Familj

Laga mat ihop med barnen!

SIFO har tillsammans med en av Sveriges största matvarukedjor gjort en stor undersökning. Den säger: Laga mer mat med barnen! Den visar att 3 av 4 svenskar (75%) vill laga mat oftare tillsammans med sina barn och nästan 9 av 10 (88%) säger att deras barn uppskattar att delta i matlagningen, men hur ofta engagerar vi barnen, egentligen.

I samband med den första säsongen av TV-programmet Sveriges yngsta mästerkock kommer nu ICA med recept och tips på barnens favorit: pannkakor.

– Med butiker runtom i hela landet vet vi att vi spelar en viktig roll när det kommer till att inspirera familjer att laga god mat. Med vår nya satsning ”In med ungarna i köket” vill vi inspirera fler familjer att ha roligt i köket tillsammans, säger Håkan Sjöstrand, marknadsdirektör på ICA Sverige AB.

”In med ungarna i köket” är en långsiktig satsning där ICA vill hjälpa föräldrar med kunskap och inspiration för att kunna laga mer mat ihop med sina barn. Bland annat lanserar ICA sajten www.ica.se/barn där man kan få tips på allt från barnmat och barnkalas-teman till veckans Kidz day – ett näringsberäknat recept med tydliga instruktioner att följa.

På deras sajt publiceras också varje vecka recept inspirerat av veckans vinnarrecept i tv-programmet Sveriges yngsta mästerkock. Roligt och inspirerande tycker vi. Prata mat med andra föräldrar HÄR i vårt forum. Vi har flera matälskande bloggare. Du kan läsa deras inspirerande bloggar HÄR

Rotfruktspannkakor

4 portioner

5 dl mjölk

2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

3 ägg

2 morötter

2 medelstora potatisar

2 palsternackor

1 lök

matfett att steka i

1. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en jämn smet.

Tillsätt resten av mjölken, salt och ägg.

2. Skala morötter, potatis, palsternackor och lök. Riv rotfrukter

och lök på rivjärnets grova sida. Blanda ner det rivna

rotfrukterna och löken i pannkakssmeten.

3. Stek pannkakorna i matfettet.

4. Servera rotfruktspannkakorna med lingonsylt. Tips! Gott att servera med knaperstekt bacon.

Källa: ICA.se

Powered by Labrador CMS