Familjens favoriter i badrumsskåpet

Familjens favoriter i badrumsskåpet

Som förälder vill man givetvis att sina barn ska ha det bästa. De första åren är inköpen ofta många, och det kan ta tid att hitta sina favoritprodukter oavsett om det gäller kläder, leksaker eller hygienprodukter. Det sistnämnda finns det en hel djungel av. En familj på Allt för föräldrars redaktion har testat ett för Sverige relativt nytt hudvårdsmärke som passar hela familjen. Nämligen Cetaphil!

Vi som testat produkterna består av två vuxna och två barn i åldrarna 2 och 5.

Foto: Sandra Frööjd

I vårt badrum står det lite för många olika flaskor av både det ena och det andra. Barnen har alltid haft sina egna hud och hårvårdsprodukter och vi, eller speciellt jag som är mamma i familjen har haft mina egna. Ofta vill man ha något milt till barnen, och då är det svårt att hitta något som tilltalar både vuxna och barn. Därför blev jag otroligt förvånad när jag fick chansen att testa Cetaphil och föll pladask. Redan på Apoteket när jag bestämde mig för att testa en ny hudlotion på barnen rekommenderade personalen just detta märke. Som relativt nytt i Sverige, men med lysande recensioner från bland annat USA, hade jag såklart rätt höga förhoppningar.

 

För hela familjen

Eftersom de första Cetaphilprodukterna vi som familj provade var Restoraderm Body Moisturizer och Restoraderm Body Wash börjar jag berätta lite om dem. Den förstnämnda är en mild lotion som givetvis är parfymfri och dermatologiskt testad. Den har tagits fram just för att stärka hudens naturliga skyddsbarriär, och kan användas av personer med känslig hud. Plus i kanten för att man kan använda den på barn från 6 månader. Just därför passar den perfekt i badrumsskåpet för hela familjen! Den går verkligen snabbt in i huden, och redan efter två dagar märkte jag skillnad på min dotter som har haft eksem och torr hud sedan födseln. En fördel också med den smidiga pumpflaskan. Det blir inte lika kladdigt och är absolut lättare att använda.

För alla barn

Jag har tidigare använt duschkrämer för barn som varit parfymerade, dels för att de doftat gott men också för att det varit lite roliga motiv på. Men någonstans har jag väl alltid känt att med speciellt dotterns känsliga hud kanske man bör tänka om. Nu är det bara Cetaphils Restoraderm Body Wash som används hemma. Den löddrar lätt i duschen och känns väldigt återfuktande efteråt. Huden blir verkligen mjuk och smidig, så nu är det den vi kör på barnen och kommer fortsätta med. Ett toppenval i duschen helt enkelt!

För mellanbarnet

När man är fem år är man liten, men ändå ganska stor. Vår femåring är en mycket aktiv sådan, och rör sig mycket ute. I takt med att vädret blir kallare och efter en heldag på förskolan med en massa lek, blir händerna väldigt lätt torra på honom. Här har vi testat både Cetaphils Protect Hand Cream men även Repair Sensitive Hand Cream. Vi har varierat mellan båda krämerna. På nätterna innan läggdags har vi kört på ”Repair”. Han har haft väldigt torra händer vid olika tillfällen, och det tog cirka 3-4 dagar av smörjande cirka två gånger om dagen tills händerna blev mjuka och smidiga igen. Till vardags har vi kört "protect" och den brukar han även använda på sig själv. En alldeles egen handkräm, helt enkelt.

För mamma och pappa

Även vi vuxna behöver återfuktning. Både jag och min sambo använder den förstnämnda Restoraderm Body Moisturizer då och då. Men eftersom barnen är lite känsligare än oss, så har vi valt att använda Moisturizing Lotion till vardags istället. Även den funkar jättebra som en vardaglig lotion. den återfuktar perfekt och känns lätt och smidig!

För mamma

Ja, att jag har testat många sminkborttagningsprodukter är ingen hemlighet. Allt från dyra lyxmärken till mataffärens billigaste, till tvål och vatten. Men äntligen har jag verkligen hittat min favorit! Cetaphils Facial Cleanser funkar verkligen perfekt som sminkborttagning och ansiktstvätt innan läggdags. Dessutom doftar den lite lätt, och återfuktar huden kanonbra efter tvätt. Efteråt avslutar jag med Daily Facial Moisturizer som jag även använder innan jag sminkar mig.

 

Det roligaste med att testa nya produkter är att hela familjen kan använda produkterna, och speciellt när man hittar ett favoritmärke. Vår lilla tjej har testat allihopa och älskar att smörja in sig själv. Sedan hur noggrannt det blir, det är en annan femma.

Topp 3 favoriter

Här har jag gjort en liten video och visat upp våra 3 favoriter av alla produkter vi testat. 

 

 

 

I samarbete med Cetaphil