Familj

Mexikansk kotlettrad med creamed corn

Veckans recept består av en marinerad kotlettrad tillsammans med creamed corn. Servera med ris eller andra gryn och grönsaker. Inspireras av det mexikanska köket, que aproveche!

1. Sätt ugnen på 225°. Morötter (ugnsplåt): Skala och skär 300 g morötter (3–4 st) i 1 cm breda stavar. Blanda med 1 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar på ena sidan av plåten.

2. Marinad (skål): Blanda 2 msk neutral olja, ½ msk flytande honung, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk spiskummin, 1 tsk chilipulver, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen.

3. Kotlettrad (stekpanna + ugnsform 20x30 cm): Skär ca 600–700 g fläskytterfilé i fyra stubbar. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk neutral olja i pannan och bryn köttet runt om i ca 3 min. Lägg i formen och pensla med marinaden. Ställ formen bredvid morötterna på plåten och stek allt mitt i ugnen i ca 15 min. Ta sen ut plåten och strö 1/3 påse riven prästost (50 g) över köttet. Stek i ytterligare ca 10 min i mitten av ugnen (eller tills köttets innertemp. är ca 70°).

4. Koka valfritt ris/gryn (gärna bulgur) till 4 personer.

5. Creamed corn (kastrull): Torrstek 1 burk majs (300 g) på medelhög värme i kastrullen ca 2–3 min, så den blir lite mosig. Tillsätt 2 dl crème fraiche, 1 liten pressad vitlöksklyfta, 1 krm cayennepeppar och ½ tsk salt. Låt puttra på medelvärme ca 7–10 min.

6. Grönsaker (fat): Strimla ½ romansallad och skär ½ röd paprika i tärningar. Lägg på fatet.

7. Servera köttet med de rostade morötterna, riset/grynen, creamed corn och de råa grönsakerna

Foto: Linda Ydemar

(Källa: Middagsfrid.se)

Powered by Labrador CMS