inte den blekaste om nästa trenddiet och bryr mig väl inte heller nämnvärt.
Fast 5:2 är nog den enda dieten jag åtminstone blivit lite nyfiken på. Reportaget i Vetenskapens Värld på SVT med Mosley var rätt intressant och övertygande - kanske mer när det gäller andra aspekter än just viktnedgång. Men eftersom jag är en person som får migränartad huvudvärk om jag hoppar över en lunch eller bara tar den alldeles för sent, så har jag svårt att se hur jag skulle klara av det. Räkna kalorier orkar jag inte heller pyssla med.
6
Ju större hypen är kring något desto mer brukar det väl falla i glömska sedan, eller? Jo, jag har också reflekterat på att man inte hör speciellt mycket om 5:2 numera.
Håller inte på. Dieter är inget för mig.
Känner ingen som håller på heller.
Har inte den blekaste om nästa trenddiet och bryr mig väl inte heller nämnvärt.
Fast 5:2 är nog den enda dieten jag åtminstone blivit lite nyfiken på. Reportaget i Vetenskapens Värld på SVT med Mosley var rätt intressant och övertygande - kanske mer när det gäller andra aspekter än just viktnedgång. Men eftersom jag är en person som får migränartad huvudvärk om jag hoppar över en lunch eller bara tar den alldeles för sent, så har jag svårt att se hur jag skulle klara av det. Räkna kalorier orkar jag inte heller pyssla med.
Jag mår väldigt bra av periodisk fasta, som man väl kallar 16:8-dieten. Jag äter inte så alla dagar i veckan, men jag kör lite då och då så att jag faktiskt väntar tills jag blir hungrig innan jag äter - och då kan det handla om sen eftermiddag
11
Jag mår väldigt bra av periodisk fasta, som man väl kallar 16:8-dieten. Jag äter inte så alla dagar i veckan, men jag kör lite då och då så att jag faktiskt väntar tills jag blir hungrig innan jag äter - och då kan det handla om sen eftermiddag
Jag äter inte enligt några andra dieter alls. Äter godis och chips på helgerna, men håller igen på sådant under veckorna och tränar mycket styrketräning - ca 3-4 gånger i veckan. Det har i alla fall varit framgångskonceptet för de 17 kg jag har gått ner på fyra år - från 73 till 56. Gått från BMI på 28,9 till 22,1.
14
Jag äter inte enligt några andra dieter alls. Äter godis och chips på helgerna, men håller igen på sådant under veckorna och tränar mycket styrketräning - ca 3-4 gånger i veckan. Det har i alla fall varit framgångskonceptet för de 17 kg jag har gått ner på fyra år - från 73 till 56. Gått från BMI på 28,9 till 22,1.
Nya trenden är redan här: att förkasta allt vad dieter heter. Fast diet, beroende på sammanhang, helt enkelt kan stå för kosthållning. Och nån form av kosthållning är ju nödvändig för de flesta, och många har en ganska medveten sådan.
Det går mode i allt. Ett tag var det bara ViktVäktarna som gällde, ett tag rådde total fettfobi, ett tag åt "alla" enligt LCHF (fast många sade sig göra det fast de inte gjorde det utan "bara" reducerade kolhydraterna lite och hade extra bearnaisesås på grillkvällen), ett tag var 5:2 det som alla pratade om o s v. Jag tror att många försöker äta ungefär så fortfarande eftersom det är en ganska o-konstig kosthållning egentligen men det är inte samma hype kring det.
16
Nya trenden är redan här: att förkasta allt vad dieter heter. Fast diet, beroende på sammanhang, helt enkelt kan stå för kosthållning. Och nån form av kosthållning är ju nödvändig för de flesta, och många har en ganska medveten sådan.
Det går mode i allt. Ett tag var det bara ViktVäktarna som gällde, ett tag rådde total fettfobi, ett tag åt "alla" enligt LCHF (fast många sade sig göra det fast de inte gjorde det utan "bara" reducerade kolhydraterna lite och hade extra bearnaisesås på grillkvällen), ett tag var 5:2 det som alla pratade om o s v. Jag tror att många försöker äta ungefär så fortfarande eftersom det är en ganska o-konstig kosthållning egentligen men det är inte samma hype kring det.
Jag vet vad nästa trend blir. Den finns redan i USA och är därför - med automatik - på väg hit. Den heter "clean food" och betyder egentligen inget annat än ekologisk mat. Den stora skillnaden är att även USA nu har upptäckt ekologisk mat, och då förvandlas det genast till frälsningslära med ett varumärke. Om ett par år kommer vi alla att tvingas kalla ekologisk mat för "clean food". Var så säkra. Och kom ihåg var ni läste det först!
17
Jag vet vad nästa trend blir. Den finns redan i USA och är därför - med automatik - på väg hit. Den heter "clean food" och betyder egentligen inget annat än ekologisk mat. Den stora skillnaden är att även USA nu har upptäckt ekologisk mat, och då förvandlas det genast till frälsningslära med ett varumärke. Om ett par år kommer vi alla att tvingas kalla ekologisk mat för "clean food". Var så säkra. Och kom ihåg var ni läste det först!
Du var tyvärr inte först. Mina barns kompisars mamma lägger ut en massa (vadheterdet) haschtags?? varje dag på eatclean# cleanfood# och så är det bara en massa frukter och grönsaker. Det set iofs gott ut men snacka om dyrt när det handlar om frukost, lunsh och middag + mellanmål varje dag. Allt färskt och fräscht.
Visst köper vi ekologiskt men inte att vi har färska (inte ens hemplockade och frysta) hallon, blåbär osv varje dag.
19
Du var tyvärr inte först. Mina barns kompisars mamma lägger ut en massa (vadheterdet) haschtags?? varje dag på eatclean# cleanfood# och så är det bara en massa frukter och grönsaker. Det set iofs gott ut men snacka om dyrt när det handlar om frukost, lunsh och middag + mellanmål varje dag. Allt färskt och fräscht.
Visst köper vi ekologiskt men inte att vi har färska (inte ens hemplockade och frysta) hallon, blåbär osv varje dag.
Nej, det är sant, och jag har redan konstaterat det. Och som du säger skall väl begreppet specificeras till mat av rena, ekologiska råvaror. (Däremot har jag inte sett att det bara får vara vegetarisk kost.) Nåväl, är det stort "over there", så är det snart stort även här.
20
Nej, det är sant, och jag har redan konstaterat det. Och som du säger skall väl begreppet specificeras till mat av rena, ekologiska råvaror. (Däremot har jag inte sett att det bara får vara vegetarisk kost.) Nåväl, är det stort "over there", så är det snart stort även här.
Kära besökare.
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.