Skrivet: 2015-08-04, 14:46
#1
Matkostnader..
... pratade vi ju om härom dagen. Och vi skulle som sagt kunna få ner dem en bra bit men också kassta/kassera mindre mat/livsmedel om vi planerade lite bättre och organiserade våra inköp. Förra veckan slog vi näven i bordet åt varandra/oss själva och beslöt att nu får det vara nog. Vi ska återgå till en gemensam veckohandling och en komplettering av t ex mjölk och färska grönsaker vid behov, så som vi gjorde förr. Vi ska göra en ungefärlig veckomatsedel vad gäller middagarna dagen innan vi handlar (luncher finns det ofta att fixa i form av rester t ex i kyl eller frys), och kolla av ordentligt både vad vi har hemma och var vi bör handla vissa saker (reklamblad är bra ibland). Och så ska det kastas minimalt, nästan bli en sport av det
Nu en senaste tiden har vi kunnat handla lite hipp som happ utan att kommunicera med varandra så att vi t ex plötsligt hade halva kylen full med mjölk som behöver drickas upp innan veckans slut. Det finns en gräns för hur mycket pannkakor vi pallar steka av den liksom Eller så tänkte jag "åh det kan vi ha till middag idag" när jag var i affären samtidigt som han tänkte detsamma om nåt annat i en annan affär och så blev det tokigt. Eller så hade vi usel koll på vad som fanns hemma och så blev det fel på det viset. Och storpack i all ära, men när det gäller vissa saker gör vi inte slut på det innan det blir för gammalt och då är det ju ingen vits. O s v.
Hur går det? Jo hittills går det bra Veckan som gått har vi med visst modifiering utifrån humör och andra spontana åtaganden följt middagsplaneringen utan att det känns trists eller så. En kompletteringshandling har det blivit och då främst i form av grönsaker och mjölk. I princip ingenting har åkt i soporna, i princip bara det lilla som lämnats kvar på tallrikarna, och några tomater som förvarats för tättslutande åkte i trädgdårdstunnan och tas omhand på det sättet. Stekskyn från kycklingstekningen en dag togs omhand för att användas i kycklinggryta en annan. Konserverade tomater som blev över från färssåskokningen blev till barbecuesås till helgens grillning. Ja lite sånt.
Nu förväntar jag mig en del slarv dock, jag känner mig själv men det känns som en bra början. Blir det sedan en ekonomisk vinst också är det en bonus.