BBQ Pomegranate Tofu
Mat & dryck
  1. Medlem sedan
    Feb 2003
    #1

    BBQ Pomegranate Tofu

    På begäran kommer här receptet

    1 paket (helst 400g) fast tofu
    några msk olja
    några msk ljus soja

    sås:
    rapsolja och lite sesamolja
    2 schalottenlökar, hackade
    2 vitlöksklyftor, hackade
    1/2 tsk kinesisk 5-spices (kan ersättas med kanel, anis, chili, nejlika, fänkål, och man kan gärna ta lite mer)
    ca 5 dl buljong
    ca 1 dl tomatpuré
    4 msk jordnötssmör
    2 msk granatäppelmelass (mer om man vill)
    några msk ljus soja
    några msk lönnsirap
    1/2 tsk flytande rökarom

    Blanda olja och soja, skär tofun i skivor och vänd den i blandningen så den täcks på båda sidor. Lägg tofun i en form och baka i ugnen, 175 grader, 15 minuter.

    Fräs vitlök, schalotten och kryddor i olja, häll sedan i buljongen och låt koka upp. hälli övriga ingredienser och koka upp igen. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning tills tofun i ugnen är klar.

    Ta ut tofun, häll över såsen och blanda runt. Ställ in i ugnen igen, ca 10 min. Färdigt!

    Extra gott blir det att servera med kokosris. Det går också blanda t.ex. broccolibuketter, sockerärter eller någon annan god grönsak med tofun och såsen innan man ställer in det i ugnen.
  2. 1
    BBQ Pomegranate Tofu På begäran kommer här receptet

    1 paket (helst 400g) fast tofu
    några msk olja
    några msk ljus soja

    sås:
    rapsolja och lite sesamolja
    2 schalottenlökar, hackade
    2 vitlöksklyftor, hackade
    1/2 tsk kinesisk 5-spices (kan ersättas med kanel, anis, chili, nejlika, fänkål, och man kan gärna ta lite mer)
    ca 5 dl buljong
    ca 1 dl tomatpuré
    4 msk jordnötssmör
    2 msk granatäppelmelass (mer om man vill)
    några msk ljus soja
    några msk lönnsirap
    1/2 tsk flytande rökarom

    Blanda olja och soja, skär tofun i skivor och vänd den i blandningen så den täcks på båda sidor. Lägg tofun i en form och baka i ugnen, 175 grader, 15 minuter.

    Fräs vitlök, schalotten och kryddor i olja, häll sedan i buljongen och låt koka upp. hälli övriga ingredienser och koka upp igen. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning tills tofun i ugnen är klar.

    Ta ut tofun, häll över såsen och blanda runt. Ställ in i ugnen igen, ca 10 min. Färdigt!

    Extra gott blir det att servera med kokosris. Det går också blanda t.ex. broccolibuketter, sockerärter eller någon annan god grönsak med tofun och såsen innan man ställer in det i ugnen.
  3. Medlem sedan
    Apr 2002
    #2
    Det lät smaskens! Var har du köpt granatäpplemelass och rökarom? Hur gör du kokosris? Bara kokosflingor i vanligt ris eller?
  4. 2
    Det lät smaskens! Var har du köpt granatäpplemelass och rökarom? Hur gör du kokosris? Bara kokosflingor i vanligt ris eller?
  5. Medlem sedan
    Nov 1999
    #3
    Rökarom finns i välsorterade mataffärer. Liquid smoke brukar den heta. Granatäpplemelassen skulle jag gissa kan hittas på en orientlivs.
  6. 3
    Rökarom finns i välsorterade mataffärer. Liquid smoke brukar den heta. Granatäpplemelassen skulle jag gissa kan hittas på en orientlivs.
  7. Medlem sedan
    Feb 2001
    #4
    Är det samma som granatäppelkoncentrat/juice?
  8. 4
    Är det samma som granatäppelkoncentrat/juice?
  9. Medlem sedan
    Nov 1999
    #5
    Inte säker, men nej det tror jag inte. Melass är ju en sockerprodukt så jag gissar att granatäppelmelass är melass smaksatt med granatäpple?

    Googlade och hittade detta:

    I specialbutiker kan man hitta Granatäppelmelass (stark trökflytande granatäppeljos) från Libanon, med väldigt god smak. Jag antar att den är till för att använda smakförstärkande direkt i grytan, men vet inte säkert.
  10. 5
    Inte säker, men nej det tror jag inte. Melass är ju en sockerprodukt så jag gissar att granatäppelmelass är melass smaksatt med granatäpple?

    Googlade och hittade detta:

    I specialbutiker kan man hitta Granatäppelmelass (stark trökflytande granatäppeljos) från Libanon, med väldigt god smak. Jag antar att den är till för att använda smakförstärkande direkt i grytan, men vet inte säkert.
  11. Medlem sedan
    Feb 2001
    #6
    Den jag har står det på innehållsförteckningen att det är koncentrat, och som namn heter det granatäppeljucie. Den är väldigt trögflytande, men inget tillsatt socker.
    Om man blandar den med honung eller socker borde det vara ersättningsbart va?

    (skönt att nån mer är vaken än jag )
  12. 6
    Den jag har står det på innehållsförteckningen att det är koncentrat, och som namn heter det granatäppeljucie. Den är väldigt trögflytande, men inget tillsatt socker.
    Om man blandar den med honung eller socker borde det vara ersättningsbart va?

    (skönt att nån mer är vaken än jag )
  13. Medlem sedan
    Nov 1999
    #7
    Hmm ingen aning. Om det nu stämmer att det är en "stark trögflytande jucie" så borde den ju bara vara koncentrerad? Jag skulle börja med att skippa sockret först och smaka mig fram.
  14. 7
    Hmm ingen aning. Om det nu stämmer att det är en "stark trögflytande jucie" så borde den ju bara vara koncentrerad? Jag skulle börja med att skippa sockret först och smaka mig fram.
  15. Medlem sedan
    Jan 2007
    #8
    Jag tror du har rätt men att det står fel namn på. I den persiska maten använder vi oss av granatäppelmelass o det låter precis som du beskriver. Den ska _inte_ vara sockrad, det blir fel smak då
  16. 8
    Jag tror du har rätt men att det står fel namn på. I den persiska maten använder vi oss av granatäppelmelass o det låter precis som du beskriver. Den ska _inte_ vara sockrad, det blir fel smak då
  17. Medlem sedan
    Feb 2001
    #9
    Då måste jag fråga en sak till. Hur förvarar ni den? Det står på flaskan att den ska stå kallt, men när jag köpte den stod den i rumstemperatur. Koncentratet är väldigt brunt, jag hade trott att det skulle vara rödare.
    Hur vet man att den är fräsch och hur länge håller den sig efter att man öppnat den?
  18. 9
    Då måste jag fråga en sak till. Hur förvarar ni den? Det står på flaskan att den ska stå kallt, men när jag köpte den stod den i rumstemperatur. Koncentratet är väldigt brunt, jag hade trott att det skulle vara rödare.
    Hur vet man att den är fräsch och hur länge håller den sig efter att man öppnat den?
  19. Medlem sedan
    Jan 2007
    #10
    I svalen Den är som vissa juicer, man kan förvara den i rumstemperatur fram till man öppnar den. efter öppning håller den fortfarande till bäst före-datum. Färgen har jag för mig beror på att vid tillverkningen så är skalet med i början när de pressar ur juicen, o då påverkas den av det... I skalet finns nåt ämne som gör händerna svarta bl.a

    lycka till m receptet, låter jättegott men sambon vägrar tofu!!
  20. 10
    I svalen Den är som vissa juicer, man kan förvara den i rumstemperatur fram till man öppnar den. efter öppning håller den fortfarande till bäst före-datum. Färgen har jag för mig beror på att vid tillverkningen så är skalet med i början när de pressar ur juicen, o då påverkas den av det... I skalet finns nåt ämne som gör händerna svarta bl.a

    lycka till m receptet, låter jättegott men sambon vägrar tofu!!
  21. Medlem sedan
    Feb 2003
    #11
    Det är sådant koncentrat det ska vara, inte sött men med mycket smak. Blanda inte i socker.
    Det kan stå lite vad som helst på förpackningarna, har jag märkt. Antar att det är översttningsproblem som är orsaken.
  22. 11
    Det är sådant koncentrat det ska vara, inte sött men med mycket smak. Blanda inte i socker.
    Det kan stå lite vad som helst på förpackningarna, har jag märkt. Antar att det är översttningsproblem som är orsaken.
  23. Medlem sedan
    Feb 2003
    #12
    Kokosris brukar jag göra genom att koka ris i hälften kokosmjölk, hälften vatten. Om man vill kan man låta en kanelstång koka med också. Sedan rostar jag kokosflingor i en torr stekpanna tills de blir lite ljusbruna och blandar i riset innan servering.
  24. 12
    Kokosris brukar jag göra genom att koka ris i hälften kokosmjölk, hälften vatten. Om man vill kan man låta en kanelstång koka med också. Sedan rostar jag kokosflingor i en torr stekpanna tills de blir lite ljusbruna och blandar i riset innan servering.
  25. Medlem sedan
    Feb 2001
    #13
    Det var bra att veta!
  26. 13
    Det var bra att veta!
  27. Medlem sedan
    Feb 2001
    #14
    Vad bra! Då håller den ju jättelänge!
  28. 14
    Vad bra! Då håller den ju jättelänge!

Liknande trådar

  1. Ang Tofu
    By _moa in forum Mat & dryck
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2009-02-15, 09:00
  2. Tofu
    By annchen in forum Mat & dryck
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2006-12-20, 18:57
  3. Kan man ha tofu i....
    By Rut o Ellys mamma in forum Mat & dryck
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2006-07-14, 20:34
  4. Tofu???
    By VG in forum Mat & dryck
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2006-06-05, 08:23
  5. tofu?
    By mia in forum Mat & dryck
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2006-05-04, 21:32
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar