Frysa vispgrädde?
Ordet är fritt
  1. Medlem sedan
    Sep 2007
    #1

    Frysa vispgrädde?

    Hej o hallå!

    Kan man frysa vispgrädde? Och funkar det att vispa den som vanligt när man har tinat upp den?

    Har 2 liter vispgrädde i kylen som vi skulle haft till helgens födelsedagstårtor men nu har vi istället för kalas fått magsjuka. Så...grädden o tårtorna får vänta, förhoppningsvis i frysen
  2. 1
    Frysa vispgrädde? Hej o hallå!

    Kan man frysa vispgrädde? Och funkar det att vispa den som vanligt när man har tinat upp den?

    Har 2 liter vispgrädde i kylen som vi skulle haft till helgens födelsedagstårtor men nu har vi istället för kalas fått magsjuka. Så...grädden o tårtorna får vänta, förhoppningsvis i frysen
  3. Medlem sedan
    Apr 2003
    #2
    Frysa den går bra, men den går inte att vispa sedan. Man kan använda den i mat istället
  4. 2
    Frysa den går bra, men den går inte att vispa sedan. Man kan använda den i mat istället
  5. Medlem sedan
    Sep 2007
    #3
    Ok, tack. Då får jag köpa ny grädde när det är dax för tårtbak!
  6. 3
    Ok, tack. Då får jag köpa ny grädde när det är dax för tårtbak!
  7. Medlem sedan
    Oct 2007
    #4
    Vanlig fet vispgrädde håller ganska länge efter utgångsdatum också, så du kanske inte behöver frysa den alls om du ändå ska använda den ganska snart.
  8. 4
    Vanlig fet vispgrädde håller ganska länge efter utgångsdatum också, så du kanske inte behöver frysa den alls om du ändå ska använda den ganska snart.
  9. Medlem sedan
    Sep 2007
    #5
    Jag tror den går ut på söndag o det kanske tar en vecka till innan vi kan ha tårtkalas. Håller den så länge tro?
  10. 5
    Jag tror den går ut på söndag o det kanske tar en vecka till innan vi kan ha tårtkalas. Håller den så länge tro?
  11. Medlem sedan
    Oct 2007
    #6
    Ja, absolut att den gör det.

    Glöm inte heller att förr när man gjorde muffins, så fick man vänta tills grädden hade surnat enligt recepten. Så får du grädde som surnar så kan du alltid göra muffins.

    Och äkta fet grädde blir ju inte dålig som lightprodukterna, utan den kan i så fall surna, och den processen används ju för att göra tex filmjölk och youghurt.
  12. 6
    Ja, absolut att den gör det.

    Glöm inte heller att förr när man gjorde muffins, så fick man vänta tills grädden hade surnat enligt recepten. Så får du grädde som surnar så kan du alltid göra muffins.

    Och äkta fet grädde blir ju inte dålig som lightprodukterna, utan den kan i så fall surna, och den processen används ju för att göra tex filmjölk och youghurt.
  13. Medlem sedan
    Sep 2007
    #7
    Tack ska du ha för dina bra svar
  14. 7
    Tack ska du ha för dina bra svar

Liknande trådar

  1. Frysa eller inte frysa brödet?
    By malva_ in forum Mat & dryck
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2011-03-03, 22:26
  2. Frysa eller inte frysa, det är frågan
    By ~Trixie~ in forum Mat & dryck
    Svar: 11
    Senaste inlägg: 2011-02-01, 10:08
  3. 1 dl vispgrädde
    By Bea E in forum Vikt
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2008-02-05, 13:58
  4. Vispgrädde...
    By Terese med Oscar in forum Vikt – barn
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2006-02-27, 12:16
  5. 5 dl vispgrädde
    By _basilika_ in forum Mat & dryck
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2005-10-27, 08:53
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar