"Mitt" smör tillverkas inte längre! Har varit trogen min gula låda med Milda smörgåsmargarin i många år, men nu finns den inte längre på hyllorna i mataffären... Får de verkligen göra på det sättet?! Vad ska man nu bre på sin frukostmacka? Senast blev det Bregott, vilket fick ett "hyfsat gott" från ena sonen, men jag är inte helt nöjd. Flora får bli nästa försök, tror jag. Har ni någon favorit i detta viktiga ämne? Jag ser framför mig hur jag kommer få jobba mig igenom hela sortimentet, i kampen om att hitta något som smakar "rätt" på den där knäckemackan på kvällen. Ska jag verkligen behöva avstå kvällsmackan, för att rätt smör inte längre finns?!
Dessutom är jag förkyld också, så livet är riktigt tufft just nu... :-)
1
Dagens i-landsproblem "Mitt" smör tillverkas inte längre! Har varit trogen min gula låda med Milda smörgåsmargarin i många år, men nu finns den inte längre på hyllorna i mataffären... Får de verkligen göra på det sättet?! Vad ska man nu bre på sin frukostmacka? Senast blev det Bregott, vilket fick ett "hyfsat gott" från ena sonen, men jag är inte helt nöjd. Flora får bli nästa försök, tror jag. Har ni någon favorit i detta viktiga ämne? Jag ser framför mig hur jag kommer få jobba mig igenom hela sortimentet, i kampen om att hitta något som smakar "rätt" på den där knäckemackan på kvällen. Ska jag verkligen behöva avstå kvällsmackan, för att rätt smör inte längre finns?!
Dessutom är jag förkyld också, så livet är riktigt tufft just nu... :-)
Bregott är det enda som gäller för mig, margarin har inte kommit innanför mina väggar sedan jag flyttade hemifrån. OK sambon gillar Lätta, men det får han ha i fred. Men innan dess så har jag inte köpt margarin alls.
2
Bregott är det enda som gäller för mig, margarin har inte kommit innanför mina väggar sedan jag flyttade hemifrån. OK sambon gillar Lätta, men det får han ha i fred. Men innan dess så har jag inte köpt margarin alls.
Mitt favoritsmörgåsmargarin Flora (det normalsaltade) var borta under några år och då fick just Milda i gul låda duga. Inte riktigt lika gott, men helt ok. Så jag tror nog att du kan gå över till Flora istället
Eftersom jag sällan har pålägg utan just bara smör (ja, margarin, då riktigt smör tycker jag är ganska äckligt) så är det viktigt att det smakar rätt så jag förstår dig!
Lycka till och krya på dig!
3
Mitt favoritsmörgåsmargarin Flora (det normalsaltade) var borta under några år och då fick just Milda i gul låda duga. Inte riktigt lika gott, men helt ok. Så jag tror nog att du kan gå över till Flora istället
Eftersom jag sällan har pålägg utan just bara smör (ja, margarin, då riktigt smör tycker jag är ganska äckligt) så är det viktigt att det smakar rätt så jag förstår dig!
Flora gillar jag (fast ingen annan verkar det som i min omgivning de vil ha mer smörsmak) Har haft det sen jag var barn. Det är lätt att bre och gott.
Bregott är ju stenhårt att bre från kylen, funkar inte, hur brer man franskbröd med det liksom, det smulas ju sönder.
5
Flora gillar jag (fast ingen annan verkar det som i min omgivning de vil ha mer smörsmak) Har haft det sen jag var barn. Det är lätt att bre och gott.
Bregott är ju stenhårt att bre från kylen, funkar inte, hur brer man franskbröd med det liksom, det smulas ju sönder.
Det kan vara lite hårt, ja
Bregott Mellan är mjukare, så det funkar bra att bra.
Annars är det lätt att ta fram smöret i tid eller köra det en kort stund i micron. Eller så skrapar man av tunt, tunt smör och värmer upp det med smörkniven, genom att bearbeta smöret några sekunder. Plättlätt
6
Det kan vara lite hårt, ja
Bregott Mellan är mjukare, så det funkar bra att bra.
Annars är det lätt att ta fram smöret i tid eller köra det en kort stund i micron. Eller så skrapar man av tunt, tunt smör och värmer upp det med smörkniven, genom att bearbeta smöret några sekunder. Plättlätt
Skälet till det är inte nödvändigtvis smaken eller så utan att Bregott är alldeles för hårt när man tar det direkt ur kylen. Om jag hade varit sådan att jag hade dukat fram allt till frukost, väntat på att alla kommer och sätter sig och så så hade Bregott varit utomordentligt.
Så är det inte hemma hos mig, utan jag brer mina mackor och skall göra det NU. Då behöver jag något som är mjukt nog att bre omedelbart.
Vem som helst kan bli förlåten när de haft fel.
Det svåra är att bli förlåten för att du har haft rätt!
Värd hos Allt för Föräldrar
9
Jag kör med Lätta Skälet till det är inte nödvändigtvis smaken eller så utan att Bregott är alldeles för hårt när man tar det direkt ur kylen. Om jag hade varit sådan att jag hade dukat fram allt till frukost, väntat på att alla kommer och sätter sig och så så hade Bregott varit utomordentligt.
Så är det inte hemma hos mig, utan jag brer mina mackor och skall göra det NU. Då behöver jag något som är mjukt nog att bre omedelbart.
Här har mitt "nyttig-mat-tänk" fått styra över mina smaklökar, för EGENTLIGEN så är Flora mitt favoritsmörgåsmargarin, men numera köper vi bara Bregott. Eftersom jag vill ha extrasaltat, så är inte ekologiskt ett alternativ, men jag tycker att jag har gått halvvägs i alla fall
11
Här har mitt "nyttig-mat-tänk" fått styra över mina smaklökar, för EGENTLIGEN så är Flora mitt favoritsmörgåsmargarin, men numera köper vi bara Bregott. Eftersom jag vill ha extrasaltat, så är inte ekologiskt ett alternativ, men jag tycker att jag har gått halvvägs i alla fall
Tackar så mycket till alla, för erat input i denna viktiga fråga! :-) Låter som om Flora är värt ett försök i alla fall. Bredbarheten hos de olika sorterna hade jag inte ens reflekterat över, utan bara smaken, så nu blev ju det här ännu svårare. Vad gör man om man hittar ett som är gott, men för hårt?! Den där proceduren med mikro och allt verkar jobbigt. Man kanske rent av skulle skaffa ko och göra eget smör, fast det är nog ännu jobbigare än att mikra köpesmör...
13
Tackar så mycket till alla, för erat input i denna viktiga fråga! :-) Låter som om Flora är värt ett försök i alla fall. Bredbarheten hos de olika sorterna hade jag inte ens reflekterat över, utan bara smaken, så nu blev ju det här ännu svårare. Vad gör man om man hittar ett som är gott, men för hårt?! Den där proceduren med mikro och allt verkar jobbigt. Man kanske rent av skulle skaffa ko och göra eget smör, fast det är nog ännu jobbigare än att mikra köpesmör...
Jag har ju svårt att tro att något margarin kan vara godare än riktigt smör. Tidigare trodde man ju att margarin var nyttigare, men det är väl numera en övergiven idé. Själv kör jag med ekologiskt Bregott.
18
Jag har ju svårt att tro att något margarin kan vara godare än riktigt smör. Tidigare trodde man ju att margarin var nyttigare, men det är väl numera en övergiven idé. Själv kör jag med ekologiskt Bregott.
Ett förträffligt ungkarlstips: Skär upp allt bröd i skivor och frys in det. Sedan tar man bara ut de skivor man behöver för varje måltid. De frysta skivorna är plättlätta att bre, och tinar lagom till dess man skall trycka in dem i ansiktet.
19
Ett förträffligt ungkarlstips: Skär upp allt bröd i skivor och frys in det. Sedan tar man bara ut de skivor man behöver för varje måltid. De frysta skivorna är plättlätta att bre, och tinar lagom till dess man skall trycka in dem i ansiktet.
Du behöver inte ha det i kylskapet, det gar att ha det framme, sa det blir lätt att bre. Mycket nyttigare än alla kemiskt framstâllda margariner.
Det snabbaste sättet för en förälder att tilldra sig ett barns uppmärksamhet är att sätta sig ner och se ut att ha det bekvämt.
20
men vanligt smör da?? Du behöver inte ha det i kylskapet, det gar att ha det framme, sa det blir lätt att bre. Mycket nyttigare än alla kemiskt framstâllda margariner.
Kära besökare.
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.