Bered er på en chock!
Ordet är fritt
  1. Medlem sedan
    Aug 2006
    #1

    Bered er på en chock!

    Jag, kvinnan som hatar att baka, har... bakat! Frivilligt! Och ska t o m bjuda på resultatet!

    Faktum är att det blev bra. Inte jättesnyggt men gott Jag bakade focaccia med örtsmör och tomat i. Helt fantastiskt. Jag får kämpa för att inte äta upp hälften innan gästerna kommer
  2. 1
    Bered er på en chock! Jag, kvinnan som hatar att baka, har... bakat! Frivilligt! Och ska t o m bjuda på resultatet!

    Faktum är att det blev bra. Inte jättesnyggt men gott Jag bakade focaccia med örtsmör och tomat i. Helt fantastiskt. Jag får kämpa för att inte äta upp hälften innan gästerna kommer
  3. Pyssling
    #2
    Focaccia är så gott! Kul att det blev lyckat, jag är inte heller någon hejare på att baka, men ibland så lyckas det och då blir man ju så nöjd med sig själv
  4. 2
    Focaccia är så gott! Kul att det blev lyckat, jag är inte heller någon hejare på att baka, men ibland så lyckas det och då blir man ju så nöjd med sig själv
  5. Medlem sedan
    Aug 2011
    #3
    Plötsligt händer det!
    Focaccia är fantastiskt gott och lättbakat. Gör gärna en vitlökssås att doppa brödet i. Mums!
    *I need some fine wine and you, you need to be nicer...*
  6. 3
    Plötsligt händer det!
    Focaccia är fantastiskt gott och lättbakat. Gör gärna en vitlökssås att doppa brödet i. Mums!
  7. Medlem sedan
    Jul 2003
    #4
    Hur smidigt och hur gott som helst. Barnen tjatar jämnt om att jag ska baka focaccia och då gör jag det ändå rätt ofta.

    Du får definierar focaccia-bak som något annat än vanlig bakning, så gör du det säkert fler gånger.
  8. 4
    Hur smidigt och hur gott som helst. Barnen tjatar jämnt om att jag ska baka focaccia och då gör jag det ändå rätt ofta.

    Du får definierar focaccia-bak som något annat än vanlig bakning, så gör du det säkert fler gånger.
  9. Medlem sedan
    Mar 2003
    #5
    Lät supergott! Här har vi också roat oss med att baka underbart god rabarberpaj och vaniljsås. Fick också kämpa för att inte ta en tredje portion
  10. 5
    Lät supergott! Här har vi också roat oss med att baka underbart god rabarberpaj och vaniljsås. Fick också kämpa för att inte ta en tredje portion
  11. Medlem sedan
    Nov 2003
    #6
    Vad du är duktig. Jag följer ditt exempel och bakar årets omgång av kanelbullar!
  12. 6
    Vad du är duktig. Jag följer ditt exempel och bakar årets omgång av kanelbullar!
  13. Medlem sedan
    Apr 2001
    #7
    Åh, det är gott det. Har bakarhatartanten något recept att förtälja månntro?
  14. 7
    Åh, det är gott det. Har bakarhatartanten något recept att förtälja månntro?
  15. Medlem sedan
    Aug 2006
    #8
    Absolut!
    Rör ut 25 g jäst i 3 dl ljummet vatten, 3 msk honung, 1/2 dl olivolja och en nypa flingsalt. Arbeta in 7 dl vetemjöl lite i taget, arbeta degen ca 5 minuter. Låt jäsa i bunke 35 min.

    Smörj en stor eller två mindre ugnsformar med olivolja och strö över flingsalt. Tryck ut degen i formen. Låt jäsa ca 30 min.

    Gör små hål med tummen. Klicka ner smör smaksatt med franska örter och vitlök. Tryck ner halverade cocktailtomater i degen, ringla över lite olivolja och strö över mer salt.

    Grädda i varmluftsugn ca 10 min på 220 grader.
  16. 8
    Absolut!
    Rör ut 25 g jäst i 3 dl ljummet vatten, 3 msk honung, 1/2 dl olivolja och en nypa flingsalt. Arbeta in 7 dl vetemjöl lite i taget, arbeta degen ca 5 minuter. Låt jäsa i bunke 35 min.

    Smörj en stor eller två mindre ugnsformar med olivolja och strö över flingsalt. Tryck ut degen i formen. Låt jäsa ca 30 min.

    Gör små hål med tummen. Klicka ner smör smaksatt med franska örter och vitlök. Tryck ner halverade cocktailtomater i degen, ringla över lite olivolja och strö över mer salt.

    Grädda i varmluftsugn ca 10 min på 220 grader.
  17. Medlem sedan
    Aug 2006
    #9
  18. Medlem sedan
    Apr 2001
    #10
    Tack snälla, det ska jag prova. Jag har bara testat fuskvarianten hittills (alltså den med något specialmjöl som kostar skjortan) så det ska bli kul med något annat.
  19. 10
    Tack snälla, det ska jag prova. Jag har bara testat fuskvarianten hittills (alltså den med något specialmjöl som kostar skjortan) så det ska bli kul med något annat.
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar