Bus eller godis - vad gäller i coronatider?

Bus eller godis - vad gäller i coronatider?

På fredag firar många barnfamiljer halloween (även om den officielal dagen är lördagen den 31 okt). Kan barnen gå bus eller godis, ha kalas eller hur ska man egentligen tänka? 


Här är tre tips på hur ni coronaanpassar ert firande utifrån rådande rekommendationer.

1. Knacka bara på hos familjer ni redan träffar

Eftersom det är viktig att hålla avstånd och undvika nära kontakt så gör man bäst i att begränsa bus eller godis till familjer ni vanligtvis träffar. Det kan vara barnens klasskompisar, kusinerna eller närmaste grannfamiljen. 80-åriga Agda längst ner på gatan slipper en påringning i år. Vid minsta tecken på förkylning stannar man förstås hemma. Det går lika bra att busa för mamma och pappa.

Mer godis och mindre bus!? Såklart följer vi rekommendationerna även under halloween.


2. Bjud på godis i papper

En stor skål med smågodis är en klassiker på halloween. I år satsar vi på godis, klubbor och annat gott inslaget i papper. Sen gäller fortfarande rådet att tvätta händerna - även för små minimonster.
 

3. Spökkalas för närmaste familjen

Den stora hallowenfesten får vänta. I år kalasar vi i mindre skala med närmaste vänner och familj. Det blir minst lika festligt! Pyssla loss med skräckinjagande dekorationer och baka läskigt goda bakverk som marängspöken eller monsterklubbor.
 

LÄS OCKSÅ:
10 desserter till halloween

6 skrämmande goda recept inför halloween

3 enkla och roliga halloweenpyssel