Familj
Laxpasta med frisk lime
Fisk innehåller massa nyttigheter och kanske behövs det extra mycket nu i höstmörkret. Veckans recept bjuder på laxpasta, smaklig måltid!
1. Koka upp 2 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till
pastan).
2. Ansa och skär 250 g broccoli i buketter och bitar. Lägg broccolin i
en bunke.
3. Koka valfri pasta till 4 personer. Låt broccolin och 1 fp sojabönor
(250 g) koka med pastan de sista 3 min av pastans koktid.
4. Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Skölj och riv skalet från 1 lime.
5. Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs löken på medelvärme i
3 min. Tillsätt 1½ dl crème fraiche, ½ msk buljongpulver
(alt. ½ tärning), ½ msk flytande honung, limeskalet, saften
från 1 lime och 1 krm svartpeppar i pannan. Låt såsen koka upp
och bryt sedan ner ca 200 g smulad varmrökt lax i pannan. Låt
allt bli varmt.
6. Servera den kokta pastan med laxsåsen, den kokta broccolin och
sojabönorna.
Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman
Källa: Middagsfrid.se